Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 07 kvě 2024 19:41

Dobrý den, dosluhuje mi 15 let staré HP a potřebuji poradit s výběrem nového.
Hrát se na něm nebude, ale potřebuji velký disk, takže 1 TB, 16 GB RAM, mívám otevřených spoustu karet prohlížeče a používám většinou Chrom i EDGE najednou, a navíc ješte 2-3 programy na úpravu fotek. Úhlopříčka aspoň 15,6", kvůli numerickému bloku, teď mám 17", ale na to asi nedosáhnu. Na převážení mám něco malého, takže stačí klasika. Určitě WIN, kvůli SW, co používám.
Cenový limit mám 12 tisíc, +- nějaká stovka, ale víc si dovolit nemůžu.
Vybírala jsem buď repas:
https://www.pocitarna.cz/notebooky/hp-15s-eq2018nv/
nebo nový:
https://www.datart.cz/notebook-hp-15s-f ... ibrny.html
Zdají se mi podobné, ale asi bude lepší novější? Teď jsem přečetla spoustu článků o procesorech a ostatním, ale stejně se v tom ztrácím, proto prosím o radu. Díky K.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9097
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod orgasmic » 08 kvě 2024 14:38

Ahoj, asi nejlepší volba tohle v akci na CZC
https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-slim- ... 2c9cde1650

16GB, pěkný IPS display, 16 palců a SSD můžeš dokoupit větší.
Asus ROG Strix G18

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 08 kvě 2024 15:00

Ahoj,
díky za tip, je praktický stejný jako tento? Jen má WIN a velký SSD? Ta záruka by se musela pořešit.
https://www.datart.cz/bazar/notebook-le ... aruka.html

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1003
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod leon » 08 kvě 2024 17:01

ano, zdají se být jinak stejné, ale já bych hledal něco s AMD, klidně ten z počítárny nebo tento
https://www.czc.cz/acer-aspire-3-a315-4 ... 46/produkt

a dokoupit větší SSD, pokud opravdu potřebuješ 1 TB (kolik má Tvůj současný notebook?)

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 08 kvě 2024 18:32

leon píše:ano, zadjí se být jinak stejné, ale já bych hledal něco s AMD, klidně ten z počítárny nebo tento
https://www.czc.cz/acer-aspire-3-a315-4 ... 46/produkt

a dokoupit větší SSD, pokud opravdu potřebuješ 1 TB (kolik má Tvůj současný notebook?)


Díky, mrknu na něho, momentálně mám 750GB, a dva externí HDD 500 a 750 na zálohy. Chci si vybrat něco, s čím nebudu mít pár let žádné starosti, bude to už na "dožití" (je mi 70 :) )

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1003
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod leon » 08 kvě 2024 19:34

no, bude těžké se vejít do požadované ceny (u nového notebooku se zárukou) a s 1 TB

na Alze tvrdí, že ten Acer má 2x M.2 slot viz odkaz (ale raději bych si to ověřil, mohou mít klidně chybu v popisku), takže by se dalo přidat další SSD, buďto 512 GB nebo 1 TB SSD, tak či tak to vyjde leciněji než kupovat stejný model s 1TB z výroby
https://www.alza.cz/acer-aspire-3-15-pu ... parameters

případě na CZC vidím zrovna nabídku (16 GB RAM + 1 TB SSD) použitého (asi někdo vrátil) notebooku, ovšem s Intel procesorem (podle mě bude víc foukat chlazení, než u AMD) a nejsem si jist, jak to pak je se zárukou a možností vrácení, kdyby Ti neseděl
https://www.czc.cz/acer-aspire-3-a315-5 ... b1/produkt

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 09 kvě 2024 11:44

leon píše:no, bude těžké se vejít do požadované ceny (u nového notebooku se zárukou) a s 1 TB

Proto jsem hledala spíš repas nebo něco na ten způsob

na Alze tvrdí, že ten Acer má 2x M.2 slot viz odkaz (ale raději bych si to ověřil, mohou mít klidně chybu v popisku), takže by se dalo přidat další SSD, buďto 512 GB nebo 1 TB SSD, tak či tak to vyjde leciněji než kupovat stejný model s 1TB z výroby
https://www.alza.cz/acer-aspire-3-15-pu ... parameters

Tenhle se mi zdá jako dobrá volba, pokud opravdu půjde přidat SSD.


případě na CZC vidím zrovna nabídku (16 GB RAM + 1 TB SSD) použitého (asi někdo vrátil) notebooku, ovšem s Intel procesorem (podle mě bude víc foukat chlazení, než u AMD) a nejsem si jist, jak to pak je se zárukou a možností vrácení, kdyby Ti neseděl
https://www.czc.cz/acer-aspire-3-a315-5 ... b1/produkt


A jak do toho zapadá tenhle? https://www.planeo.cz/acer-a315-44p-r5p ... #parametry

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1003
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod leon » 09 kvě 2024 18:51

no to je ten stejný model jako s 512 GB, ale s 1 TB, jak jsem psal výše, za +512 GB kapacity SSD připlácíš 2000,- což je úlet, proto bych si ověřil, jestli má opravdu 2x M.2 slot a za cca 1800,- dokoupil 1TB SSD a budeš mít za lepší cenu 512 GB + 1 TB SSD

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 09 kvě 2024 19:11

leon píše:no to je ten stejný model jako s 512 GB, ale s 1 TB, jak jsem psal výše, za +512 GB kapacity SSD připlácíš 2000,- což je úlet, proto bych si ověřil, jestli má opravdu 2x M.2 slot a za cca 1800,- dokoupil 1TB SSD a budeš mít za lepší cenu 512 GB + 1 TB SSD


Aha, to mi nedošlo, protože se nevyznám ve značení SSD, co se kam hodí. A aby to tam fungovalo. Možná, kdybys nějaký disk doporučil, vzala bych to z jedné vody načisto. Pošlu dotaz na ten slot a pak to nějak ukončím. Zatím díky.

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1003
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod leon » 09 kvě 2024 20:36

dobré zkušenosti mám s tímto
https://www.czc.cz/wd-blue-sn580-m-2-1tb/382573/produkt

ale asi bych klidně vzal i tento levnější
https://www.czc.cz/kingston-nv2-m-2-1tb/355095/produkt

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 09 kvě 2024 23:02

leon píše:dobré zkušenosti mám s tímto
https://www.czc.cz/wd-blue-sn580-m-2-1tb/382573/produkt

ale asi bych klidně vzal i tento levnější
https://www.czc.cz/kingston-nv2-m-2-1tb/355095/produkt


Díky za rady a pomoc, příští týden jdu do toho. K.

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 09 kvě 2024 23:05

Díky všem za pomoc a rady, bylo to bezva :)

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1003
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod leon » 10 kvě 2024 18:01

rádo se stalo, dej pak vědět, jak to dopadlo, docela mě zajímá, jestli ten notebook má opravdu 2x M.2 slot

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 10 kvě 2024 18:39

Určitě :)

carasino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 07 kvě 2024 18:13

Re: Náhrada za staré HP na rodokmeny do 12 tisíc

Příspěvekod carasino » 13 kvě 2024 16:54

leon píše:rádo se stalo, dej pak vědět, jak to dopadlo, docela mě zajímá, jestli ten notebook má opravdu 2x M.2 slot

Dostala jsem odpovědi, Alza píše, že: https://www.alza.cz/acer-aspire-3-15-pu ... parameters má dva sloty na disk (ale ona to píše u všech Aspire 3 AMD A315), TS Bohemia a CZC píší, že Aspire 3 AMD A315-44P-R4FN| NX.KSJEC.007 má jen jeden slot, na ACER.cz se nic nedočtu. Teď čerstvě mi přišla upřesněná odpověď od Alzy, cituji: Dobrý den,

kontaktuji Vás v reakci na Váš dotaz k produktu Acer Aspire 3 15 Pure Silver.

Dotaz jsme ověřili přímo s výrobcem, který potvrdil, že notebook disponuje dvěma SSD sloty.

Druhý slot má tyto specifikace: Storage 2: M.2 SSD 2280 (PCIe Gen3x4 lane)
Z toho vyplývá, že ntb s 1TB by měl mít jen jeden slot a 512 GB by měl mít dva. A teď babo raď :D Asi se budu ptát dál, peníze přijdou kolem 15. tak mám ještě čas :lol: . K.


Zpět na „Jaký vybrat notebook“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů