Po upgrade na W10 mi na obou mých 8570W začalo lagovat prohlížení internetu (zkoušel jsem všechny prohlížeče co mám - Edge, Firefox, Chrome, Opera) a ve všech je to stejné - průměrně tak jeden z 10ti prokliků například odkazu na jakékoliv servery se "sekne" - prohlížeč klasicky čeká na download stránky, nebo stránka vyběhne jen v základním html modu (třeba bez fotek, bez formátování atd.) nebo i dokonce dojde k hlášce o stránce offline.
Pak zase třeba několik prokliků je vše OK a znenadání to samé. Systém při tom "nezamrzne", (žádné zamrznutí kurzoru či něco podobného) nezvýší se zátěž nebo frekvence (koukám na Core Temp a Hardware Info)
Protože mám bohužel nebo bohudík dva úplně stejně součástkově vybavené Elitebooky (jediné dva rozdíly jsou, že v jednom je vypalovačka Blue Ray a ve druhém jen čtečka a jeden má 8 GB paměti, druhý 16GB), předpokládám stejný problém (dělají to ba stejně).
Problém s routry vyloučen (jeden je připojen kabelem a druhý přes Wifi, každý na jiném typu routeru respektivě VDSL modemu a ještě v jiných částech Prahy - kancelář, domov), odzkoušel jsem všemožné testy downloadu/uploadu, pingu atd. a podle testů je vše naprosto OK (pingy na velké servery do 20ms, rychlost up/down v podstatě maximální dle mého tarifu u O2 a oba notebooky jsou dost blízko ústředny, takže problémy s připojením podobného typu nikdy nebyly. Při kontinuálním stahování se nedějí žádné výpadky ani "mezery" ve stahování - mám na ploše Bandwith Meter Pro a vidím, jak je spojení kontinuální a rychlost při souvislém downloadu či upladu neklesá.
Manželce na Dellu E6420 se po upgradu na W10 nic takového neděje (je na stejné síti a modemu), takže předpokládám problém jen na Eliteboocích.
Napadá někoho, co ještě bych mohl vyzkoušet, abych odhalil, kde je problém?
Samozřejmě před upgradem jsem měl na obou noteboocích W7 a tento problém neměl.
Za rady typu "tak přejdi zpátky na W7..." děkuji, ale mým cílem je to rozfungovat na W10 - jinak mi systém vcelku vyhovuje a nerad bych se na W7 vracel jen z tohoto jediného důvodu.
Děkuji za nápady (které mně už došly