Vyhody N-kovej wifi

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Le40

Vyhody N-kovej wifi

Příspěvekod Le40 » 17 zář 2007 23:43

ake su vyhody a nevyhody N-kovej wifi oproti 802.11a,b,g?

nikde som to tu nenasiel a dost sa v tom nevyznam, vo faq, N-ko nie je tak nevim.

pls poradte ktora sa viac oplati.dik.

bus

Příspěvekod bus » 18 zář 2007 00:43

No čo sa týka nevýhod tak tie by nemali byť žiadne pretože každá n-ková karta je kompatibilná aj s ostatnými štandardmi. Výhoda by mala byť väčší dosah a väčšia prenosová rýchlosť ale tá rýchlosť len ak sa používa spolu s n-kovým access pointom. Problém ale je že 802.11n ešte nie je štandard (teda stále sa na ňom pracuje), preto ak dnes kúpiš n-kovú kartu nemáš žiadnu istotu že ti v budúcnosti bude fungovať s inými n-kovými kartami, a tiež nemáš isté čo konkrétne tá karta naozaj robí (teda či robí to čo bude napísané v štandarde až bude hotový alebo nie).

EDIT: ale popravde s n-kovými kartami nemám osobné skúsenosti takže ak kecám tak ma opravte.

Le40

Příspěvekod Le40 » 18 zář 2007 01:16

takze sa neoplati za nu priplacat?
alebo radsej kupit teda g? alebo a/g? co sa viac oplati inu v ponuke toko ntb co xcem nemam:(

Ale ked tie karty uz predavaju tak ten standard by sa mal spravit aby bol s nimi kompatibilny nie? Ako mozu predavat karty ktore mozno nebudu fungovat tak ako maju?

bus

Příspěvekod bus » 18 zář 2007 19:17

No však práve, ako môžu? :) Pointa je taká že výrobcovia čakajú že sa ten štandard už nebude príliš meniť od draftu ktorý zatiaľ existuje, a podľa mňa na tom niečo bude takže asi také zlé to nie je. Otázka je o koľko viac to bude stáť? Určite tá n-ková karta bude lepšia ako obyčajná g-čková takže ak to je lacné tak prečo nepriplatiť. Získaš minimálne väčší dosah a s trochou šťastia aj vyššiu prenosovú rýchlosť.

Zpět na „Hardware“