Výroba chladiča
-
peter125
Výroba chladiča
Čítal som,že si niekto spravil chladiť na notebook,tak že si zobral krabicu,vyrezal do nej dieru a pripevnil tam chladiť.Písal,že mu išla teplota dolu o 10 stupňov.Tak ma napadlo,či by som to nevyskúšal aj ja spraviť.On písal,že dal aj spodný kryt dolu.Je to bezpečné?
Čo na to hovoríte?Ten chladiť mám pripevniť tak aby ten vzduch z notebooku vyfukoval alebo aby ho tam fúkal?
Čo na to hovoríte?Ten chladiť mám pripevniť tak aby ten vzduch z notebooku vyfukoval alebo aby ho tam fúkal?
-
Solitary
- Moderátor
-
mivlak
- guru
-
Solitary
- Moderátor
-
CeCo
Zober si karbobrusku a normalne vyrez zospodu do sasi otvor a daj tam 2 ventilatory - jeden co nasava a jeden co vysava, najlepsie 12" tiche Nexusy.
Ale skonci ti tym zaruka a je velmi velke riziko, ze si notebook poskodis a uz ho nikdy nenastartujes + nikto ho neopravi zadarmo. (btw, akekolvek upravy su jedine a len na tvoje vlastne riziko a naklady; ja i ostatni sa zriekame akejkolvek zodpovednosti).
C
Ale skonci ti tym zaruka a je velmi velke riziko, ze si notebook poskodis a uz ho nikdy nenastartujes + nikto ho neopravi zadarmo. (btw, akekolvek upravy su jedine a len na tvoje vlastne riziko a naklady; ja i ostatni sa zriekame akejkolvek zodpovednosti).
C
-
peter125
-
polo
-
NcS Sniper
- píše často
Tak pokud vezmeš škatuli a do ní uděláš díru (díry), do nich dáš ventilátory a na to celý položíš noťas tak prosím. Tím nemůžeš ničemu ublížit, klidně si tam dej půlmetrovej ventilátor z klimatizace
, ale rozhodně nesundávej spodní kryt. Ale není mi jasný jak chceš ty ventilátory napájet. Jinak ty ventilátory by asi měli foukat vzduch směrem na notebook.
-
MirQoo
- občas něco napíše
niekto tu daval schemu zapojenia do USB, aby to bralo power priamo z usb portuNcS Sniper píše:Tak pokud vezmeš škatuli a do ní uděláš díru (díry), do nich dáš ventilátory a na to celý položíš noťas tak prosím. Tím nemůžeš ničemu ublížit, klidně si tam dej půlmetrovej ventilátor z klimatizace, ale rozhodně nesundávej spodní kryt. Ale není mi jasný jak chceš ty ventilátory napájet. Jinak ty ventilátory by asi měli foukat vzduch směrem na notebook.
-
polo
-
peter125
-
Vojťas
- píše často
-
NcS Sniper
- píše často
Pokud jde o napájení - do USB bych nic nestrkal, raději externí zdroj. Nevim proč by měl kupovat podložku. Pokud mu jde jen o chlazení tak tohle taky poslouží (princip je naprosto stejný jako u aktivní chladící podložky). Vypadá to sice dost sociálně ale popravdě taky už sem o něčem takovém uvažoval, ale nakonec z toho nic nebylo.
-
Vojťas
- píše často