Spatne zvoleny jazyk pri prvotni instalaci

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
doktor

Spatne zvoleny jazyk pri prvotni instalaci

Příspěvekod doktor » 03 pro 2007 15:28

Zdravim,

Potreboval bych poradit, zda se da nejak zmenit jazyk operacniho systemu zvoleny pri prvotni instalaci (Vista Home Premium, Acer Aspire 5720). Omylem jsem misto cestiny zvolil anglictinu.

D2D recovery nepomaha, stale je zvolena anglictina misto cestiny. Pokud by nekdo mel nejakou radu (Recovery CD nebo DVD nedodavaji), jiste ji ocenim...

Zdenek

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 03 pro 2007 20:49

:D áj.................to bude problem.........a tezko to pujde....myslim ze budes muset kontaktovat servis at ti pomůžou.......jinak do vist se da nainstalovat cestina........na mojevista.cz pohledej a tam jsou odkazy na tu čestinu :wink:

doktor

Příspěvekod doktor » 04 pro 2007 10:34

Diky za radu, do Aceru uz jsem volal a za 1100,- mi samozrejme radi poslou Recovery disky. Jeste ze mam 14 dni na vraceni bez udani duvodu, myslim ze toho vyuziju a vratim. Jazyk pro ne nebude problem, kdyz mam moznost si zvolit :))

Jinak cestina bohuzel funguje pouze jako MUI pro verzi Ultimate, zde se jedna o Home Premium. A jako LIP cestina neni...

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 04 pro 2007 15:54

:D tak ale ja měl home premium verzi a šla mi tam v poho nainstalovat..... :wink: to jsou fámy ze nejde ale když to človek zkusí tak trebas pujde,.,,,,mi šla :P

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 04 pro 2007 16:48

V případě Lenova (ThinkPad) je po najetí zpět do factory stavu možnost jazyk zvolit znovu ... ale umožňuje to právě soft od Lenova, pomocí Rescue & Recovery se dá právě obnovit stav jaký byl jako tovární nastavení (znovu procedura od začátku, doinstalace systému, výběr jazyku atd. ... takže pokud máš nějaké vyloženě factory cd/dvd tak by se měl zformátovat disk a ta volba by se neměla zapamatovat, takže buď to není factory CD/DVD, nebo jsi zvolil jinou možnost než factory (např. bývá volba pro zachování nastavení a uživatelských souborů) ... aspoň píšu zkušenosti s ThinkPadem a softem Rescue & Recovery od Lenova ... :) případně nějaké to zákaznické centrum ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“