Čeká mně jízda autobusem do italie. Můj NB samozřejmě jede semnou. Nedávno jsem jel autobusem asi pět hodin a mohl jsem se zblaznit. Má baterie v NB vydrží něco přes dvě hodiny maximalně a vzhlediska že se do té italie jede něco přes den a půl je to velmi nedostačujcí. Kdysi jsem četl článek (tady na foru) že se někomu povedlo napojit NB na autobaterii. Myslíte že je to realné ? a kdyby jo kolik hodin by to asi vydželo (vyple wifi,bt - podsviceni na minimum) ? A hlavně aby my to neodělalo NB.
Pokud byste mněl někdo nějaký typ na jiný zdroj v autobuse (pochybuju že mně něchaj to napichnout na zapalování) tak jsem s ním!
Možnosti napajení v autobuse
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Možnosti napajení v autobuse
Nyní žádný NB nevlastním.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.
-
- občas něco napíše
Neni problém, dynamo s měničem (ze starých aut, motorek a tak), napojit převodem na kliku nebo na spalovák do modelu letadla s tim, že výfuk vyvedeš hadicí z okna ven.
Já jen čekám, až mi z aukra přijde dynamo a pustim se do toho. Až mě začne štvát točit klikou, nebo ten šílenej notebook neutáhnu, tak dám motor a bude.
Pokud máš o něco takového zájem, tak můžu těch generátorů udělat klidně víc.
Já jen čekám, až mi z aukra přijde dynamo a pustim se do toho. Až mě začne štvát točit klikou, nebo ten šílenej notebook neutáhnu, tak dám motor a bude.
Pokud máš o něco takového zájem, tak můžu těch generátorů udělat klidně víc.
shane541 píše:isteho casu bezal projekt (asi apple), ze sa vyrabali laptopy pre krajiny tretieho sveta s minimalnym vykonom.
dali sa dobijat tocenim kluky...
myslíš tohle?

-
- občas něco napíše
no pred tejdnem jsem jel autobusem do francie a NB mi vydrzel pomalu celou cestu...samozrejme ze nebyl celou zapnutej, ale dobry 3,5 hodky dal...pokud na tom chces jenom koukat na filmy nebo tak, chce to vypnout opravdu vsechno co de, minimalni jas displeje, povypinat prebytecny procesy v systemu a hlavne si vsechno nahrat na disk, aby to nemuselo chroustat z mechaniky...a hlavne odbourat nejvetsi zrouty proudu - bootovani atd...nechavat jenom ve stand-by nebo v hibernaci..
jinak s tim motorkem to neni spatnej napad....ale...
v cestovnich autobusech uz vetsinou nejsou oteviratelny okynka a nevim jak by se spolucestujici tvarili na ten smradek z dvoutaktu...dalsi vec je, ze tyhlety motory delaj neskutecnej bordel, vim to ze zkusenosti, u nas s tema modelama litaj prazaci a ten ramus je slyset klidne jeste 2 km daleko
jinak co me nastvalo nejvic; v tom autobuse byla normal 220V zasuvka, bohuzel vepredu u pruvodce a ja sem jak na potvoru samozrejme musel sedet az vzadu
jinak s tim motorkem to neni spatnej napad....ale...
v cestovnich autobusech uz vetsinou nejsou oteviratelny okynka a nevim jak by se spolucestujici tvarili na ten smradek z dvoutaktu...dalsi vec je, ze tyhlety motory delaj neskutecnej bordel, vim to ze zkusenosti, u nas s tema modelama litaj prazaci a ten ramus je slyset klidne jeste 2 km daleko

jinak co me nastvalo nejvic; v tom autobuse byla normal 220V zasuvka, bohuzel vepredu u pruvodce a ja sem jak na potvoru samozrejme musel sedet az vzadu

FSC Amilo Pi 2540 - CoreDuo,1.73MHz, 2GB RAM,250GB HDD,wifi,grafika ATi HD 2400@256MB; wista home (bohuzel)
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz
HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz