Výměna procesoru za jiný, stejná patice, Samsung 350E

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Výměna procesoru za jiný, stejná patice, Samsung 350E

Příspěvekod Vicco » 17 led 2017 19:03

Ještě jednou zdravím, v rámci zrychlení notebooku jsem se dočetl, že by teoreticky mělo být možné u notbooku vyměnit procesor za lepší. Konkrétně u mého notebooku Samsung 350E mám procesor Intel Pentium Dual Core B970 2.3GHz (Socket rPGA988B, max TDP 35W), a chtěl bych ho vyměnit za Intel Core i5-2410M 2.3GHz (Socket rPGA988B, max TDP 35W).

Co si o tom myslíte? A stála by taková výměna vůbec za to? Díky.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10670
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 17 led 2017 21:03

Nestála.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9089
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 18 led 2017 11:21

Roman má pravdu, nestála.
Asus ROG Strix G18

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 18 led 2017 11:36

To zalezi na pouziti - i5 ma turbo, HT, AES. A na cene te i5.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 18 led 2017 13:47

Záleží na použití. Na kancl práci bych se na to vykašlal. Tam mnohem víc pomůže SSD a víc RAM.

Na hry to taky moc nepomůže. Max pokud ten notebook má integrovanou grafiku, tak ta se zrychlí ze zoufale pomalé na jen pomalou.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Příspěvekod Vicco » 19 led 2017 14:30

Cena by byla 600 korun. Grafiku má notebook dedikovanou. Ok, tak díky za rady.

Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Příspěvekod Vicco » 03 čer 2017 12:32

Ještě bych si dovolil dotaz trochu oživit, co kdyby výměna byla za i5-2540M 2,6 (turbo 3,3)? To už by za to stálo?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10670
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 03 čer 2017 13:13

Ne.SSD a RAM má větší přínos jak psal Jirka.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

kultus
guru
Příspěvky: 605
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 03 čer 2017 13:34

co kdybys radeji napsal kde te stavajici sestava omezuje? Co potrebujes zrychlit? Vymena ma smysl pokud potrebujes vyssi singlecore vykon pro nejakou aplikaci, tam udela to turbo docela rozdil. Mnohem vic se ale na sviznem behu systemu podepise uz stokrat opakovane SSD a min. 4GB RAM (lepe 8GB)...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8

Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Příspěvekod Vicco » 03 čer 2017 15:05

SSD mám, ram 8GB. Jedno jádro procesoru je neustále vytíženo na 90% a víc, někdy je to dost znát.

kultus
guru
Příspěvky: 605
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 03 čer 2017 16:45

:lol: ale pricem je jedno jadro takhle vytizeno? Ja mam pri behu systemu v klidu par procent na i5 2430m. O cem to vypovida? Jestli ti neco takhle vytezuje jedno jadro neco nebude v poradku se systemem. Nez delat HW upgrade udelal bych SW uklid! Cista instalace Win a sledovat to...tohle ti novy procesor nevyresi...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8

Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Příspěvekod Vicco » 04 čer 2017 12:25

No právě při ničem, běží jen systém :D Čistou instalaci Windows jsem dělal, když jsme minulej týden kupoval ssd. Nevím, nevypodívá to o tom, že máš i5 a ne Pentium Dual Core? :)

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 04 čer 2017 16:31

Jaky OS? U Windows 7 to umi zasekle aktualizace na nekolik hodin po spusteni.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

kultus
guru
Příspěvky: 605
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 04 čer 2017 17:03

takovy problem jsem naposledy videl na netbooku pritelkyne Lenovo s10-3, ale i tam to bylo brutalne vytizene jen kdyz jsem v systemu neco delal...a ten HW to bylo tedy neco, Atom N470 1.6GHz! Ta moje i5tka je jen o polovinu rychlejsi nez ten tvuj dual core. Nemyslim si ze je problem v procesoru...ale jako klidne si ho kup. :wink: ja bych se spis zameril na to co kontinuelne vytezuje to jedno jadro...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8

Vicco
občas něco napíše
Příspěvky: 80
Registrován: 24 úno 2015 17:30

Příspěvekod Vicco » 04 čer 2017 18:44

Windows 10, poslední aktualizace. Ve správci úloh zabírají nejvíc z procesoru "system" a "systémová přerušení", ale obé jsem se dočetl, že je přirozené, tak nevím. Mám pocit, jakoby procesor už prostě nestíhal.


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 48 hostů