kyo:
No neni. Niektore HP Renew nemaju smerom k HP zaruku vobec Tie potom musi predajca servisovat/opravit na vlastne naklady a cosi mi vravi, ze predajca nebude velmi rad ked bude musiet zacvakat vymenu zakladovky za vlastne peniaze (a je to legalne, medzi obchodnikmi je zaruka len a len na dohode). Takze tam bude iny pristup nez pri poriadnom servise, ktory robi servisny partner plateny za opravy (= snazi sa ten produkt naozaj opravit).
no samozrejme ze to bude mit obchodnik asi slozitejsi, ale zaruka proste je a prodejce ma 30 dni na odstraneni zavady, jak si to udela je jeho vec. me jako kupujicicho to nemusi zajmat. takova je samozrejme teorie a pravdepodobnost ze se budu muset obracet na COI apod je vetsi..
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
To neni zas tak jednoduché. Teď jsem tu měl jedno starší HP a vypadalo jako nové - aby také ne. Byl mu vyměněn plast kolem klávesnice a celé víko i s displejem. Plast kolem klávesnice je složen z několika vrstev a vznikaly tam bubliny. Myslim si, že u obchodníka by to bylo blbě reklamovatelné, protože jde hlavně o estetickou vadu, která používání zas nějak nevadí. Asi by se cukal. Displej (s víkem) byl vyměněn kvůli nějakým světlejším místům. Zas nešlo o nic, že by vyloženě notebook byl nepoužitelný, ale bylo to tak trochu nepříjemné. Reklamace by opět byla asi problém u obchodníka. Výmluva může být jakákoli. Třeba, že jde o mechanické poškození - a pak se s ním hádej, že... u klasického servisu ale není problém. Nic k tomu neřekli a prostě to opravili.
U notebooků je často dost závad diskutabilních a dalo by se o tom hodně přít. Dobrá záruka a kvalitní servis je tedy jedinou jistou cestou. Záruka jen u obchodníka by mě dost děsila.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Noo doma mám HP Pavillion dv2110us nejde zapnúť, nič sa nezobrazí zrejme odišla matičná doska. Čo sa týka chladenia, mal som ho úplne celý rozobraný a graficky procesor nemá na sebe žiadny chladič, iba procesor. Grafika mi kludne dávala aj 105°C ked som hral GTA San Andreas. Tento notebook neodporúčam a ani žiadne série dv2000, dv6000 a dv9000. Odchádzajú im matičné dosky, grafické procesory (zrejme kvôli žiadnemu chladeniu na grafike) a samozrejme aj wifi čo mne raz išlo a raz nešlo.
Ako prvé varovanie pred pokazenou matičnou doskou sú tieto kroky:
0. Vysávanie od prachu
0,5. Používanie, internet atd proste normálka zapnutý + Sony Vegas Pro
1. bác Modrá obrazovka, čo to? nevadí vypnem ho a zapnem no neúspešne nič sa nezobrazuje ani disk nič nerobí, tak ho znova vypnem a zapnem, chvalabohu už ide.
2. Pracujem, vypnem notebook, ked ho chcem znova zapnúť, musím ho opakovane vypnúť pretože pri prvom štarte nereaguje a neukáže sa ani HP ikona proste nič. Ok, po druhom spustení už funguje bez problémov.
3. Vypnem, zapnem a znova to isté - však ok hlavne že ide až také strašné to nie je ho dvakrát zapínať ved zo zoberie len 20 sekúnd
4. Vypnem, chcem zapnúť a kurnik, ani po desiatkach vypnutiach a zapnutiach neraguje. Volám kamošovi, ten nevie - najprv som si myslel že procesor alebo RAMka no keby to bolo procesorom tak ventilátor maká na 100% tak to asi nie. Volám dalšiemu kamošovi od ktorého kupujem diely a ten mi povedal jasnú a stručnú vec - poškodená matičná doska - vtedy ma zarazila informácia ktorú som čítal, ked som tento notebook kúpil na inzerát ako kupovaný z Ameriky s pokazeným displayom, našiel som ten inzerát na aukre a tak isto aj niekoho, kto výhodne ponúkal display pre tento notebook tak som si ho opravil, a vtedy som ho mal celý rozobraný, mám aj fotky ak chcete proste na grafike chladič nenájdete. Po 4-och mesiacoch používania sa mi stalo toto. 3 blbé zapnutia, 4-té už len svietia kontrolky a ventilátor beží na minimume, mechanika zabzučí a je ticho. Kamoš mi povedal, že oprava by stála 40€ no bez záruky, že sa to môže pokaziť kludne znova a to kludne aj o týždeň/mesiac. Čo mám robiť?
Od teraz mám Lenovo ThinkPad - nechcite vedieť ako neznášam inštalovanie windowsu - na HP notebooku som mal okolo 78 programov strašne dôležitých ako je 3D Max, Sony Vegas Pro, Edius atd... a proste všetko znova inštalovať no na nervy. Preto som si kúpil notebook čo mi hádam vydrží už o niečo dlhšie ako 4 mesiace.