Latitude 5430 a WWAN

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 03 dub 2023 10:38

ahoj,

musi byt sim u soucasnejch DELLu (Latitude 5430) taky dotazeny z displaye WWAN anteny pri pozadavku pouzit WWAN modem pres M2 slot, nebo uz se to resi dneska jinak? mam sluzebaka, ale anteny tam nejsou, slot na SIM ano; u Lenova bych vedel, ale pro jistotu se ptam ;-) diky
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 07 dub 2023 15:59

tak vypada to, ze anteny jsou samozrejme potrebas; nemel by nekdo prosim PN pro original antenu pro soucasny Latitude 5430? pripadne je mozny jen tak "nahodne" pouzit jinou antenu pro odpovidajici (LTE) WWAN, nebo sou tam nejak spocitany odpory a nahradit to nejde? diky
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 17 kvě 2023 18:04

uspesne dobastleno pomoci anten z HPcka a modemu pro DELLA; je nutne este sehnat suplik pro SIMku... no proste strasnej odrb a je dycky lepci si to nakonfigurovat rovnou ;-)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 17 kvě 2023 20:21

a co eSIM?

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 17 kvě 2023 20:25

to sem zjistoval pro dany typ NB a modemu (Fibocom L850) a nenasel sem, ze by to mohl notas podporovat :-( bylo by to ideal...
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 17 kvě 2023 22:07

našel sem např. tohle

https://www.aliexpress.com/item/1005004558722512.html

pokud se číslo páruje čistě pomocí nějaké aplikace a kódu, mělo by to podle mě fungovat

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 18 kvě 2023 07:03

diky; kdyz on DELL ma podle me WhiteList a jiny zarizeni se "nepripoji"; pod tim jejich oznacenim je bezny Fibocom L850 a ten to podle me neumi; ale je fakt, ze sem to pak uz neresil...
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 18 kvě 2023 12:41

hm, whitelist je v tomhle ohledu naprd

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 18 kvě 2023 14:26

na lenovu byly nejaky non WL BIOSy, takze reseni by to asi melo, ale u DELLu to moc neznam a je to sluzebni, takze asi moc pokusu mi nenechaj ;-)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 19 kvě 2023 10:27

přímo v DELLu si se zkoušel ptát?

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 19 kvě 2023 11:57

ja vlastne ani nenasel zadnou linku, kam by se dalo zavolat, nebo napsat ;-) zvyklej z lenova, ze "maintenance" manual de stahnout k cemukoliv, sem tohle teda u DELLu moc neocenil...
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 19 kvě 2023 16:03

tak pokud jde o služební notebook, zeptal bych se v IT oddělení zaměstnavatele

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 19 kvě 2023 16:59

no to prave uplne nejde ;-) setri se a na custom konfiguraci sem malej pan... nakonec se z toho ale stejne stal takovy pokus a uz mam jinej notas (to lenovo), kde je WWAN nativne... spis sem to sem pak dopisoval, aby byl topic uzavreny a bylo jasny, ze to de, kdyby to nekdo chtel spachat este jednou... nejvetsi problem je ten suplik; kdyz sem dodelaval WWAN kdysi u lenova, stal ten kus kovu snad 600,-, grrr...
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod leon » 19 kvě 2023 17:20

600,- mi přijde celkem v pohodě, vůbec by mě nepřekvapila cenovaka 2500,- :D

kubisz
píše často
Příspěvky: 340
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: Latitude 5430 a WWAN

Příspěvekod kubisz » 19 kvě 2023 19:44

ja to resil kusem plastu a ty SIM karty ;-) potom, co modem stal 800,-, tak za suplik tak max 100,- :-)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti