Aspire 5920G dualboot - jak na to...

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
HeXik
občas něco napíše

Aspire 5920G dualboot - jak na to...

Příspěvekod HeXik » 29 úno 2008 13:33

Zdravím,
chtěl bych na toho krasavce dostat XPcka a casem mozna jeste nejakej linux. Jelikoz bych se nerad pripravil o visty tak tady je par dotazu...

1.) na disku jsou 2 skryte oblasti - 9,7GB (predpokladam zaloha Vist) a 3,2GB (tam je co? Muzu naformatovat?)

2.) kdyz se mi podari pomoci Erecovery vypalit visty na DVD tu 9GB partition muzu smaznout? Na reinstal Vist staci to DVD?

3.) pri obnovovani Vist DVD nezalezi na velikosti disku na ktery se bude instalovat? (za predpokladu ze je tam pro ne dost mista)

4.) Ma cenu (resp. pujde to :) ) tam zkouset narvat Ubuntu?

díky za rady

Sniip

Příspěvekod Sniip » 02 bře 2008 15:54

Mám stejné dotazy :-) Již delší dobu tam mám XP a začíná docházet místo:-) Tak si říkám co takhle se zbavit těch dvou partition:-)
Jinak shodou nahod když jsme měl Visty pokoušel jsem se tam nacpat jako druhý sys. ubuntu. Bohužel se mi to nepodařilo ...
Pustilo mne to do instalace atd a pak nic:-)

bossman666

Příspěvekod bossman666 » 03 bře 2008 15:16

Takze tie 3,2GB obsahuju pravdepodobne Win XP + ten Acer Arcade A co sa tyka toho druheho odielu, ze ja som stel tiez zformatovat cely disk aj tych 10GB a nainstalovat vlastnu Vistu lenze pri formatovani mi tych 10GB nenaslo, naslo len tie dva klasicke odiely a tych 3,2 GB. dokopi to malo cca 150GB ako keby tam tych 10GB neni resp. je to chranene proti zmazaniu. :cry: mozno pri instalacii XP ich najde ale pri Viste mi ich proste nezobrazilo.

TJK
píše často

Příspěvekod TJK » 04 bře 2008 06:10

Ano při instalaci XP ti ukáže i skrytý partition (jestli jde smáznout nevím)... Ale ten dual boot nevím... Já ho provozoval na desktopu...
Pokud jsem měl systémy na jednom disku (XP na C:/ a vistu na D:/) tak Vista si nakopírovala ty její boot soubory na C:/ a když jsem Vistu odpíchl tak nenabootovaly ani XP (ale třeba jsem něco dělal špatně).
Pokud jsem měl XP a Visty na různých discích (fyzicky) bylo vše OK při bootování v Biosu jsem zvolil ze kterého disku má systém bootovat a bylo to.
ACER TM 5720G (111): C2DM T7500 @ 2,2GHz, 2GB RAM @ 667MHz, ATI Mobility HD2600 512MB, 250GB HDD, LCD WXGA (já nechci...), Win XPP SP3

Zpět na „notebooky Acer“