Jak přeinstalovat a rozdělit disc?

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
foto1977
občas něco napíše

Jak přeinstalovat a rozdělit disc?

Příspěvekod foto1977 » 07 bře 2008 14:38

Prosím o pomoc pořídil jsem nový Acer Extensa 7620 s předinstalovaným OS Vista Home Premium.
Když jsem provedl instalaci z HDD tak jsem zjistil že mám nesmyslně rozdělen disk (160GB) na 2x75GB, pro mou potřebu by mi stačilo tak cca 40GB na systémový a zbytek na data, nechci na systémový cpát data.
Nikde při té instalaci mě to nenabídlo vlastní rozdělení.
Je možné tu zálohu OS co je na disku vypálit na DVD a poté naformátovat celý disk znovu aby tam nebyla ani ta záloha a rozdělit
ho jen na dva díly? Např. C=45GB a D=110GB?
Mám také možnost si půjčit DVD s Vista Basic, bylo by možné z něj nainstalovat i ty Premium pokud bych zadal své S/N?
Někde jsem četl, že instalační DVD jsou se všemi verzemi a rozlišuje to až S/N.
Co je na tom pravdy?
Předem díky za pomoc.
Asus Eee 1000HE

Anglican
občas něco napíše

Příspěvekod Anglican » 04 dub 2008 20:01

Sice pozdě, ale přece. Existuje program partition magic, kterej ti z windows ten disk umí přerozdělit. Mě se to jednou nepovedlo, ale jinak to funguje. Druhou možností, a asi i lepší je, že si zazálohuješ celý disk C hned po nainstalování (Doporučuji program Acronis true image). To už asi nehrozí. No, a jestli sis k tomu koupil i windows, tak by k tomu přece mělo být DVD, nebo to umět po startu F12kou přeinstalovat ty okna na čisto (ze skryté části disku, kde jsou ty instaláky). Kdyžtak písni.

miki78
občas něco napíše

Příspěvekod miki78 » 21 dub 2008 22:21

partition magic ... supr :wink:

Zpět na „notebooky Acer“