Výroba chladiča
Výroba chladiča
Čítal som,že si niekto spravil chladiť na notebook,tak že si zobral krabicu,vyrezal do nej dieru a pripevnil tam chladiť.Písal,že mu išla teplota dolu o 10 stupňov.Tak ma napadlo,či by som to nevyskúšal aj ja spraviť.On písal,že dal aj spodný kryt dolu.Je to bezpečné?
Čo na to hovoríte?Ten chladiť mám pripevniť tak aby ten vzduch z notebooku vyfukoval alebo aby ho tam fúkal?
Čo na to hovoríte?Ten chladiť mám pripevniť tak aby ten vzduch z notebooku vyfukoval alebo aby ho tam fúkal?
Zober si karbobrusku a normalne vyrez zospodu do sasi otvor a daj tam 2 ventilatory - jeden co nasava a jeden co vysava, najlepsie 12" tiche Nexusy.
Ale skonci ti tym zaruka a je velmi velke riziko, ze si notebook poskodis a uz ho nikdy nenastartujes + nikto ho neopravi zadarmo. (btw, akekolvek upravy su jedine a len na tvoje vlastne riziko a naklady; ja i ostatni sa zriekame akejkolvek zodpovednosti).
C
Ale skonci ti tym zaruka a je velmi velke riziko, ze si notebook poskodis a uz ho nikdy nenastartujes + nikto ho neopravi zadarmo. (btw, akekolvek upravy su jedine a len na tvoje vlastne riziko a naklady; ja i ostatni sa zriekame akejkolvek zodpovednosti).
C
-
- píše často
Tak pokud vezmeš škatuli a do ní uděláš díru (díry), do nich dáš ventilátory a na to celý položíš noťas tak prosím. Tím nemůžeš ničemu ublížit, klidně si tam dej půlmetrovej ventilátor z klimatizace
, ale rozhodně nesundávej spodní kryt. Ale není mi jasný jak chceš ty ventilátory napájet. Jinak ty ventilátory by asi měli foukat vzduch směrem na notebook.

NcS Sniper píše:Tak pokud vezmeš škatuli a do ní uděláš díru (díry), do nich dáš ventilátory a na to celý položíš noťas tak prosím. Tím nemůžeš ničemu ublížit, klidně si tam dej půlmetrovej ventilátor z klimatizace, ale rozhodně nesundávej spodní kryt. Ale není mi jasný jak chceš ty ventilátory napájet. Jinak ty ventilátory by asi měli foukat vzduch směrem na notebook.
niekto tu daval schemu zapojenia do USB, aby to bralo power priamo z usb portu

-
- píše často
Pokud jde o napájení - do USB bych nic nestrkal, raději externí zdroj. Nevim proč by měl kupovat podložku. Pokud mu jde jen o chlazení tak tohle taky poslouží (princip je naprosto stejný jako u aktivní chladící podložky). Vypadá to sice dost sociálně ale popravdě taky už sem o něčem takovém uvažoval, ale nakonec z toho nic nebylo.