Kupa ASUS M50SV-AS160C

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Doomed

Kupa ASUS M50SV-AS160C

Příspěvekod Doomed » 16 čer 2008 16:59

Co poviete odbornici dobra vybra?..

Bude sluzit na internet + neake tie hry ale crysis ma urcite netrapi.
Skor CoD4,Grid atd..NFS Carbon...a tak..

jedine co ma trapi je ze ma 32bit OS a 4 gb ram...

tusim vyuzijem len 3,2GB...

toto je on

http://www.alza.sk/SK/asus-m50sv-as160c-d94722.htm

Alisan
občas něco napíše

Ber ho :-)

Příspěvekod Alisan » 18 čer 2008 22:23

Včera mi přišel model 50 SA a jediné co mu mohu vytknout jsou Visty (dal bych přednost XP, ale stejně nás ten přechod na nová okna jednou potká, tak holt bojuju už teď). Každopádně tvé dilema s RAM a 32 bit okny bych neřešil. Lepší mít tam už dnes 4GB a jednou přejít na 64 bit operační systém, než tam pak tu RAM dokupovat. Nebo ještě hůř, mít tam 2+1GB, protože co pak s tím jedním modulem. V praxi ti zůstane volných cca. 2GB RAM po tom co si alokuje systém. Tedy jde to :-) Jak říkám, ber ho, je dobře zpracovaný a funguje co do výkonu, teplot, ticha a dalších podstatných věcí skvěle. Těsně před tím jsem tu měl Toshibu Satelite Pro 300-15b 13,3" a to byl proti tomuhle notesu děs. Ale zas byl menší :-)

krejcca

Re: Ber ho :-)

Příspěvekod krejcca » 18 čer 2008 22:30

Alisan píše:Včera mi přišel model 50 SA a jediné co mu mohu vytknout jsou Visty (dal bych přednost XP, ale stejně nás ten přechod na nová okna jednou potká, tak holt bojuju už teď). Každopádně tvé dilema s RAM a 32 bit okny bych neřešil. Lepší mít tam už dnes 4GB a jednou přejít na 64 bit operační systém, než tam pak tu RAM dokupovat. Nebo ještě hůř, mít tam 2+1GB, protože co pak s tím jedním modulem. V praxi ti zůstane volných cca. 2GB RAM po tom co si alokuje systém. Tedy jde to :-) Jak říkám, ber ho, je dobře zpracovaný a funguje co do výkonu, teplot, ticha a dalších podstatných věcí skvěle. Těsně před tím jsem tu měl Toshibu Satelite Pro 300-15b 13,3" a to byl proti tomuhle notesu děs. Ale zas byl menší :-)

jak je na tom po stránce spracování, má dost pevný šasi? myslíš že by byl vhodnej na denní nošení do školy? a co výdrž na baterku, už si zkoušel jak dlouho vydrží?

polo

Příspěvekod polo » 19 čer 2008 15:48

na denne nosenie urcite nieje sasi je primerane na multimedialni notebook(teda vydrzi tomu odpovedajuce nasadenie bez problemov), Baterka je slaba ibe pre ludi ktori to nepotrebuju a maju to ako nahradni zdroj... Ale pokial viem 2 hodini da zhruba maximum...

Alisan
občas něco napíše

Baterka a šasi

Příspěvekod Alisan » 19 čer 2008 16:23

Skelet notesu je pevný a dobře slícovaný. Tedy na třídu ve které je prodáván. Pokud častým nošením myslíš přenos notesu v slušné brašně bez zbytečných pevných rázů a nikoli hození notesu do báglu a davaj na vandr, tak bych se toho nebál. Ale nemá některé ochranné (tedy, zatím jsem je neviděl) prvky pro vypnutí HDD při pohybu a tak, tedy chce ho to provozovat na pevném místě, vypnout, přenést, zapnout (třeba i režimem hibernace/spánku). Ale fakt se neboj, tuhej je dost (víko tolik ne, ale nikterak to nevybočuje). Před ním jsem testoval a vrátil 13,3 Toshibu Pro s magnesiovým šasi a rovnou ti řeknu, že ten se u DVD prohýbal jak molitanový míček a klávesnice byla jak gumová trampolína. Děs! Stejně tak mám zkušenost s Acery (dvě třídy), Sony, HP a Dell a za ty peníze a výbavu tenhle notebook stojí a v dané kategorii i šasi patří dle mne k tomu lepšímu.
Baterka je už jiná kapitola. Pokud nekoupíš silnější (zatím jsem ji nikde nesehnal), 2h ber jako strop při rozumné práci. A to i když si zapneš senzor okolního osvětlení a ten ti bude upravovat jas LCD + další "fíčurky", aby to zbytečně nežralo. Přeci jen výkon procíku, karty a dalších věcí něco stojí a u tohoto notesu se práce na baterku bere jen jako nezbytná záloha v případě krátkodobé potřeby.

polo

Příspěvekod polo » 19 čer 2008 16:28

Baterky v dohladnej dobe budu zatial ich kvoli problemom nemaju....(Takze coskoro aj 9-clankova), sasi nieje najhorsie to je pravda ale na nosenie by som ho neodporucal.... Casom z radostou povoli pripadne popraska... Ten book je skor na doma...

Ak tak strasne nepotrebujes vykon grafiky tak si radsej kup Thinkpad ci Compaq alebo z takou slabsou(Ale dedikovanou) GK kupis Fujitsu-siemens, Ci ASUS F5SL...

Alisan
občas něco napíše

Nošení

Příspěvekod Alisan » 19 čer 2008 18:55

Jasně, jak píšeš. Je to multimediální notes s výbornou výbavou za dobrý peníz. Nošení přežije pokud bude nosič opatrný a notes bude přenášen v dobře udělané brašně. Na tvrdší zacházení určitě není, ale nakonec, je tam dvouletá záruka. problém těch s kvalitnějším šasi je jednak v horším poměru výbava/cena a hlavně obvykle bez příplatku je tam jednoletá záruka. A jak jsem psal, mám zkušenost s notesy určenými na časté nošení (viz ta Toshiba jako poslední) a ono leckdy není o co stát. Ale primárně je to stroj na výkon a multimédia a sem tam nějaké to nošení. Den co den asi nebude to pravé ořechové.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 19 čer 2008 18:59

pokud kupujes u nas jako fyzicka osoba novy notebook, mas VZDY 2 roky zaruku.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

polo

Příspěvekod polo » 19 čer 2008 19:03

ASUS ma aj pre firmu 2 roky, taktiez je ta zaruka medzinarodna...

Alisan
občas něco napíše

Záruka

Příspěvekod Alisan » 20 čer 2008 07:22

Omlouvám se všem, ta jednoletá je jasně že jen pro firmy (HP, IBM, ...) a to v základu. Podnikám už tak dlouho, že nějak na nákupy v tomto segmentu trhu prostě zapomínám svět vnímat i jako f. osoba Jo, odpočet DPH je odpočet DPH :-)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“