FS nebo Dell? potřebuju noťas na kterém bych moh tvořit grafiku, základem pro mě je kvalitní 17" lcd a abych se s cenou dostal kolem 30tis kč takže po usilovném hledání mám dva kandidáty a teď nevím který z nich, cena u obou je něco málo přes 28tis bez DPH (u Dellu jde o promo akci) konfigurace je následující:
Amilo Xi 2552:
------------------
Core2DuoT7250, (2 GHz, 800 MHz, 2 MB L2)
17" WUXGA širokoúhlý displej s technologií BrillantView 1920 x 1200
2x 1024 MB DDR2 667 MHz
2x 250 GB SATA 5400 rpm (RAID 0/1)
ATI Radeon HD 2700 256 MB GDDR3
Inspiron 1720:
-----------------
Core2DuoT7250, (2 GHz, 800 MHz, 2 MB L2)
17.0" UltraSharp™ Widescreen WUXGA (1920x1200) TFT Display
2x 1024 MB DDR2 667 MHz
250GB (5.400rpm) SATA Hard Drive
NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS with 128MB DDR2
další výbava jako čtečka, s-video, lan, wifi, webka, ... jsou skoro totožné
až na to že dell je s 9ti článkovou baterií (FS jen 6), FS má i Bluetooth (dell jen za cenu navýšení ceny) dell má 2megapixelová webka (FS jen 1,3) a další drobnosti jako je OS, nebo vestavěné reproduktory (FS bude mít zřejmě kvalitnější zvuk) a nevím zda má Dell 1x HDMI (s HDCP), 1x CRT což FS má... je třeba vzít v potas kvalitu zpracování (podle zkušeností uživatelů které sem čet jsou na tom oba NB obdobně dobře) a nebo taky záruky (u dellu bych bral základní 2roky Next Business Day).
takže jaký je váš názor?
AMILO Xi2550 T7250 17" nebo Inspiron 1720 17"
Re
Budeš to hodně přenášet? Jestli chceš sedmnáctku, tak pak počítám, že to na přenášení a práci v ternu bez sítě nebude - potom by ses ale nestaral o baterku
A ještě - pojmem grafika nevím, co myslíš - jestli 3D, nebo 2D, ale v případě 3D je 8400M GS asi žalostně slabá, ta 2700 je snad dvakrát silnější.

A ještě - pojmem grafika nevím, co myslíš - jestli 3D, nebo 2D, ale v případě 3D je 8400M GS asi žalostně slabá, ta 2700 je snad dvakrát silnější.
myslím 2D grafiku hlavně balík Adobe a taky corel a přenášet to tolik nebudu, chci být mobilní ale takových 70% práce budu dělat doma i když větš výdrž baterky je dost lákavá. Co se týče grafiky tak ta pro mě není až tak podstatná ocenil bych spíš větší ramku vzhledem k velikosti dat s nimiž budu pracovat...
NBD onsite len pre lifebooky http://www.zatorucim.cz/pdf/TiskovaZprava-LIFEBOOK.pdf
u amilo a esprimo notebookov pribudne collect&return tzn. tak ako to maju dnes acer alebo asus. celkom by ma zaujimalo ci prejdu tiez na jedno centralne servisne stredisko alebo siet servisov zostane.
u amilo a esprimo notebookov pribudne collect&return tzn. tak ako to maju dnes acer alebo asus. celkom by ma zaujimalo ci prejdu tiez na jedno centralne servisne stredisko alebo siet servisov zostane.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
FS
Já bych šel rozhodně do FS. Má lepší display(kontrastnější), 500GB disk
, lepší zvuk, HDMI (pro mě důležité)a hlavně lepší grafiku. I když si připlatíš u Dellu za 8600M GT, tak pořád je slabší než HD2700.

neni slabsi nez HD2700, nedavno se to tady resilo. je to nastejno, 2700 je totiz slabsi nez 2600XT
nicmene 8400 je samozrejme o dost slabsi.pokud nehrajes hry je to ale bezpredmetne, aspon to pozere min baterie.
jinak co se tyce displaye tam moc neverim tomu FJ, ale velkej tahak Dellu je 2roky NBD zaruka.
v neposledni rade, Dell sice kvalitou sasi nebude nic extra, ale nejspis porad lip nez FJ. dal ta 9ti clankova baterka neni zadarmo a o nejak vydrzi na baterie se narozdil od dellu u FJ nebude dat vubec mluvit. co se tyce HDD tam je to jasne, ale dva disky take znamenaji vetsi hmotnost a skutecne ti 250 nestaci? me by az az.
takze ano, FJ je vice muziky za mene penez ale to je prave to co by te melo prastit prvni do oci a neznamena to automaticky zeje to lepsi ntb. pro me naopak.

jinak co se tyce displaye tam moc neverim tomu FJ, ale velkej tahak Dellu je 2roky NBD zaruka.
v neposledni rade, Dell sice kvalitou sasi nebude nic extra, ale nejspis porad lip nez FJ. dal ta 9ti clankova baterka neni zadarmo a o nejak vydrzi na baterie se narozdil od dellu u FJ nebude dat vubec mluvit. co se tyce HDD tam je to jasne, ale dva disky take znamenaji vetsi hmotnost a skutecne ti 250 nestaci? me by az az.
takze ano, FJ je vice muziky za mene penez ale to je prave to co by te melo prastit prvni do oci a neznamena to automaticky zeje to lepsi ntb. pro me naopak.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
tak teď sem zase navážkách ale když zvážím že cestovat s tím až tak nebudu, jen občas a co se týče HDD tak potřebuju opravdu hodně místa, protože například data pro tisk na velkoplošné tiskárně která budu zpracovávat může mít jeden soubor třeba i 2GB do budoucna sem to chtěl řešit externím diskem ale když už je těch 500GB uvnitř tak to řešit nemusím. To je jeden z důvodů proč se přikláním k FS co se týče kvality zpracování a LCD tak podle diskuzí a různých recenzí mám dojem že jsou na tom oba NB obdobně i když jsem ani jeden zatím nedrzžel v ruce, nevíte náhodou kde bych se moh alespoň na ten FS mrknout? Okolí Ostravy Díky
Zpět na „Jaký vybrat notebook“