T420s - klávesnice AZERTY -> QWERTZ

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
mystikp
píše často
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

T420s - klávesnice AZERTY -> QWERTZ

Příspěvekod mystikp » 21 úno 2016 12:03

Nevíte prosím někdo, co by bylo potřeba udělat pro změnu klávesnice pokud koupím tenhle T420s:
http://www.ebay.com/itm/Lenovo-Thinkpad ... Sw--1Wqb1d
?
Je tam AZERTY, chci českou QWERTZ. Je potřeba koupit novou klávesnici? Nebo jak by se to dalo provést?

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 21 úno 2016 12:19

Netusim, jestli by slo ty klavesy poprehazovat.

Takze jako nejlevnejsi varianta me napada koupit prelepky a prelepit je.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 07 bře 2016 15:15

Stačí se naučit psát všemi deseti :)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Puppy
guru
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 07 bře 2016 17:19

Zacist jist zaby :-D

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 07 bře 2016 18:35

Stačí stehna.

--

Jinak je dobré rozlišovat dvě věci:

1) Popisky klávesnice - pokud je chceš jiné, tak buď přelepky, nebo si tam musíš nechat vyměnit klávesnici. Na aukcích a v servisech je toho dost. Zrovna na ThinkPada by neměl být problém klávesnici sehnat s jinou lokalizací.

2) Rozložení kláves v operačním systému - to je na popiskách úplně nezávislé, takže když si nastavíš, že tam máš českou klávesnici, tak to bude psát, jak si zvyklý, bez ohledu na to, co je na klávesách natištěno.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

mystikp
píše často
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 12 bře 2016 22:16

Díky za odpovědi ;)

kubisz
píše často
Příspěvky: 335
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 13 bře 2016 10:15

klavesy jdou myslim prehodit, na X200s sem nejaky klavesy menil a mechanika bude podobna, nebo stejna...nebo?
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů