Dell XPS M1730 vs. Toshiba X200-21K

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
AzulEmpire7

Dell XPS M1730 vs. Toshiba X200-21K

Příspěvekod AzulEmpire7 » 03 bře 2008 21:23

Zdravim...

Potreboval by som opat poradit. Uz som v predoslom threade rozoberal kupu svojho notebooku a nakoniec som "takmer isto" dospel k Toshibe X200-21K.

Cakajuc, kym budem mat na kupu dostatok financii, sliediac po vselijakych NB forach, som zabludil (uz vyslovene len z nudy) na inzeratnu stranku o NB, kde ma zaujal konkretne jeden inzerat, citujem:

"Nova generacia Dell XPS - konfigurovatelny Zakladne parametre (uvazdam minimalnu moznu konfiguraciu) intel core 2 duo T7500,17" 1920*1200 + 2mp web cam ,2Gb RAM ,HDD od 250Gb,Dual Nvidia 8700GT v SLI mode+physX aegia,DVDRW,Vista Home,4 rozne farebne prevedenia,taktiez mozny RAID 0/1,zaruka mozna aj dlhsie ako 2roky len vazny zaujem,cena je orientacne o 10000sk nizsia ako uvazdane na www.dell.co.uk (pohybuje sa rozne od zvolenej konfiguracie)"

Na prvy pohlad dost komercne a nedoveryhodne vyzerajuci prispevok. No zo zvedavosti som sa odhodlal danemu inzerantovi napisat a vyklul sa z neho (aspon z mojho pohladu) docela seriozny obchodnik.
Na moje otazky ohladom zaruky, spolahlivosti, principov etc. mi odpovedal:

"Cena je obchodne tajomstvo ale nakolko Vas to zaujalo tak sa pokusim to ciastocne objasnit.Castujem raz za cas do zahranicia v danej krajine poznam na predaji par ludi ty mi daju masinku s nizkou marzou natolko ze mozem ist takmer za"vyrobne ceny" :)+ sa postaram o prepisanie zaruky.Problem 1730 zohnat v nasich koncinach ani nieje len ta cena je neuveritelna.Nuz ak by ste mali zaujem tak sa mi ozvite rovno s konfiguraciou ktora by Vas zaujimala (vie samozrejme doniest aj ine produkty) a obratom Vam zistim cenu (pri vaznom zaujme Vas upozornujem ze dodacie doby niesu u tohto vyrobcu silna stranka hlavne pri specialnych konfiguraciach) ."

Napokon mi objasnil aj celu zaruku, fungujuca standardne NBD.
Tot zatial vse. Avsak kedze den, kedy budem schopny o kupu NB sa blizi, takze sa potrebujem rozhodnut rychlo a hlavne >spravne<!
A prave to slovicko spravne => bol by som velmi rad, ak by ste mi pomohli, aby to rozhodnutie bolo spravne. :)

Takze, pre individua, ktore boli ochotne precitat tento dlhocizny prispevok (vopred vdaka), otazka:

Doverovali by ste tomu cloveku a isli by ste do toho XPS-ka, alebo by ste radsej neriskovali a isli naistotu do Toshiby?

Za vsetky reakcie dakujem.

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 03 bře 2008 21:35

já bych do toho nešel... už mi tady na fóru přes SZ i nabízeli, že mi seženou levněji Vostro nebo XPS... :lol:
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

AzulEmpire7

Příspěvekod AzulEmpire7 » 03 bře 2008 21:43

Njn, tiez som dost skepticky, ale nevrav mi, ze to nelaka... :D
Hlavne ked si uz raz odhodlany vrazit riadne cashe do NB. :D

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 03 bře 2008 21:49

tak láká no, ale kdybych to kupoval ze zahraničí, tak jedině přes nějakého známého, který to na sebe objedná a pak ti jej přiveze (pošle), vůbec bych právě nikomu nesvěřil penízky (a ještě k tomu takový balík :lol: ) kdo napsal: "můžu ti to sehnat levněji, ale musíš dát prachy dopředu, tak to přece u nich chodí normálně..." :lol:
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 03 bře 2008 21:55

kdybych měl tolik peněz tak bych šel do toho XPS, ale přes ten inzerát je to trochu na pováženou, hlavně mě trochu odrazuje, že je to ze zahraničí. Jo a chce za to ten člověk nějaký poplatek pro sebe???
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 03 bře 2008 22:01

ted jsem se koukal na německý dell a to XPS M1730 by vyšlo na více než 3000€ :lol: celkem rozdíl vs. 44tis. Toshiba nebo bych možná počkal na tuhle: http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-23g.html
DELL VOSTRO 1500

+ external WD3200BEVT

blbec
píše často

Příspěvekod blbec » 03 bře 2008 22:05

Wow docela sila, ale ja osobne byxćh sel do toho XPSka...
Ruzovej Asus EEE pc 901 :D

AzulEmpire7

Příspěvekod AzulEmpire7 » 03 bře 2008 22:07

sirius1983:

To konkretne neviem, no imo urcite, hlavne odvodzujuc z vety:

"...natolko ze mozem ist takmer za"vyrobne ceny..."

Berem to tak, ze on to dostane za vyrobnu cenu a mne to preda o minimum drahsie - cize nieco mu ostane.

A dunno, este som s nim konkretne financie nepreberal, to az v nasledujucom maily, ktory som mu pred chvilou dopisal. :)

Jednoznacne by som mu ale nedaval peniaze vopred, pockal by som, kym to on zoberie na seba a potom mu to preplatim / kupim od neho a on prepise zaruku na mna.. Aspon si to tak nejak predstavujem :D

Uvidime, ak mava viac zakaznikov, mozno nato pristupi.

mivlak:

jj o tej Toshibe viem a tiez o nej premyslam, no kedze do tej 21K by som ajtak dokupil 7200RPM HDD a 4GB RAM, tak rozdiel toho procaku a HDD navyse nie je az taky rozdiel. Podstata zostava, Dell vs Toshiba.

EDIT:

Btw ked uz je tu ta rec o XPS-ku...
Jedna vec ma zaujima - teplota pri aktivnych oboch 8800GTX. Stretol som sa zatial s rozlicnymi nazormi, zato by som bol rad, keby ste sa podelili o snad novo-nadobudnute poznatky. Thx

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 04 bře 2008 07:20

když budu brát v potaz že hlavní komponent který vypovídá o výkonu je dvojice SLI grafických karet tak výkon 8600 SLI a 8700 SLI není až tak markantní jako je cenový rozdíl obou notebooků, dále toshibě nahrává záruka, je podstatně lehčí aj. takže dle mého jasná volba ... má i malinko silnější procesor ... a v neposlední řadě nutno podotknout, že XPS 1730 je opravdu docela kráva .... ;)
Toshiba R600-10W

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 04 bře 2008 13:37

co se týče toho zaplacení, tak nemá smysl to nějak platit jemu a a pak převádět záruku. on si nechá vystavit fakturu,a le místo sebe tam udá tvoji doručovací adresu. Tu fakturu ti pošle a ty to standartně zaplatíš a už s ním nemusíš mít nic společného...
T420, X31

AzulEmpire7

Příspěvekod AzulEmpire7 » 04 bře 2008 14:12

neoexnet:

No kebyze ide o SLI 8700 mam aj ja jasno, ale ide o SLI 8800GTX. :D

EDIT: Aha, teraz mi to doslo. Asi si myslis, ze ide len o SLI 8700 (tu konfiguraciu uvadza v inzerate). Lenze ak si ju esteraz precitas pozorne, je to minimalna konfiguracia a rozpraval som sa s nim, navrhnem mu konfiguraciu a on mi da na nu cenu. Je jasne, ze som dal SLI 8800GTX, no skusil som aj s SLI 8700, slabsim procakom a HDD, podla britskej stranky o 500 libier lacnejsie.

sirius1983:

Ide o to, ze on to objedna cez znamych a priamo u nich vo firme aj vyzdvihne, kde zato (myslim) zaplati (nizsiu cenu). Potom to prinesie na SR a predava to dalej, popricom prepisuje zaruku. Aspon tak som to zatial pochopil. Akurat sme dnes presli k otazke ohladom ceny, poslal som mu 2 konfiguracie a dnes o 7. mi ma ohlasit orientacne ceny, tak som zvedavy. Ak bude cena naozaj lakava, potom s nim este logicky preberiem vsetky moznosti kupy a ostatne drobnosti. Uvidime, nechcem sa do nicoho hnat.

slovan
píše často

Příspěvekod slovan » 04 bře 2008 14:31

Doboručuju obezřetnost.
Taky mi tady na fóruu někdo nabízel XPS (M1330) cca o 10k kč levněji s tím že tu objednávku můžu kontrolovat přímo u dellu, ale musel bych to dopředu zaplatit přes toho týpka (bůh ví jakému podvodníkovi) a teprve potom se to začne vyrábět.

A dnes je v zemi tolik předlužených lidí s majetkovými závazky a ve chvíli kdy zhrábne peníze a bude to podvodník, tak se s nimi můžeš rovnout rozloučit, protože u soudu je z něj nedostaneš, bo bude mít pohledávky u dalších 30 lidí a nebude je mít jak k vrátit :!:

Už jenom kvůli tomu NEBRAT!! a radši si počkat měsíc, dva, než tady 17" XPSko začnou prodávat.
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 04 bře 2008 14:35

pokud by ty peníze šli přes toho člověka, co ti to nabízí, tak bych do toho rozhodně nešel...
Osobně si nemyslím, že xps 1730 se bude prodávat i u nás? nebo máš nějaké jiné info?
T420, X31

slovan
píše často

Příspěvekod slovan » 04 bře 2008 14:40

Četl jsem o tom tady na fóru a někde na netu taky. Prý (měsíc zpátky) ho tady mají začít prodávat cca během 2-4 mesíců. Co je na tom pravdy, nevím, ale jako úplná hloupost to nezní. Možná to byl ale jen 15" model :lol: Už je to přece jenom měsíc co jsem to četl :lol:
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.

Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 04 bře 2008 15:04

AzulEmpire7 píše:neoexnet:

No kebyze ide o SLI 8700 mam aj ja jasno, ale ide o SLI 8800GTX. :D

EDIT: Aha, teraz mi to doslo. Asi si myslis, ze ide len o SLI 8700 (tu konfiguraciu uvadza v inzerate). Lenze ak si ju esteraz precitas pozorne, je to minimalna konfiguracia a rozpraval som sa s nim, navrhnem mu konfiguraciu a on mi da na nu cenu. Je jasne, ze som dal SLI 8800GTX, no skusil som aj s SLI 8700, slabsim procakom a HDD, podla britskej stranky o 500 libier lacnejsie.

>> Myslíš, že se su taká lamka, co neví čím může disponovat XPS 1730? :) přečti si i jiné zprávy které se tímto zabívají .. vím neboj .. a dokonce vim i o SDD co se tam dá narvat a dále i "Extreme" procesory aj. nicméně taky to stojí ranec :) ENJOY
Toshiba R600-10W

Zpět na „Jaký vybrat notebook“