Přišel čas nahradit můj letitý Acer VX15, který věrně sloužil skoro 8 let. Po náhradě pokukuji už v podstatě od loňského roku.
Jak vyplývá z popisu, hledám herního univerzála, nejlépe kolem 40k, NTB bude stejně jako dosud nahrazovat stolní PC, proto mám minimální požadavky na přenositelnost a výdrž baterie, tyto parametry nejsou pro mě tak důležité. Důležité je pro mě naopak kvalitní zpracování a především chlazení (ruku v ruce s výkonem), displey rozhodně nechci OLED (uvědomuju si pozitiva OLED, ale ta lesklost a blikání do očí je pro mě nepřijatelné), ale spíše IPS, 16-18 palců, ideálně alespoň 400 nitů, Advanced Optimus/G Sync atd. Uvědomuju si, že v této ceně nemohu počítat s RTX 5070Ti, proto půjde spíše o základní RTX 5060/5070 (nicméně nevím zda se vůbec vyplatí příplatek za 5070, výkon s 5060 vypadá obdobně). Ono popravdě, nejde mi ani o to hrát nové hry na full, to bych si asi pořídil stolní PC. Asi úplně neřeším zda AMD nebo intel, protože u procesorů nevím, jak si co stojí, ale zaznamenal jsem, že mnozí začali upřednostňovat AMD (ceny NTB jsou s nimi levnější).
Výběr jsem v podstatě zúžil na Acer Nitro 16 přip. Helios Neo 16 či Lenovo Legion 5 pro (řadu LOQ jsem z výběru vyřadil, letošní model vychází hůř jak loňský a u loňských jsem se naopak dočetl, že měly dost problému se základní deskou).
Nicméně u nových modelů Nea mi zase vadí, že jsou tenčí než loňské modely, což podle mě bude znamenat vyšší teploty, a že nejde vypnout u displeje frekvence 240 Hz (teď nevím jestli jen u OLED nebo i u modelů s IPS). U Legionu naopak mě celkem zklamalo rozmístění portů oproti loňskému modelu a že upustili od výdechů na boku, protože za mě platí, že čím víc výdechů teplého vzduchu, tím rychleji jde teplo ven. Taky zaznamenávám ne moc dobré recenze u mnohých nových modelů s kartami RTX 50xx, Jarrod chystá nějaká porovnání s RTX 5060/70 a RTX 4060/4070, tak uvidím.
Proto také přichází v úvahu loňské modely jak Aceru tak i Legionu výše uvedených řad. Možná ještě přijdete s jiným nápadem či tipem (nevím třeba nic o řadě Aceru V15/V16 s AI v porovnání s novým klasickým Nitrem 16s, možná ta kombinace s jiným rozlišením displeje bude fungovat lépe), ceny výkonnějších NTB jsou fakt letos úplně mimo, dolů to asi moc nepůjde, zvlášť kvůli té celní válce. Každopádně si nechám od vás kluci, poradit, máte větší přehled než já, hlavně roman a spol. díky
nový NTB univerzál/herní
nový NTB univerzál/herní
Toshiba A500, C2D P8700, 4 GB RAM, ATI HD 4650, 500GB HDD
ACER Aspire VX 15, i5-7300HQ, 8GB RAM, GTX 1050Ti, 256GB SSD
Re: nový NTB univerzál/herní
https://www.alza.cz/lenovo-legion-pro-5 ... qpEALw_wcB nebo https://www.datart.cz/notebook-lenovo-l ... NmEALw_wcB
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Re: nový NTB univerzál/herní
Ano, Romane, přesně tenhle legion 5 pro jsem měl v merku. Chtěl jsem se k němu zeptat a možná napíšu blbost, ale nebude tam nějaký dopad, když tam je grafika nové generace a naopak procesor starší generace?
Toshiba A500, C2D P8700, 4 GB RAM, ATI HD 4650, 500GB HDD
Zpět na „Jaký vybrat notebook“