Ahoj, chtěl bych tento notebook :
Compal HEL80 15.4'', S-ATA,...;
Intel® Celeron™ M Processor 430,...;
Kingston 1 GB 667MHz...;
SEAGATE Momentus 120GB, 5400ot., S-ATA, 8MB, 2.5
+ Wifi a BT.
A časem, do několika měsíců, bych chtěl bych ho chtěl updatovat "Intel® Core™ 2 Duo Processor T5500" a ještě jednou 1 GB pamětí. To bohužel až budou peníze(+5 tis). Zatím bych ho chtěl do školy a teď ho budu potřebovat.
1) chtěl bych se zeptat, jestli mně update bude stát ještě něco navíc(servis, namontování...)
2) jestli by nešlo od někoho koupit tenhle procesor (CeleronM) a dát jim ho k namontování, přece bych jen ušetřil zbytečný plejtvání penězma, když ho stoprocentně budu vyměňovat, a určitě to už asi někdo takhle udělal ???
3) a ještě který disk je nejlepší, asi tak do kapacity 160GB. Někde jsem našel, že tenhle vycházel v testech docela dobře(viz. nahoře)
Update notebooku
Můžu se zeptat proč je to blbost s tí procesorem __??? technicky to možné je nevím kolik si tím pomůže výkonově ale myslím že v jistých aplikacích to poznat půjde, možná že při cenovém rozdílu 500 kč by se dalo uvažovat i o t5600
Kdybys sis tam hodil disk s 7200ot. myslím že by ta změna dostala teprv smysl...
Kdybys sis tam hodil disk s 7200ot. myslím že by ta změna dostala teprv smysl...
no já myslim že pokud by tam opravdu dal pak to T5500 (5600) že si pomůže dost..Ja jsem nad tímhle taky dost přemýšlel ale pak se mi zdálo že prostě ten celeron jsou vyhozený peníze - jasně, ne zas tak tolik ale jsou. Ja jsem nakonec zvolil cestu nakupu levného dvoujádra T2300E, stojí necelý 3000 a myslim že oproti celeronu jsem si pomohl. Taky je asi těžký odhadnout jak se ceny procesorů v nejbližší době budou mít - přece jenom pomalu přichází krizový období v podobě vánoc
RE
Já taky beru Celeron jako podtřídu, ale chtěl jsem zvolit co nejmenší újmu, co se týče peněz, protože ho opravdu vyměním.
A doufám, že by tam potom nějakej nárůst výkonu měl bejt
No a teď k tomu disku. Já jsem přemýšlel o 5400 nebo 7200 ot/min a nevím jakej je nárůst výkonu oproti spotřebě energie. Někde píšou, že 5400 stačí.
Já bych to měl do školy, filmy, internet, občas nějaký simulace, a taky nějakou dobrou hru (nevyžaduju plný detaily
)
V čem by mi teda pomohl ten rychlejší disk?
A ještě se mi v konfigurátoru nabízí disky se SATOU II(7200 + NCQ), a cenově vycházej stejně jako 7200 obyč, ale moje šasy nepodporuje SATA II, takže by to teda běželo jen na SATA I ?
A doufám, že by tam potom nějakej nárůst výkonu měl bejt

No a teď k tomu disku. Já jsem přemýšlel o 5400 nebo 7200 ot/min a nevím jakej je nárůst výkonu oproti spotřebě energie. Někde píšou, že 5400 stačí.
Já bych to měl do školy, filmy, internet, občas nějaký simulace, a taky nějakou dobrou hru (nevyžaduju plný detaily

V čem by mi teda pomohl ten rychlejší disk?
A ještě se mi v konfigurátoru nabízí disky se SATOU II(7200 + NCQ), a cenově vycházej stejně jako 7200 obyč, ale moje šasy nepodporuje SATA II, takže by to teda běželo jen na SATA I ?
No s tim procesorem..rikam , bojim se ze ho pak neprodas tak jak by sis predstavoval a budes na tom škodnej..Počítam že budeš kupovat uplně toho nejlevnějšího
A k tem diskum, samozrejme hrubej vykon ti to v hrach nepridá, tam jde spis o menší přístupovou dobu a rychlost čtení a zápisu. Ale poslední disky s kolmým zápisem se na starší 7200 už pomalu dotáhly. Taky je potřeba říct, že 7200rpm mají vetší spotřebu energie...

No co se týká disku je to sice starší recenze ale (http://www.svethardware.cz/art_doc-1097 ... 4C005.html)
trochu pravdy na tom bude, i když se 5400 vyvíjí, stejné technologie využívají i 7200 ?? Ot. a stím souvysející nenadeženeš..
Ale jestli na noťasu moc netaháš data tak tě to s..t nebude
trochu pravdy na tom bude, i když se 5400 vyvíjí, stejné technologie využívají i 7200 ?? Ot. a stím souvysející nenadeženeš..
Ale jestli na noťasu moc netaháš data tak tě to s..t nebude