NB, do 24tis. CZK, C2D prace
NB, do 24tis. CZK, C2D prace
Prosím o názory majitelů.
Vybírám NB do 24 tisíc (CZK), preferuju Core 2 Duo (kvuli icc),
15.4'', RAM by neměl být problém rozšířit takže nehraje roli,
disk alespon 120GB, pokud mozno (bez OS)/FreeDOS/*NIX, nechci platit za neco co nikdy nebudu pouzivat.
Měl by být převážně na práci (programování, ale za WSXGA bych v této cenové relaci zaplatil příliš velkou dan).
Budu se k němu chovat šetrně, extra odolny byt nemusi, výdrž alespon 2-3h.
K nostalgii starsich her a lazeni kompozitniho desktopu mi bude stacit i integrovane reseni ala X3100, ale dedikovane se zase nebranim.
Je mi jasne ze budu muset delat kompromis.
Prosim o pomoc s vyberem a prakticke zkusenosti,
zatim se mi zalibili kandidati:
Vybírám NB do 24 tisíc (CZK), preferuju Core 2 Duo (kvuli icc),
15.4'', RAM by neměl být problém rozšířit takže nehraje roli,
disk alespon 120GB, pokud mozno (bez OS)/FreeDOS/*NIX, nechci platit za neco co nikdy nebudu pouzivat.
Měl by být převážně na práci (programování, ale za WSXGA bych v této cenové relaci zaplatil příliš velkou dan).
Budu se k němu chovat šetrně, extra odolny byt nemusi, výdrž alespon 2-3h.
K nostalgii starsich her a lazeni kompozitniho desktopu mi bude stacit i integrovane reseni ala X3100, ale dedikovane se zase nebranim.
Je mi jasne ze budu muset delat kompromis.
Prosim o pomoc s vyberem a prakticke zkusenosti,
zatim se mi zalibili kandidati:
Naposledy upravil(a) havoC dne 25 dub 2008 04:29, celkem upraveno 1 x.
..
no tak dle mého, to FS je podstatně lépe vybavené, ale zase v této cenové relaci za ty pěníze když nešetřili na hardware tak asi na ničem jiném
hmm co do kvality plaťáku v téhle cenové relaci nevím no, moc by jsem mu nevěřil ... sice proti FS nic osobně nemám, spíše dobré zkušenosti, ale za 18.500,- bez DPH moc kvality nečekej....... takže by jsem byl spíš pro to IBM, sice je to opravdu "pracovní" notebook, ale to od něho čekáš .... lepší kvalita zpracování, servis, záruka ...
eventuálně se podívej na www.dell.cz a zkus si nakonfigurovat Latitude D530 nebo Inspiron 1525
....
eventuálně ještě jukni na Hewlett-Packard 6720s ... sice tam je jen 1GB ram, ale za cenu 19.000,- včetně DPH, tam můřeš klidně přikoupit za cca 1300kč 2GB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48991
....taky dle mého celkem kvalitní pracovní notebook

eventuálně se podívej na www.dell.cz a zkus si nakonfigurovat Latitude D530 nebo Inspiron 1525
....
eventuálně ještě jukni na Hewlett-Packard 6720s ... sice tam je jen 1GB ram, ale za cenu 19.000,- včetně DPH, tam můřeš klidně přikoupit za cca 1300kč 2GB

....taky dle mého celkem kvalitní pracovní notebook
Toshiba R600-10W
Po pravdě to bude něco mezi DTR/pracovní, špatně jsem to napsal.
Za tyhle peníze opravdu modré z nebe nečekám, ale pořád váhám
protože v téhle cenové kategorii je IBM opravdu velmi chudé a podle mě se až zase tak nevyplatí, ale upřímně - nevím.
V kategorii 26 - 28t už bych zvolil jednoznačně IBM/Lenovo.
DELLy se mi taky líbily, ale Inspirion vychází už moc draho a Latitude není widescreen
v téhle ceně bych musel dělat obrovské kompromisy.
To HP se mi docela zalíbilo
Mrknu jak jsou na tom s ISICem
Stříbrnou barvu horko těžko zkousnu, protože se často hned opotřebuje a ošoupe a tak bych lesklé Paviliony, ač za zajímavou cenu/výkon nezkousnul.
Připadá mi jako takový kompromis mezi výbavou a zpracováním.
Opravdu by mě zajímalo jak je na tom to FS pokud má někdo zkušenosti,
jeho cena je snížena ještě tím, že je bez OS (oproti Vista verzi asi o 2,5k).
Za tyhle peníze opravdu modré z nebe nečekám, ale pořád váhám
protože v téhle cenové kategorii je IBM opravdu velmi chudé a podle mě se až zase tak nevyplatí, ale upřímně - nevím.
V kategorii 26 - 28t už bych zvolil jednoznačně IBM/Lenovo.
DELLy se mi taky líbily, ale Inspirion vychází už moc draho a Latitude není widescreen

To HP se mi docela zalíbilo

Stříbrnou barvu horko těžko zkousnu, protože se často hned opotřebuje a ošoupe a tak bych lesklé Paviliony, ač za zajímavou cenu/výkon nezkousnul.
Připadá mi jako takový kompromis mezi výbavou a zpracováním.
Opravdu by mě zajímalo jak je na tom to FS pokud má někdo zkušenosti,
jeho cena je snížena ještě tím, že je bez OS (oproti Vista verzi asi o 2,5k).
Naposledy upravil(a) havoC dne 25 dub 2008 04:29, celkem upraveno 2 x.
..
s tímhle FS ti neporadim, mám několik přátel co FSka mají jedni ho chvílí druzí na něho nadávají .. bohužel víc nadávaj než chvílí ti co mají notebook nižší cenové kategorie .... takže dle mého (memusí to být pravda) do levného FS by jsem nešel
ty plasty fakt nic moc ...
co tročku připlatit a vzít si tročku lepší IBM? (i když IBM jsou už taky plasťáky tak furt kvalitou asi někde jinde) a nebo vybavenější HP

co tročku připlatit a vzít si tročku lepší IBM? (i když IBM jsou už taky plasťáky tak furt kvalitou asi někde jinde) a nebo vybavenější HP

Toshiba R600-10W
Uvidím kolik si můžu dovolit připlatit, v kategorii 25-28t jsou další zajímavé kusy u kterých nebudu muset dělat kompromis, ale v současné době nevím jestli na ně dosáhnu, proto se koukám radši níž.
Na FS V5545 jsem se docetl:
Jasně 20-24 je kategorie levnejsich plastaku, ale reálně 'zatím' na víc nedosáhnu, pokud je FS špatné a HP 67XXy si nevyberu, tak to chápu tak,
že mi doporučuješ radši ještě šetřit ty 4k na rozumné a hlavně vzhledově pěkné IBM/Lenovo ?
Holt první NB no
Na FS V5545 jsem se docetl:
- Problémy s driverama ve Win - to mě netrápí
- Nestartují krátce po dodání - to ještě tak nevadí, jen nechci aby se to projevilo v půli semestru
Jasně 20-24 je kategorie levnejsich plastaku, ale reálně 'zatím' na víc nedosáhnu, pokud je FS špatné a HP 67XXy si nevyberu, tak to chápu tak,
že mi doporučuješ radši ještě šetřit ty 4k na rozumné a hlavně vzhledově pěkné IBM/Lenovo ?

Holt první NB no

Naposledy upravil(a) havoC dne 25 dub 2008 04:29, celkem upraveno 1 x.
ked FSC esprimo tak radsej U/M/D seriu. Vcko by som moc nebral.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 25 led 2008 11:58, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
..
to zase né, já měl první notebook HP, pak acer (na kterej každej nadával, ale já byl spokojenej), msi, IBM a teď budu kupovat DELL vostro.. u "levnějších" notebooků je to víceméně o náhodě, a stejně tak můžeš chytit zmetek mezi high-endema, z pravidla však je šance chytit "shit" u těch levnějších plasťáků .. takže jediné co mohu doporučit když už levnější tak alespoň nějakou značku u které je ta kvalita tak nějak víc pravděpodobná (a v neposlední řadě kvalitní servis), IBM lenovo už sice není to co IBM ThinkPad, ale stejně se ti šikmooký držky drží tak nějak zažitého standartu kvality a zatim si nikdo z přátel na lenováka nestěžoval ... takže asi tak ... ve finále je volba na tobě, a stejně tak můžeš být spokojenej s tim FS, ale fakt dle mého nevypadá moc důvěryhodně, otázka vkusu .. 

Toshiba R600-10W
Dekuju za reakce
Musim s Vami souhlasit, procetl jsem si vic materialu
a ten FS nebude dobra volba.
Jeste bych se rad zeptal, v mnou stanovene cene
si IBM/Lenovo R61 s pozadovanym HW nekoupim a docela me zaujal
HP TopConfig, celkem hezka sestava v 6510b/6710b s WSXGA+ displejem se
da nakonfigurovat za cca 22t jake mate s TopConfigem zkusenosti?
Libi se mi predevsim ze mi nevnucuji OS ktery nechci

Musim s Vami souhlasit, procetl jsem si vic materialu
a ten FS nebude dobra volba.
Jeste bych se rad zeptal, v mnou stanovene cene
si IBM/Lenovo R61 s pozadovanym HW nekoupim a docela me zaujal
HP TopConfig, celkem hezka sestava v 6510b/6710b s WSXGA+ displejem se
da nakonfigurovat za cca 22t jake mate s TopConfigem zkusenosti?
Libi se mi predevsim ze mi nevnucuji OS ktery nechci

Naposledy upravil(a) havoC dne 25 dub 2008 04:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderátor
-
- Moderátor
nebo HP 6715b, nicméně tohle je všechno se systémem a ty ceny znám dle hotových sestav. Možná když to vezme přes konfigurátor bez systému tak to bude levnější, na druhou stranu zase bude připlácet za to, že si to může konfigurovat. Každopádně ta cena je podle mě nereálná...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
takže opravuju se, teď jsem zkusil topconfig u autocontu a vyšlo mi to na 22tis. s DPH (6710b - T7250, 1Gb RAM, 160/5400, WSXGA+, wifi + BT) ale má to asi jen roční záruku, nevím moc do hp nokoumám...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
-
- Moderátor
Opravdu to v TopConfigu vychází takhle, záruka je tuším klasická HP
tedy 1 rok pro právnické a 2 roky pro fyzické osoby ( píšou 1 rok, ale tuším, že proto 1 roky mezinárodní a 1 rok v zemi koupě ), záruka se dá kdyžtak vážně dokoupit.
Cena za odečtení OS je opravdu znát.
Zajímají mě vaše zkušenosti s TopConfigem, u dílů mají záhadné zkratky které jsem jen těžko googlil - RCTO je údajně Regional Customize To Order, tedy jestli to správně chápu poskládají se v ČR ? To FF netuším co je.
Máte od nich někdo NB, jaká je kvalita místního smontování?
Další co mě zajímá je bulk RAM, vyplatí se ušetřit a koupit si do druhého slotu bulk ( Geil, Kingston ... ) než certifikovanou HP za kterou se hodně připlatí? TDP, stejné značky a parametry si samozřejmě pohlídám.
6710b by měla být slušná šasi za tu cenu (jasně je to plasták, ale za tu cenu) podle recenzí, takže tenhle nakonfigurovaný je pro mě v tuhle chvíli horkým kandidátem.
tedy 1 rok pro právnické a 2 roky pro fyzické osoby ( píšou 1 rok, ale tuším, že proto 1 roky mezinárodní a 1 rok v zemi koupě ), záruka se dá kdyžtak vážně dokoupit.
Cena za odečtení OS je opravdu znát.
Zajímají mě vaše zkušenosti s TopConfigem, u dílů mají záhadné zkratky které jsem jen těžko googlil - RCTO je údajně Regional Customize To Order, tedy jestli to správně chápu poskládají se v ČR ? To FF netuším co je.
Máte od nich někdo NB, jaká je kvalita místního smontování?

Další co mě zajímá je bulk RAM, vyplatí se ušetřit a koupit si do druhého slotu bulk ( Geil, Kingston ... ) než certifikovanou HP za kterou se hodně připlatí? TDP, stejné značky a parametry si samozřejmě pohlídám.
6710b by měla být slušná šasi za tu cenu (jasně je to plasták, ale za tu cenu) podle recenzí, takže tenhle nakonfigurovaný je pro mě v tuhle chvíli horkým kandidátem.
Naposledy upravil(a) havoC dne 25 dub 2008 04:30, celkem upraveno 1 x.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“