po delší odmlce, co nebylo čas sem psát se ozývám z naléhavou prosbou o radu.
Koupil jsem si nedávno Della XPS M1330, ale nějak jsem měl smůlu na vadné kusy (jj, mám kolem sebe nějakou zónu) a tak mi nakonec vrací peníze (z jejich iniciativy).
Kupuji si tedy nový ntb a přemýšlím nad těmito 2 modely:
http://www.czechcomputer.cz/product_com ... 34&artno3= Srovnání Thinkpadu R61 14" (Intel grafika) a R61 15" (nvidia grafika)
Nějak je mi líto obětovat mobilitu na úkor té dedikované grafiky a nevím no. XPSko bylo super - pěkně mobilní, ale asi bych ocenil dokovací stanici pro monitor, klávesnici a myš.
Hry skoro sice nehraju, ale plánuju programovat 3D grafiku. Na to sice Intel grafika bohatě stačí, ale nezvládá openGL 2.0, což může být v budoucnu překážka. Ale kdo ví, jsetli se k nim vůbec dostanu

Na druhou stranu potřebuju, aby notebook nehřál, protože jsem střašný perfekcionalista. (proto mi taky vrací peníze za to XPS - protože druhý kus hřeje a žere milimalinko více - a já se s tím nesmířil...bo perfekcionalismus).
Navíc se mi zdá, že ta 15" je "taká, ňaká" veliká, ale zase má opravdu vynikající displej - vypadá pozorovacími úhly (do všech stran) spíše jako MVA, než TN.
Podpora DVI přes dock pro R61 14" navíc není úplně vyjasněná - na stránkách Lenova jsou 4 rozdílné informace (2 ano, 2 ne na různých místech) a tady na fóru "pečení vaření" nejdříve tvrdili, že nemá podporu a potom, že má, tak nevím. Každopádně o nikom kdo by to testoval nevím a to ani na zahraničních fórech.
EDIT: v recenzi na notebookreview.com R61 14" recenzent testoval a běžel mu monitor přes DVI v rozlišení 1680x1050, ale je možné že se jednalo o jiný model (měl 14" s rozlišením 1440x900).
Pište jak to vidíte vy - minule jsem dal myslím si přestřelových 37000 za notebook a tentokrát chci být střízlivější a rozumější a myslím si že tyto 2 modely jsou dobré poměrem cena/výkon(no, spíše užitečnost) - můj názor.