ake su vyhody a nevyhody N-kovej wifi oproti 802.11a,b,g?
nikde som to tu nenasiel a dost sa v tom nevyznam, vo faq, N-ko nie je tak nevim.
pls poradte ktora sa viac oplati.dik.
Vyhody N-kovej wifi
No čo sa týka nevýhod tak tie by nemali byť žiadne pretože každá n-ková karta je kompatibilná aj s ostatnými štandardmi. Výhoda by mala byť väčší dosah a väčšia prenosová rýchlosť ale tá rýchlosť len ak sa používa spolu s n-kovým access pointom. Problém ale je že 802.11n ešte nie je štandard (teda stále sa na ňom pracuje), preto ak dnes kúpiš n-kovú kartu nemáš žiadnu istotu že ti v budúcnosti bude fungovať s inými n-kovými kartami, a tiež nemáš isté čo konkrétne tá karta naozaj robí (teda či robí to čo bude napísané v štandarde až bude hotový alebo nie).
EDIT: ale popravde s n-kovými kartami nemám osobné skúsenosti takže ak kecám tak ma opravte.
EDIT: ale popravde s n-kovými kartami nemám osobné skúsenosti takže ak kecám tak ma opravte.
No však práve, ako môžu?
Pointa je taká že výrobcovia čakajú že sa ten štandard už nebude príliš meniť od draftu ktorý zatiaľ existuje, a podľa mňa na tom niečo bude takže asi také zlé to nie je. Otázka je o koľko viac to bude stáť? Určite tá n-ková karta bude lepšia ako obyčajná g-čková takže ak to je lacné tak prečo nepriplatiť. Získaš minimálne väčší dosah a s trochou šťastia aj vyššiu prenosovú rýchlosť.