internet v domacnosti (notebook a desktop)

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
dares1m

internet v domacnosti (notebook a desktop)

Příspěvekod dares1m » 04 dub 2008 14:17

cau,
v teto oblasti IT jsem totalne mimo takze budu potrebovat pomoc od vas zkusenejsich. Budu si kupovat notebook TP R61 a doma mame uz jen postarsi desktop - potreboval bych vyresit internet.

v podstate jde o wi-fi ale distribuce do domacnosti se vede kabelem ktery se posleze zapoji do sitove karty (vypada stejne jako obycejny sitovy kabel).

jestli nejsem uplne mimo, nejspis by bylo spravne zapojit to do routeru ale vzhledem k tomu ze s tim nemam zkusenosti, tak se jen chci ujistit.. stacilo by mi to pak rozvest do desktopu pomoci kabelu ale co se ntb tyce radeji bych si na tom frcel bezdratove (prestoze kdyztak drat zkousnu proste sednu na jedno misto)

takze je toto spravny postup? router a nejak to rozvest? pokud ne muzete mi nejaky doporucit? diky

Vladik57
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vladik57 » 04 dub 2008 14:22

Kabel co ti teď vede no PC vraž do wifirouteru (WLAN). Z toho pak můžeš internet rozvádět buď kabelem LAN nebo právě přes wifi. Z wifi routeru si uděláš gate a nastavíš mu to IP co máteď tvoje PC.
Dell XPS M1330

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 04 dub 2008 14:23

Je to správný postup a už se to tu řešilo viz třeba http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 78&start=0
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Zpět na „Hardware“