Cladič vs. chladiaca podložka
Cladič vs. chladiaca podložka
Čo je podla Vás lepšie?
Chladič myslým tento:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6221416
Alebo chladiaca podložka,napríklad spomínaný na tomto fóre Zelmer.
Oplatí a mi to kúpiť?Mám Asus F3KA a teplotu 50-55,keď som na internete...a 60-65,keď hrám hry.
Chladič myslým tento:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6221416
Alebo chladiaca podložka,napríklad spomínaný na tomto fóre Zelmer.
Oplatí a mi to kúpiť?Mám Asus F3KA a teplotu 50-55,keď som na internete...a 60-65,keď hrám hry.
Naposledy upravil(a) peter125 dne 27 pro 2007 19:13, celkem upraveno 1 x.
prvni bych zkusil snizit teploty s moznostmi, ktere nabizi samotny notebook nebo zpusob jeho pouzivani.
Snizeni napeti v procesoru a zpusoby podtaktovani pri beznem provozu (treba v RMclock), procisteni, apod.
Snizeni napeti v procesoru a zpusoby podtaktovani pri beznem provozu (treba v RMclock), procisteni, apod.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
nie je to ziaden zelmer (ani zeler
) ale Zalman a ucinnost tejto podlozky je zo vsetkych na trhu najlepsia. Je ale aj najdrahsi. Speeze vraj tiez slusne pomoze, ale nadruhej strane je rozhodne hlucnejsi nez zalman...

Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
Crabik píše:prvni bych zkusil snizit teploty s moznostmi, ktere nabizi samotny notebook nebo zpusob jeho pouzivani.
Ja ho mám pomerne nový,takže tým,že ho vyčistím asi nič nespravím,lebo tam toho nebude toľko a podtaktovať ho nechcem isto.
Je tá teplota vysoká alebo to tam môže biť v pohode?Lebo neviem či si mám kúpiť tem chladič alebo ratšej 1GB RAM.
peter125: stale muzes snizit napeti bez vlivu na vykon. Diky tomu mi vetracek uz nerozvibrovava celou sasi.
a podtaktovanim jsem myslel management vykonu notebooku.
EDIT: teploty co mas nejsou takove, ze by nutne potrebovaly nejake chlazeni, snizeni voltaze by melo stacit.
a podtaktovanim jsem myslel management vykonu notebooku.
EDIT: teploty co mas nejsou takove, ze by nutne potrebovaly nejake chlazeni, snizeni voltaze by melo stacit.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
Tady to bude tezky... Snizeni voltaze ti snizi teploty a zaroven NESNIZI vykon.
EDIT: Ovsem hlavne nic nevylepsuj v momente, kdy neni potreba neco vylepsovat.
Nevim, jak jsi prisel na to, ze potrebujes nejak dodatecne chladit.
EDIT: Ovsem hlavne nic nevylepsuj v momente, kdy neni potreba neco vylepsovat.
Nevim, jak jsi prisel na to, ze potrebujes nejak dodatecne chladit.
Davaj tam bezpecne napeti, aby meli jistotu, ze to bude stabilni, kazdej kus procesoru je individualni a tudiz kdyby nastavili pro vsechny kusy nizsi, mohlo by se stat ze by jich par padalo. V NHC muzes snizovat napeti pro kazdej nasobic zvlast a ono se ti to pak samo otestuje, sice jen asi 30sekundovy zatezovy test, a abys poznal jak to beha je treba podstatne vetsi zatez... ale ten NHC obsahuje taky, takze po tech malych az si budes jistej ze sis nastavil kolik chces, tak pustis ten plnej zatezovej a oni proveri ty napeti. Muzu se zeptat co z toho mas ze mas porad ten tvuj plnej vykon?