výdrž baterie Acer TravelMate 220 + teplota

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Petr Stepanek
občas něco napíše

výdrž baterie Acer TravelMate 220 + teplota

Příspěvekod Petr Stepanek » 06 dub 2008 10:06

Dobrý den,
koupil jsem si starší notebook Acer TM220. Jde o můj první notebook, tak se postupne seznamuji. Mám ale dva menší problémy:

1.) Původní baterie byla znitšena, a tak jsem koupil novou. Udávaná kapacita byla cca 45OOmAh. V recenzi na webu bylo udáváno že výdrž ntb se pohybovala okolo 4 hodin. Můj stroj vydrží možná tak 2-2,5hodiny brouzdani na internetu, popř. psaní textu a konec. Zkoušel jsem program Notebook Hardware Control, ale nějak se mi nedaří snížit výkon CPU a stále jedu na 1,33GHz, ikdyz je vytíženi CPU 10%. Poradil by mi někdo jak na to?

2.) při přehrávání např videa z Youtube se mi zvýší teplota cpu na cca 80-87st. Notebook mam položen tak, aby větral i zespodu, ale přijde mi to jako moc vysoká teplota. pokoušel jsem se jej vyfoukat stlačeným vzduchem ale moc to nepomohlo. Chtěl bych jej rozmontovat a vyčistit pořádně. Jenomže když povolím všechny šrouby a začnu postupně odlupovat spodní část, tak někde zhruba v prostřední části mne to nechce pustit. Nemá prosím někdo zkušenost, jak postupovat?

Zpět na „Hardware“