CPU T2300E
CPU T2300E
Nazdarek, chtel bych jenom poradit, porizuju notebook, bude to VBI el80 a jelikož jsem dost limitovan financema resp. co nejvic muziky za co nejmin penez tak váham nad procesorem..Puvodně jsem měl vybranej T2350 (1.86GHz a 533 FSB) ten už ale neni k sehnání a tak jak další levné řešení přišel v úvahu T2300 (1.66 GHZ a 667FSB). Je mi jasný že to nejsou procesory který jsou výkonově asi ok ale za cenu 3000 (T5500 stojí 5000) necekam zazrkay. Jde mi tedy o to , zda na tom rozběhnu nejakou hru - nemyslim pecky dnešního typu přece jenom je tam limitní grafika Go7600ale takový ty hry do jednoho roku stáří. Prostě jestli to neni uplně mrtvá investice a nema fakt smysl si priplatit treba ty 3000 na T5600 apod. diky
-
- občas něco napíše
osobne mam v tom istom notasy ten isty cpu a v hrach problem nevidim, pozri si ak chces toto http://www.directupload.net/file/d/1118 ... M8_jpg.htm
inak pravda je ze hry moc nehram ale doposial co som skusal nemyslim ze by nejaka bola limitovana cpu...
inak pravda je ze hry moc nehram ale doposial co som skusal nemyslim ze by nejaka bola limitovana cpu...

1pc:Dell XPS M1530
2pc:Asus K50AB
2pc:Asus K50AB
to je nesmysl bože. Na CPU začíná záležet čím dál tím víc. A samozřejmě, že když bude mít Celeron a našlápnutou grafiku, tak grafiku akorát brzdí CPU. Netvrdím, že potřebuje nejvýkonější CPU na trhu ale říct bude to stejný s Celeronem jako s Core 2 Duo je docela nesmysl. Samozřejmě to bude jiný. CPU a GPU mají mít nějakou rovnováhu aby se při svejch výpočtech nijak nebrzdili.
tento účet již není aktivní.
no je mi jasny ze nektery hry jsou zavisly na cpu vic nektery min. Jde mi prave o jakousi rovnovahu mazi cpu a gpu jak uz bylo receno nahoře. Takže díky za reakce vidim že nakonec to s tim výkonem tak hrozný nebude a za ušetřený peníze koupim další Gb ram. Jinak existuje nějaky vzorec(?) kdy by šlo zjistit jaký ekvivalentní 1 jadrový procesor by k 2 jadrovému odpovídal výkonem? jakou by měl frekvenci?
Ikdybys nejaky vzorec mel, tak je to k nicemu, protoze jednojadrove procesory se stavaj minulosti a vyvoj se zameruje na 2+ jadra, takze neexistuje dostatecne vykone jednojadro aby konkurovalo dvoujadru... mozna tak nejake slabsi dvoujadro oproti hodne silnemu jednojadru, ale porad je tam rozdil v achitekture a zpracovani dat, ktery nenahradis.
Jasne beru, ale prinejmensim v tomto pripade jestli T2300 nebo T5500, T5600 tak to nemas sanci poznat.
S temi jadry bych to tak u notebooku zhave nevidel. Stejne grafiky v notesech neposkytuji takovy vykon jako u desktopu kde se procesor dokaze projevit podstatneji u high-end karet.
S temi jadry bych to tak u notebooku zhave nevidel. Stejne grafiky v notesech neposkytuji takovy vykon jako u desktopu kde se procesor dokaze projevit podstatneji u high-end karet.

Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)