Prosím, pomozte studentce s výběrem

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
lucka.majstrova
občas něco napíše

Prosím, pomozte studentce s výběrem

Příspěvekod lucka.majstrova » 06 zář 2007 21:44

Zdravím všechny. Ráda bych vás poprosila o radu. Chci si koupit notebook a ač zhruba vím, co je procesor, ve většině parametrů se moc neorientuju, a tak nevím, co by pro měl bylo vhodné.

Odjíždím do zahraničí, a tak potřebuju notebook, který mi nahradí stolní počítač, ale zároveň bude dobře přenosný (sama vážím 50kg, takže ocením, když nebude moc těžký).

Co od něj žádám: spolehlivý psací stroj. Používám Excel, nějaký statistický a matematický SW, Internet (wi-fi). Co se multimédií týče, dívám se na filmy. Moje herní nadšení začíná a končí hledáním min.
Takže co potřebuju, je notebook, který něco vydrží (ty lesklý jsou sice moc pěkný, ale bojím se, že bych je hned poškrabala a otlapkala), ale zároveň není těžký, ocením delší výdrž baterky.

Co se financí týče...no, platím si to sama a není to moje hobby, takže bych ráda, aby cena s DPH moc nepřesáhla 20tis (když to bude opravdu bomba, jdu do 23). Co se cen týče, měli byste nějaký spekulační tipy, kdy nakupovat? Nejsou nějaký akce kolem novýho ak. roku, Invexu apod?

Tady dřív bylo, že se mi líbí HP compaq 6710s. Bohužel to řeším tak hekticky a na půl oka, že jsem si nevšimla ceny bez/s DPH. Sice ještě není tak drahej, ale trošku jo....

Co si myslíte? Nebo mám sáhnout po něčem jiném???
Děkuju moc za reakce.

Ares
píše často

Příspěvekod Ares » 06 zář 2007 23:25

Zrovna jsem ti ho chtěl doporučit HP 6710s a koukám,že jsi ho tam zahrnula sama.. :D jinak ti odpadá velkej problém s grafikou,páč všechny tvoje požadavky budou splňěny i s integrovanou,takže výběr bude "docela velkej". Jinak si myslím, že pro Tvoje nároky by bylo HPčko ideál :wink:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“