Potreboval by som opat poradit. Uz som v predoslom threade rozoberal kupu svojho notebooku a nakoniec som "takmer isto" dospel k Toshibe X200-21K.
Cakajuc, kym budem mat na kupu dostatok financii, sliediac po vselijakych NB forach, som zabludil (uz vyslovene len z nudy) na inzeratnu stranku o NB, kde ma zaujal konkretne jeden inzerat, citujem:
"Nova generacia Dell XPS - konfigurovatelny Zakladne parametre (uvazdam minimalnu moznu konfiguraciu) intel core 2 duo T7500,17" 1920*1200 + 2mp web cam ,2Gb RAM ,HDD od 250Gb,Dual Nvidia 8700GT v SLI mode+physX aegia,DVDRW,Vista Home,4 rozne farebne prevedenia,taktiez mozny RAID 0/1,zaruka mozna aj dlhsie ako 2roky len vazny zaujem,cena je orientacne o 10000sk nizsia ako uvazdane na www.dell.co.uk (pohybuje sa rozne od zvolenej konfiguracie)"
Na prvy pohlad dost komercne a nedoveryhodne vyzerajuci prispevok. No zo zvedavosti som sa odhodlal danemu inzerantovi napisat a vyklul sa z neho (aspon z mojho pohladu) docela seriozny obchodnik.
Na moje otazky ohladom zaruky, spolahlivosti, principov etc. mi odpovedal:
"Cena je obchodne tajomstvo ale nakolko Vas to zaujalo tak sa pokusim to ciastocne objasnit.Castujem raz za cas do zahranicia v danej krajine poznam na predaji par ludi ty mi daju masinku s nizkou marzou natolko ze mozem ist takmer za"vyrobne ceny"

Napokon mi objasnil aj celu zaruku, fungujuca standardne NBD.
Tot zatial vse. Avsak kedze den, kedy budem schopny o kupu NB sa blizi, takze sa potrebujem rozhodnut rychlo a hlavne >spravne<!
A prave to slovicko spravne => bol by som velmi rad, ak by ste mi pomohli, aby to rozhodnutie bolo spravne.

Takze, pre individua, ktore boli ochotne precitat tento dlhocizny prispevok (vopred vdaka), otazka:
Doverovali by ste tomu cloveku a isli by ste do toho XPS-ka, alebo by ste radsej neriskovali a isli naistotu do Toshiby?
Za vsetky reakcie dakujem.