Aspire 5520 - základní neznalost kolem displejů NB
-
- občas něco napíše
Aspire 5520 - základní neznalost kolem displejů NB
dobrý den chtěl bych se optat kolik má displej tohoto noteboku hercu jedná se o verzi s GK 7000
Frekvence sběrnice TM 5520 a DDR
Nevíte na jaké frakvenci jede zběrnice a Ramka?
Jak jste spokojeni, nebo spíš co vám vadí na tomto modelu.
Jak jste spokojeni, nebo spíš co vám vadí na tomto modelu.
Ak otazka o zbernici a RAM bola na mna tak RAM je klasicka notebookova DDR2 667MHz CL5 (cipset myslim by mal zvladnut aj 800MHz RAM) a FSB na CPU ma 800MHz.
S notebookom som spokojny celkom, aj ked by mohol byt lahsi atd.
Jedine co mi na nom trosku prekaza je, ze ma na moj vkus niekedy hlasnejsi ventilator. Podla recenzie na tomto serveri to mal byt jeden z tichsich, avsak ja som trosku rozmaznany zo stareho TravelMate, kde aj ked bolo v lete vonku 35°C a vnutri podobne tak ventilator nebolo pocut. Isto ma na tom podiel aj 2 jadrovy CPU. Nie je to ale nic strasne.
Chyba mi aj integrovany Bluetooth, ale nebolo dost € $ ...
No a tiez mi chyba HDMI, ale to som v case nakupu este nevedel ze sa mi niekedy bude hodit.
S notebookom som spokojny celkom, aj ked by mohol byt lahsi atd.

Jedine co mi na nom trosku prekaza je, ze ma na moj vkus niekedy hlasnejsi ventilator. Podla recenzie na tomto serveri to mal byt jeden z tichsich, avsak ja som trosku rozmaznany zo stareho TravelMate, kde aj ked bolo v lete vonku 35°C a vnutri podobne tak ventilator nebolo pocut. Isto ma na tom podiel aj 2 jadrovy CPU. Nie je to ale nic strasne.

Chyba mi aj integrovany Bluetooth, ale nebolo dost € $ ...

Pokud má sběrnice 800 tak je to nad to co jsem čekal. V podstatě jsem tomu ani nedávál váhu. Důležitější byla výdrž baterií, kerou proklamují 4 h. Bluetoth by tam měl být, mám ho objednaný, je to výprodej. Doufám že dorazí.
Teď mám ještě ASUS, je tichý alen na baterie jede 1,5 h. Pravda je už intenzivně vyhužíván rok.
Teď mám ještě ASUS, je tichý alen na baterie jede 1,5 h. Pravda je už intenzivně vyhužíván rok.

Petr3333 píše:Pokud má sběrnice 800 tak je to nad to co jsem čekal. V podstatě jsem tomu ani nedávál váhu. Důležitější byla výdrž baterií, kerou proklamují 4 h. Bluetoth by tam měl být, mám ho objednaný, je to výprodej. Doufám že dorazí.
No ale pozor s tou zbernicou. 800 MHz nemaju vsetky modely CPU! http://www.intel.com/products/processor ... re2duo.htm 4h na bateriu s mojou konfiguraciou isto nevydrzi. Maximum tak 2,5 az 3 pri zapnutej wifi, minimalnom podsvieteni a nenarocnej praci.
Petr3333 píše:Má tam být Thuron od AMD - 58
Objednal jsem Travel Mate má papírovou výdrž 3,5-4 h asi čím víc RAMtím méně výdrž. Pokud mi vydrží 3 hodiny bude to super, i 2,5 h je OK.
Uvidíme
ale kolik má ta sběrnice?
Moj nazor je skor taky, ze cim viac RAM, tym menej sa musi citat z disku a preto by mal vydrzat na bateriu o nieco viac...