Divný dead pixel na T60
Divný dead pixel na T60
Koupil jsem skvělý ThinkPad T60 a po měsíci používání jsem si na displeji všiml vadného pixelu. Trochu mě to zklamalo, ale protože nebyl svítící, tak jsem ho oželel. Ovšem překvapením pro mě bylo, když se po chvíli změnil na krásně bíle svítící. Zkoušel jsem ho dráždit nějakými blikajícími obrázky, ale očividně mu to nijak nevadilo. Při tom, jak jsem se o jmenovaný pixel zajímal, přejel jsem přes něj kurzorem a k mému dalšímu překvapení se kurzor při přesném zaměření na bod změnil. Udělal jsem to opakovaně několikrát, abych vyloučil náhodu a kurzor se choval naprosto přesně stejně. Takže jsem zajásal nad tím, že se nejedná o vadu displeje, ale chybu někde jinde. Vrhnul jsem se hledat okno velikosti 1x1 bodů a našel jsem "Syn Visual Window". Jedná se o chybu v ovladači Synaptic touchpadu. Odstřelením procesu pixel zmizel a s ním i scrolovací funkce touchpadu.
a jak jde vyhledat okno o velikosti 1x1 pixelu ?
ja utiram displej antistatickou uterkou, tak se snad neodre.
jinak je sice fajn ze je matne tmavej, ale je na nem strasne videt a strasne se na nej chyta prach
musim ho utirat kazdej den, i vickrat.

ja utiram displej antistatickou uterkou, tak se snad neodre.
jinak je sice fajn ze je matne tmavej, ale je na nem strasne videt a strasne se na nej chyta prach

Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“