- matný displej, minimálně Full HD rozlišení, klasika ~15",
- TrackPoint + numerická klávesnice, vlastní klávesy pro home, end, pgup, pgdn, delete, ideálně i insert a printscreen, oddělené skupiny F1-4,5-8,9-12, pokud možno v rozložení s vysokým Enterem, umlaufem v jeho vykrojení vlevo dole, a s \ mezi levým Shiftem a Y,
- grafika na základní hraní relativně moderních her (když rozjedu Mafii 3, Witcher 3, GTA 5, budu rád) -> ne čistě Intel integrovanou grafiku
- nesmí být moc těžký (2,5 kg max)
- rád bych, kdyby měl hlasitý a v mezích možností kvalitní zvuk (2.1?), ale to je asi už problém - důležitější je pro mě TrackPoint
- ideálně 2 disky, ať mám systémové SSD (klidně M.2) a pak třeba levnější velké SSD na data (0,5 - 1 TB)
- občas převádím videa, rád bych výkonný procesor - ale v nových se moc nevyznám, to samé platí u grafik. Rád bych přehrál 4K h.265, ať ušetřím místo na disku a jsem posychrován do budoucna (předpokládám, že noťas kupuji na cca 5 let), nevím, jestli je to možné
- ať moc neřve chlazení (ale lepší, než kdyby se přehříval a throttloval)
- kvalitnější zpracování - ať se mi při cestování neutrhne displej a nezflekatí
- můj favorit, co se značky týče, je Lenovo ThinkPad (hlavně kvůli kvalitě TrackPointu), ale jsem otevřen dalším možnostem
Nadhodil jsem tenhle výběr na CZC a asi nejsympatičtější mi je ten ThinkPad E580 s Win 10 Pro (a přidal bych mu pak RAM na celkem 16 GB a disk asi 500GB SSD - má osazen jen M.2 slot), ale je mi podezřelé, že je o tolik levnější oproti ostatním. Jaké jsou hlavní rozdíly? Doporučili byste ho?
Mám špatnou zkušenost se svým aktuálním HP ENVY 6 (z druhé ruky, vyrobeno asi 2013), kde se odlepil displej z kloubů a popraskal plast kolem (bylo to jen lepeno kov na kov, ne svařeno nebo sešroubováno; vyvrtal jsem a sešrouboval ), při hraní větrání řve jako zvíře v posledním tažení, touchpad nereaguje, když zmáčknu klávesu na klávesnici (→ nelze hrát bez myši), funkční klávesy (F1 - F12) jsou namatlány na sebe, takže je jednoduše nenahmatám, ovladače pořádně nejsou pro Win 10, takže to funguje tak napůl, baterka vlastně nic nevydrží, nedá se dokovat s nabíječkou v jednom konektoru, zvuk nic moc atd. Předtím jsem měl Lenovo ThinkPad R500, který vydržel cca 9 let spokojeného používání, než morálně zastaral.
Děkuji za pomoc!