1)cau chtel bych se zeptat zda kdyz si misto mechaniky dam druhy disk pujde zapojit do RAID pole ?
2)A o kolik by se mi asi snížila výdrž na baterii ?
3)Musel bych preinstalovávat system nebo by stacilo jen v biosu to správne nastavit?
4)Vydel bych 2 disky nebo jako jeden velky?
T61 a RAID
1) nepojde. T61 nema hw raid controller
2) tazko povedat. vyrazne skratit vydrz by to nemalo. zalezi aj od toho ako casto budes z toho disku citat/zapisovat. v idle rezime totiz zerie menej.
3) netreba. malo by stacit vlozit do multibay. odpojenie a pripojenie by malo funguvat aj za jazdy podobne ako usb kluc.
4) 2 disky
2) tazko povedat. vyrazne skratit vydrz by to nemalo. zalezi aj od toho ako casto budes z toho disku citat/zapisovat. v idle rezime totiz zerie menej.
3) netreba. malo by stacit vlozit do multibay. odpojenie a pripojenie by malo funguvat aj za jazdy podobne ako usb kluc.
4) 2 disky
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
tak celkom ma to zaujalo (podobny upgrade planujem aj ja) a zistenie je take, ze "mobile" verzia chipsetu od intelu obsahuje RAID radic len v niektorych verziach. konkretne vo verziach Intel 82801HEM (ICH8M-E) a Intel 82801GHM (ICH7-M DH). ak tam nie je tato verzia tak intel storage matrix podporuje iba AHCI funkcie (NCQ, hot plug a podobne).
podla for typu forum.thinkpads.com ale notebookreview.com sa sice raid s Thinkpadmi vraj spravit da ale nie som si isty ci tam pisali o HW raid-e alebo o SW raid-e.
podla for typu forum.thinkpads.com ale notebookreview.com sa sice raid s Thinkpadmi vraj spravit da ale nie som si isty ci tam pisali o HW raid-e alebo o SW raid-e.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“