Výměna grafické karty v notebooku

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
fricek
občas něco napíše

Výměna grafické karty v notebooku

Příspěvekod fricek » 04 říj 2007 19:59

Zdravím, je možné v budoucnu vyměnit grafiku v noťasoj?
Nebo jsem už celý život odkázán na tu grafiku co v něm byla když jsem ho kupoval... (četl jsem že existuje "spojka" přes ExpressCard, ale to zrovna nemyslím).

Intel GMA 900, 950, X3100 jsou integrované na základovce, ale jak je to například s nVidia 7600 Go nebo s ATI Radeon X1350 ?? Ty jsou taky integrované?

Mám-li na notebooku kartu která není integrovaná, mohu ji jen tak vyměnit za lepší ??

Díky moc

xprim01
píše často

Příspěvekod xprim01 » 04 říj 2007 20:42

Změna GK je možná v případě, že NB podporuje grafické karty typu MXM (I,II,III, HE). V tom případě je nejlepší se obrátit na značkový servis, protože tyto GK nejsou běžně v maloobchodě k dostání. Jestliže NB MXM karty nepodporuje, je výhodnější výměna NB, protože změna GK by byla nerentabilní a finančně náročná.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 říj 2007 22:23

Hladaj v poradni, uz sa to tu rozobera. Tych notebookov s MXM je malo a moduly nie su vobec. Vyrobcovia to len propaguju ako marketingovu blabolu, realna dostupnost (a teda moznost vymeny VGA) je prakticky nulova.

C

sid
občas něco napíše

Příspěvekod sid » 04 říj 2007 22:23

Pokud mas NTB pouze s integrovanou grafikou tak je jedina moznost jak do nej zabudovat neintegrovanou koupit novy :wink:
Lenovo Ideapad Yoga 13

Zpět na „Jaký vybrat notebook“