Co poviete odbornici dobra vybra?..
Bude sluzit na internet + neake tie hry ale crysis ma urcite netrapi.
Skor CoD4,Grid atd..NFS Carbon...a tak..
jedine co ma trapi je ze ma 32bit OS a 4 gb ram...
tusim vyuzijem len 3,2GB...
toto je on
http://www.alza.sk/SK/asus-m50sv-as160c-d94722.htm
Kupa ASUS M50SV-AS160C
Ber ho :-)
Včera mi přišel model 50 SA a jediné co mu mohu vytknout jsou Visty (dal bych přednost XP, ale stejně nás ten přechod na nová okna jednou potká, tak holt bojuju už teď). Každopádně tvé dilema s RAM a 32 bit okny bych neřešil. Lepší mít tam už dnes 4GB a jednou přejít na 64 bit operační systém, než tam pak tu RAM dokupovat. Nebo ještě hůř, mít tam 2+1GB, protože co pak s tím jedním modulem. V praxi ti zůstane volných cca. 2GB RAM po tom co si alokuje systém. Tedy jde to Jak říkám, ber ho, je dobře zpracovaný a funguje co do výkonu, teplot, ticha a dalších podstatných věcí skvěle. Těsně před tím jsem tu měl Toshibu Satelite Pro 300-15b 13,3" a to byl proti tomuhle notesu děs. Ale zas byl menší
Re: Ber ho :-)
Alisan píše:Včera mi přišel model 50 SA a jediné co mu mohu vytknout jsou Visty (dal bych přednost XP, ale stejně nás ten přechod na nová okna jednou potká, tak holt bojuju už teď). Každopádně tvé dilema s RAM a 32 bit okny bych neřešil. Lepší mít tam už dnes 4GB a jednou přejít na 64 bit operační systém, než tam pak tu RAM dokupovat. Nebo ještě hůř, mít tam 2+1GB, protože co pak s tím jedním modulem. V praxi ti zůstane volných cca. 2GB RAM po tom co si alokuje systém. Tedy jde to Jak říkám, ber ho, je dobře zpracovaný a funguje co do výkonu, teplot, ticha a dalších podstatných věcí skvěle. Těsně před tím jsem tu měl Toshibu Satelite Pro 300-15b 13,3" a to byl proti tomuhle notesu děs. Ale zas byl menší
jak je na tom po stránce spracování, má dost pevný šasi? myslíš že by byl vhodnej na denní nošení do školy? a co výdrž na baterku, už si zkoušel jak dlouho vydrží?
Baterka a šasi
Skelet notesu je pevný a dobře slícovaný. Tedy na třídu ve které je prodáván. Pokud častým nošením myslíš přenos notesu v slušné brašně bez zbytečných pevných rázů a nikoli hození notesu do báglu a davaj na vandr, tak bych se toho nebál. Ale nemá některé ochranné (tedy, zatím jsem je neviděl) prvky pro vypnutí HDD při pohybu a tak, tedy chce ho to provozovat na pevném místě, vypnout, přenést, zapnout (třeba i režimem hibernace/spánku). Ale fakt se neboj, tuhej je dost (víko tolik ne, ale nikterak to nevybočuje). Před ním jsem testoval a vrátil 13,3 Toshibu Pro s magnesiovým šasi a rovnou ti řeknu, že ten se u DVD prohýbal jak molitanový míček a klávesnice byla jak gumová trampolína. Děs! Stejně tak mám zkušenost s Acery (dvě třídy), Sony, HP a Dell a za ty peníze a výbavu tenhle notebook stojí a v dané kategorii i šasi patří dle mne k tomu lepšímu.
Baterka je už jiná kapitola. Pokud nekoupíš silnější (zatím jsem ji nikde nesehnal), 2h ber jako strop při rozumné práci. A to i když si zapneš senzor okolního osvětlení a ten ti bude upravovat jas LCD + další "fíčurky", aby to zbytečně nežralo. Přeci jen výkon procíku, karty a dalších věcí něco stojí a u tohoto notesu se práce na baterku bere jen jako nezbytná záloha v případě krátkodobé potřeby.
Baterka je už jiná kapitola. Pokud nekoupíš silnější (zatím jsem ji nikde nesehnal), 2h ber jako strop při rozumné práci. A to i když si zapneš senzor okolního osvětlení a ten ti bude upravovat jas LCD + další "fíčurky", aby to zbytečně nežralo. Přeci jen výkon procíku, karty a dalších věcí něco stojí a u tohoto notesu se práce na baterku bere jen jako nezbytná záloha v případě krátkodobé potřeby.
Baterky v dohladnej dobe budu zatial ich kvoli problemom nemaju....(Takze coskoro aj 9-clankova), sasi nieje najhorsie to je pravda ale na nosenie by som ho neodporucal.... Casom z radostou povoli pripadne popraska... Ten book je skor na doma...
Ak tak strasne nepotrebujes vykon grafiky tak si radsej kup Thinkpad ci Compaq alebo z takou slabsou(Ale dedikovanou) GK kupis Fujitsu-siemens, Ci ASUS F5SL...
Ak tak strasne nepotrebujes vykon grafiky tak si radsej kup Thinkpad ci Compaq alebo z takou slabsou(Ale dedikovanou) GK kupis Fujitsu-siemens, Ci ASUS F5SL...
Nošení
Jasně, jak píšeš. Je to multimediální notes s výbornou výbavou za dobrý peníz. Nošení přežije pokud bude nosič opatrný a notes bude přenášen v dobře udělané brašně. Na tvrdší zacházení určitě není, ale nakonec, je tam dvouletá záruka. problém těch s kvalitnějším šasi je jednak v horším poměru výbava/cena a hlavně obvykle bez příplatku je tam jednoletá záruka. A jak jsem psal, mám zkušenost s notesy určenými na časté nošení (viz ta Toshiba jako poslední) a ono leckdy není o co stát. Ale primárně je to stroj na výkon a multimédia a sem tam nějaké to nošení. Den co den asi nebude to pravé ořechové.
Záruka
Omlouvám se všem, ta jednoletá je jasně že jen pro firmy (HP, IBM, ...) a to v základu. Podnikám už tak dlouho, že nějak na nákupy v tomto segmentu trhu prostě zapomínám svět vnímat i jako f. osoba Jo, odpočet DPH je odpočet DPH
Zpět na „Jaký vybrat notebook“