Příspěvekod Alien » 17 čer 2009 00:30
Noo doma mám HP Pavillion dv2110us nejde zapnúť, nič sa nezobrazí zrejme odišla matičná doska. Čo sa týka chladenia, mal som ho úplne celý rozobraný a graficky procesor nemá na sebe žiadny chladič, iba procesor. Grafika mi kludne dávala aj 105°C ked som hral GTA San Andreas. Tento notebook neodporúčam a ani žiadne série dv2000, dv6000 a dv9000. Odchádzajú im matičné dosky, grafické procesory (zrejme kvôli žiadnemu chladeniu na grafike) a samozrejme aj wifi čo mne raz išlo a raz nešlo.
Ako prvé varovanie pred pokazenou matičnou doskou sú tieto kroky:
0. Vysávanie od prachu
0,5. Používanie, internet atd proste normálka zapnutý + Sony Vegas Pro
1. bác Modrá obrazovka, čo to? nevadí vypnem ho a zapnem no neúspešne nič sa nezobrazuje ani disk nič nerobí, tak ho znova vypnem a zapnem, chvalabohu už ide.
2. Pracujem, vypnem notebook, ked ho chcem znova zapnúť, musím ho opakovane vypnúť pretože pri prvom štarte nereaguje a neukáže sa ani HP ikona proste nič. Ok, po druhom spustení už funguje bez problémov.
3. Vypnem, zapnem a znova to isté - však ok hlavne že ide až také strašné to nie je ho dvakrát zapínať ved zo zoberie len 20 sekúnd
4. Vypnem, chcem zapnúť a kurnik, ani po desiatkach vypnutiach a zapnutiach neraguje. Volám kamošovi, ten nevie - najprv som si myslel že procesor alebo RAMka no keby to bolo procesorom tak ventilátor maká na 100% tak to asi nie. Volám dalšiemu kamošovi od ktorého kupujem diely a ten mi povedal jasnú a stručnú vec - poškodená matičná doska - vtedy ma zarazila informácia ktorú som čítal, ked som tento notebook kúpil na inzerát ako kupovaný z Ameriky s pokazeným displayom, našiel som ten inzerát na aukre a tak isto aj niekoho, kto výhodne ponúkal display pre tento notebook tak som si ho opravil, a vtedy som ho mal celý rozobraný, mám aj fotky ak chcete proste na grafike chladič nenájdete. Po 4-och mesiacoch používania sa mi stalo toto. 3 blbé zapnutia, 4-té už len svietia kontrolky a ventilátor beží na minimume, mechanika zabzučí a je ticho. Kamoš mi povedal, že oprava by stála 40€ no bez záruky, že sa to môže pokaziť kludne znova a to kludne aj o týždeň/mesiac. Čo mám robiť?
Od teraz mám Lenovo ThinkPad - nechcite vedieť ako neznášam inštalovanie windowsu - na HP notebooku som mal okolo 78 programov strašne dôležitých ako je 3D Max, Sony Vegas Pro, Edius atd... a proste všetko znova inštalovať no na nervy. Preto som si kúpil notebook čo mi hádam vydrží už o niečo dlhšie ako 4 mesiace.