Zmizel mi obraz....black screen
Zmizel mi obraz....black screen
Teda nevim, esli mám smůlu jen já, jeden notes sem už vrátil pro dvě chyby po několika reklamacích, mám jinej a dneska mi z ničeho nic při práci v aplikaci od Ikey z ničeho nic zmizel obraz, jen černá obrazovka, podsvícení fungovalo. nešlo to ničim vrátit, jen uspat tlačítkem a znovu myší spustit. Nicméně program nespadnul, ani data...normálně sem jel dál. Uspání mám vypnuté při práci na zásuvce. nevíte co to může zase znamenat?
Jestli se to zopakuje, tak notes vrátím a Toshibu už v životě nekoupím. Půjdu raději do HP. Protože tolik problémů jsem s žádným jiným PC doposud neměl. Je možné že je to Vistama?
Jestli se to zopakuje, tak notes vrátím a Toshibu už v životě nekoupím. Půjdu raději do HP. Protože tolik problémů jsem s žádným jiným PC doposud neměl. Je možné že je to Vistama?
Naposledy upravil(a) JSpalek dne 25 úno 2008 19:15, celkem upraveno 1 x.
Notebook - TOSHIBA Satellite A200-202/ C2D T5450/ 15.4" WXGA TB/ 2GB/ A2600 256MB/ 200GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ VIS HP
dneska, žena fará na icq a najednou jí zrůžoví obraz a povídá: "jako barva je to pěkná, ale mohlo by to už zmizet, nevím co mi píše..." zajímalo by mě proč se to zrobilo...dvakrát mi zatím zčernal a jednou zrůžověl...vždycky jednou za čas...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
Zatím jsem nepřišel na to, proč se tak stalo. V událostech není žádná hláška, že by došlo k nějakému konfliktu. Vypadá to spíše na grafiku, výpadek zobrazení. Uvidím jak se bude chovat dál. Servis Toshiby se zrovna ke kvalitě řady Sattelite A200 moc doře nevyjadřoval, oproti prodejcům....
Notebook - TOSHIBA Satellite A200-202/ C2D T5450/ 15.4" WXGA TB/ 2GB/ A2600 256MB/ 200GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ VIS HP
takze, mam satellite 210, asi tri dni po tom co som ho kupil sa mi stalo - no klasika, cierny obraz blaa... predtym som mal HP a mal som s nim tolko problemov az mi vratili peniaze a kupil som toshibu..
stiahol som najnovsie drivery, hlavne update biosu, vsetky aktualizacie z Visty atd.. problem zmizol, notebook sa az tak nehreje...
je to jeden akysi klasicky problem toshiby, pricina moze byt aj v suciastke tzv. invertor, ktory treba vymenit ak sa nieco taketo deje, nie je to nic drahe, taktiez je potrebne vymazat subor TPwmr.exe alebo nieco v tom zmysle z registru, ide o toshiba power manager ktory robi blbosti..
viem ze toshiba na odstranenie tohto problemu ako riesene uvadzala nastavit vykon CPU na 100% co teda aspon podla mna je riesene na prd... ale mnohym sa uz po tomto nastaveni problem nevyskytol!!
neviem, mne kazdopadne pomohli tie drivere, hlavne toshiba value added package update...
stiahol som najnovsie drivery, hlavne update biosu, vsetky aktualizacie z Visty atd.. problem zmizol, notebook sa az tak nehreje...
je to jeden akysi klasicky problem toshiby, pricina moze byt aj v suciastke tzv. invertor, ktory treba vymenit ak sa nieco taketo deje, nie je to nic drahe, taktiez je potrebne vymazat subor TPwmr.exe alebo nieco v tom zmysle z registru, ide o toshiba power manager ktory robi blbosti..
viem ze toshiba na odstranenie tohto problemu ako riesene uvadzala nastavit vykon CPU na 100% co teda aspon podla mna je riesene na prd... ale mnohym sa uz po tomto nastaveni problem nevyskytol!!
neviem, mne kazdopadne pomohli tie drivere, hlavne toshiba value added package update...
Zajímavý postřeh...zatím tedy mám původní verzi biosu, jediné co jsem udělal je, aktualizoval Visty...což považuji za samozřejmost. Ještě se mi to po druhé nestalo, ale třeba je to otázka času. Také mi připadalo, že je to nějaký problém power manageru. Zajímavé je, že ten obraz nešel ničm vrátit, jen uspáním a znovu probuzením. Přitom obsah obrazovky, pamětí zůstal nedotčen a já mohl jet normálně dál, jako by se nic nestalo. Nikde žádnej záznam o nějaké chybě...
Já jsem Toshibu vyměnil za Toshibu, pač všichni říkají že je současná špička po IBM. Ten první měl vadnou grafiku i desku, zřejmě smůla na kus.
Když mohu ale porovnat se starším Acerem, samozřejmě ne výkonově, některé věci měl zpracované lépe, viz klávesnice, mechanika, lícování....
U Toshiby mi vadí jinej zvuk enteru a backspace při zmačknutí, tyhle tlačítka dost chrastěj.
Přemýšlel jsem o HP, ale jak píšeš, asi to nebude také žádnej zázrak.
Já jsem Toshibu vyměnil za Toshibu, pač všichni říkají že je současná špička po IBM. Ten první měl vadnou grafiku i desku, zřejmě smůla na kus.
Když mohu ale porovnat se starším Acerem, samozřejmě ne výkonově, některé věci měl zpracované lépe, viz klávesnice, mechanika, lícování....
U Toshiby mi vadí jinej zvuk enteru a backspace při zmačknutí, tyhle tlačítka dost chrastěj.
Přemýšlel jsem o HP, ale jak píšeš, asi to nebude také žádnej zázrak.
ja som mal tiez acer, mozem povedat ze fical v pohode az na to ze sa mi zlomil klb pri ohybani displayom, taky isty mal aj moj kamos, kupovali sme ich spolocne a to iste, skoro v ten isty cas sa stalo aj jemu, ale inak bol v poho...
no a HP - tak to je samo o sebe pre mna znacka naveky zatratena po mojom predoslom pavilione 6450!!! nechcem vraviet ze vsetky su zle, ale ten co som mal ja - skratka nefungoval takmer v piatich veciach - webcamera, neskutocne piskanie procesora, quick lunch buttons nesli, chladenie - hroza , a ovladace - to uz ani nevravim!!
dnes idem akurat k jednemu chalanovi ktory ma hp 6580 a chladic mu ide na 100 percent v kuse lebo sa prehrieva, nejde mu taktiez webka.. uvidime co s tym....
no a HP - tak to je samo o sebe pre mna znacka naveky zatratena po mojom predoslom pavilione 6450!!! nechcem vraviet ze vsetky su zle, ale ten co som mal ja - skratka nefungoval takmer v piatich veciach - webcamera, neskutocne piskanie procesora, quick lunch buttons nesli, chladenie - hroza , a ovladace - to uz ani nevravim!!
dnes idem akurat k jednemu chalanovi ktory ma hp 6580 a chladic mu ide na 100 percent v kuse lebo sa prehrieva, nejde mu taktiez webka.. uvidime co s tym....
Je to neuveřitelné, zdá se mi, že jak se prostě výrobci snaží tlačit cenu dolů, tak šetřej na materiálech a celkově se vyrábí dost zmetků. Faktem je, že když koupíš notesa za 50, asi by byl ok...Hodně lidí je spokojeno s IBM, ale nechaj si je zaplatit a navíc maj často jen integrované GF
Tak dneska se mi ten problém s tmavou obrazovkou stal po druhé při serfování na netu, prostě zase ztmavla a po uspání a probuzení vše fachalo jako před tím, programy, data - vše zůstalo.
Noodles222: pošli mi na tebe ICQ nebo mail...Díky. JSpalek@Seznam.cz
tak dnes se mi stalo totez na P200D 11L mam ho 4 dny. Visty jsem downgradnul na XP. Po instalaci vse v pohode prace v corelu v pohode. ted jsem mel vsechny programy zavreny a prepisoval jsem jeden text v notepadu a z niceho nic cerna obrazovka.
Pokud nekdo vykoumate co s tim tak to bude good. Tohle me docela krka.
Pokud nekdo vykoumate co s tim tak to bude good. Tohle me docela krka.
Člověče, procházel jsem fóra u Toshiby a píše o tom dost lidí. Já mám notes asi 20 dnů a dnes se mi to stalo 3x. Je fakt že je už od devíti ráno puštěnej. Zdá se, že se přehřejvá grafika, ale nejsem si jist. Všude píšou nastavit výkon na 100 procent, což je max výkon. Pak stáhnout ovladače na grafu a flashnout bios. To nastavení výkonu znamená mít v podstatě neustále aktivní větrák, čímž se zlepší chlazení. Faktem je, že se mi to stalo zatím až po několika hodinách provozu. Také budu rád za každej postřeh. Jinak mě to nastavení na max výkon nepomohlo
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“