Ahojte,
Mohol by mi niekto prosim vas poradit aky notebook si mam kupit?
Rozhodujem sa medzi HP a ASUS, tu mam niektore modely:
HP PAVILION dv6675[odkaz]
HP COMPAQ 6820s[odkaz]
ASUS F3KE-AP057[odkaz],
ASUS F3E-AP192E[odkaz]
A chcel by som sa vas opytat ci neviete co je lepsie aky procesor?? Intel Core 2 Duo? alebo AMD Athlon64??
A co sa grafiky tyka tak tej sa vobec nerozumiem, ak mate nejake skusenosti tak vas prosim napiste mi volaco a poradte mi.
Ja by som ten nb pouzival na vsetko, na hry na filmy na Adobe Photoshop,
Dakujem
Notebook do 27 tisic
POkial chces 17 displej tak si zober to HP,len by som si priplatil na verziu s core2duo,F3 nieje zrovna podarena seria od asusu ale zase ani pavilion,
Grafiku ma najsilnejsiu ten pavilion-compaq-F3KE-F3, ake vykon na hry potrebujes? Co sa tyka procesora tak by som vyberal z:core2duo,Turion64 X2 a Athlon64 X2(Momentalne sa iny athlon ako x2 nepredava v bookoch) Zalezi este aku vyrz chces na baterie a ako odolnost pomerom k vykonu chces...
Grafiku ma najsilnejsiu ten pavilion-compaq-F3KE-F3, ake vykon na hry potrebujes? Co sa tyka procesora tak by som vyberal z:core2duo,Turion64 X2 a Athlon64 X2(Momentalne sa iny athlon ako x2 nepredava v bookoch) Zalezi este aku vyrz chces na baterie a ako odolnost pomerom k vykonu chces...
Zalezi aky vykon chces ak ti staci integrovana grafika a 15,4displej tak by som zobral thinkpad R61 je siroko daleko najkvalitnejsi pri tejto cene,Alebo ak chces vykon a 17 tak trebars asus A7KC ma vykonnu hernu grafiku(Vecsina hier sa da rozbehat aj ked tie narocnejsie len na slabych detailoch aj na integrovanej grafike ,ta v tomto asuse podstatne viac hreje a huci -skracuje vydrz na bateriu,pokial pry tich hrach nepozadujes vyssie ako slabe detaili a stacia ti menej narocne hry tak by som radsej bral inegrovanu)
Ten asus http://notebooky.alza.sk/notebook-asus- ... d82757.htm ale odporucam dokupit este 2GB RAM modul tak za 1200SKK
alebo este http://notebooky.alza.sk/asus-a7u-7s049 ... d84731.htm a tiez este RAM
Inac HP ma vyhodu nizkej hmotnost a velmi rychleho servisu proti asusu,ale asus je silnejsi aspon ten prvy ten druhy uz nie,Co sa tyka GK v tom HP pokial ti vyhovuje 17palcovy displej(Nieje prave vhodny na prenasanie) ma aj celkom slusnu dedikovanu grafiku a a vydrz pri minimalnom vykone(podtaktovani) da minimalne 2hodiny mal som ho v ruke,nieje to zli book mozem ti ho len odporucit(Pavilion ma servis v polsku compaq na slovensku len tak pre zaujimavost)Ak chces 15,4 pri tejto cene by som bral thinkpad ak 17 tak asus A7KC alebo HP compaq 6820 to je uz podla to co sa ti viac hodi...
Ten asus http://notebooky.alza.sk/notebook-asus- ... d82757.htm ale odporucam dokupit este 2GB RAM modul tak za 1200SKK
alebo este http://notebooky.alza.sk/asus-a7u-7s049 ... d84731.htm a tiez este RAM
Inac HP ma vyhodu nizkej hmotnost a velmi rychleho servisu proti asusu,ale asus je silnejsi aspon ten prvy ten druhy uz nie,Co sa tyka GK v tom HP pokial ti vyhovuje 17palcovy displej(Nieje prave vhodny na prenasanie) ma aj celkom slusnu dedikovanu grafiku a a vydrz pri minimalnom vykone(podtaktovani) da minimalne 2hodiny mal som ho v ruke,nieje to zli book mozem ti ho len odporucit(Pavilion ma servis v polsku compaq na slovensku len tak pre zaujimavost)Ak chces 15,4 pri tejto cene by som bral thinkpad ak 17 tak asus A7KC alebo HP compaq 6820 to je uz podla to co sa ti viac hodi...
Pokud to chces na Photoshop tak staci integrovana tam jde hlavne o procesor a RAM grafika nema temer zadny vliv. Na hry bych volil jednoznacne herni grafiku neco jako GF 8600 a vis... ta R61 je skutecne hodne kvalitni ma vysoke rozliseni WSXGA+ a ma i samostatnou grafiku akorad na tve pozadavky ne vhodnou je tam Quadro NSV 140M ta je na firemni aplikace CAD 3D okrajove neni urcena na hry ale rozhodne si s ni zahrajes lepe jak s integrovanou vychazi z GF 8400 takze ma temer stejny vykon ve hrach. Jinak na Photoshop bych se poohlednul po necem s WSXGA+ a pripadne bych zvazoval externi monitor. Dalsi vec zas je pokud budes mit vysoke rozliseni vhodne prave na uvadeny photoshop tak na hry je to zas minus bude ti to ubirat na vykonu a kdyz prepnes na nissi rozliseni tak nebudes mit zas tak ostry obraz.......z toho plyne nejdrive bych si ujasnil na co bude notebook urcen HLAVNE a pak podle toho volil
Lenovo ThinkPad R61 - C2D T7250, 1680x1050, 3GB, 160GB, Quadro NVS 140M, DVD±RW, WF, BT, Vista Business
MichalKus píše:Quadro NSV 140M ta je na firemni aplikace CAD 3D okrajove neni urcena na hry ale rozhodne si s ni zahrajes lepe jak s integrovanou vychazi z GF 8400 takze ma temer stejny vykon ve hrach.
NVS 140M je v hrach aj v 3D CADoch uplne to iste co 8400M GS, mozno par percent vykonu navyse vdaka GDDR3 pamatiam. nvs quadro ma oproti 8400M GS len ovladace testovane na bezproblemovu spolupracu s niektorymi business aplikaciami a podporu dual-link dvi - pre pripojenie LCDcka s rozlisenim vacsim ako 1920x1200. quadro vie zobrazit obraz az v rozliseni 2560x1600.
pre 3D CADy je urcena verzia FX 360M.
btw aj tak je to jedno lebo R61 s quadrom a WSXGA stoji cca 34tisic s danou co je viac ako je hondurik ochotny dat.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
V každém případě bych dal přednost důležitým věcem před hrami, tedy
1. Ergonomie
2. Photoshop
3. filmy
4. hry
Takže na Photoshop určitě něco vyššího než 1280x800 (třeba 1440x900, nebo 1680x1050).
Na druhou stranu POZOR na to, že někomu tak vysoké rozlišení může dělat na tak malé uhlopříčce (15,4") špatně na oči. Třeba já mám doma 20,1" 1680x1050 LCD a zdají se mi pixely na mě moc malé a raději bych si dnes pořídil 22" s rozlišením 1680x1050.
Přece jenom ergonomie by měla být na prvním místě.
Na druhou stranu je pravda, že písmo se dá zvětšit (i když ne vždy a všude).
1. Ergonomie
2. Photoshop
3. filmy
4. hry
Takže na Photoshop určitě něco vyššího než 1280x800 (třeba 1440x900, nebo 1680x1050).
Na druhou stranu POZOR na to, že někomu tak vysoké rozlišení může dělat na tak malé uhlopříčce (15,4") špatně na oči. Třeba já mám doma 20,1" 1680x1050 LCD a zdají se mi pixely na mě moc malé a raději bych si dnes pořídil 22" s rozlišením 1680x1050.
Přece jenom ergonomie by měla být na prvním místě.
Na druhou stranu je pravda, že písmo se dá zvětšit (i když ne vždy a všude).
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Ghost...... R61 s Quadro stoji 26 s DPH http://notebooky.alza.cz/notebook-ibm-l ... d82666.htm
a ze NSV 140M neni primo na 3D ...... ja psal OKRAJOVE Nicmene myslim ze i v tom 3D ostatne jak si psal zvladne trosku vic nez GF 8400
....... ted sem to cetl cele takze se omlouvam ja myslel ze to ma byt v Kč nechtel sem to uz mazat tak sem to pripsal sem stane se no...
a ze NSV 140M neni primo na 3D ...... ja psal OKRAJOVE Nicmene myslim ze i v tom 3D ostatne jak si psal zvladne trosku vic nez GF 8400
....... ted sem to cetl cele takze se omlouvam ja myslel ze to ma byt v Kč nechtel sem to uz mazat tak sem to pripsal sem stane se no...
Lenovo ThinkPad R61 - C2D T7250, 1680x1050, 3GB, 160GB, Quadro NVS 140M, DVD±RW, WF, BT, Vista Business
Quadro NVS (akakolvek) je len marketingove obalamutenie, jedna sa v podstate o GeForce tej-ktorej rady, ktora ma menej moznosti nastavenia, mierne odlisne takty a trosku manazovatelnosti + lahsie sa tam da nastavit viacero displejov. V OpenGL sa absolutne nelisi od klasickej GeForce.
Quadro FX je uz profi karta, ktora ma tu OpenGL podporu (a teda poriadnu); v cenovej hladine pod 40000 Kc/50 000 Sk ju vsak v notase v podstate nenajdete.
C
Quadro FX je uz profi karta, ktora ma tu OpenGL podporu (a teda poriadnu); v cenovej hladine pod 40000 Kc/50 000 Sk ju vsak v notase v podstate nenajdete.
C
Zpět na „Jaký vybrat notebook“