jak je to s tou zarukou..

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
ropak
občas něco napíše

jak je to s tou zarukou..

Příspěvekod ropak » 24 črc 2008 20:45

Zdravim, zaruka se tu samozrejme resila, presto bych byl rad, kdybych dostal nejake zarucene informace, a to sice proto, ze jsem je nedostal ani primo od Dellu...

Nejdriv jsem komunikoval mailem:

ja:
"Jsem nyni ve Velke Britanii a uvazuji zde o koupi notebooku Dell.
Chci se jen ujistit, ze bude zaruka, vcetne sluzby NBD, uplatnitelna i v Ceske republice."

Dell:
"Dobrý deň, záruka bude platiť len v krajine nákupu.
Čo sa týka NBD servisu, záleží o aký systém sa jedná.
Je dôležité mať kúpený Internationational NBD Service.
Ak sa rozhodnete nakúpiť v Anglicku, odporúčam objednávať telefonicky s predajcom, nie online.
Takto predídete prípadným omylom, resp. jednoduchšie si servis uplatníte aj v inej krajine. "

Po dalsich otazkach me uz akorat odkazali na UK zastoupeni Dellu..

Tady na foru jsem se docetl neco o tom, ze se zarukou by nemel byt problem, pokud budu mit objednane NBD na 3 a vice let.

Pak jsem ale jeste volal na technickou podporu Dellu, no a tam mi bylo pro zmenu receno, ze pokud bude NBD, se zarukou by nemel byt problem, i kdyz by to bylo treba jen na 1 rok a ani by to pry nemuselo byt on-site NBD (u nas ani jinak nez u zakaznika nefunguje)

Takze jak to je? Prosim pouze zarucene informace a neodkazujte me prosim nekam do hlubin fora, potrebuji vedet jak se k tomu stavi prave ted, kdyz se na tom neshodnou ani v Dellu...

Pro informaci se chystam koupit nejspise 17" Vostro, primo od Dellu, odjinud, pripadne i pres e-bay(nove), ale hlavne rychle..

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 25 črc 2008 15:47

Jelikož jsme už v Evropské unii, vztahuje se podle evropského standartu povinná záruka na zboží min 12 měsíců. Pokud se nepletu, tak Dell uznává délku záruky dle zakoupení balíčku kdekoliv v rámci EU.

PS: Jedná se pouze o zboží koupené a reklamované v EU!

Na zboží z USA se nevztahuje. Mají jiné standarty.
Asus ROG Strix G18

ropak
občas něco napíše

Příspěvekod ropak » 29 črc 2008 18:48

Zadne dalsi prispevky? :( Snad by tady nekdo mohl vedet jak to je...

CeCo

Příspěvekod CeCo » 29 črc 2008 23:56

orgasmic píše:Jelikož jsme už v Evropské unii, vztahuje se podle evropského standartu povinná záruka na zboží min 12 měsíců. Pokud se nepletu, tak Dell uznává délku záruky dle zakoupení balíčku kdekoliv v rámci EU.

PS: Jedná se pouze o zboží koupené a reklamované v EU!

Na zboží z USA se nevztahuje. Mají jiné standarty.

Somarina. V Europe je povinna zaruka 2 roky (v anglosaskych krajinach neviem ci nie len 1 rok) iba pre spotrebitelov. Medzi firmami je to ciste na dohode.

C

kenas
občas něco napíše

Příspěvekod kenas » 30 črc 2008 19:56

a jak je to se zarukou z usa? Chci si od Bratra nechat dovest XPS 1530 a zaruka je na nem 3Yr Ltd HW WRTY, InHome Service after Remote Diagnosis, 24x7 Phone Support. Bude tato zaruka platit i u nas?

wiruzik
občas něco napíše

Příspěvekod wiruzik » 30 črc 2008 21:15

kenas: neznam odpoved na 100%, ale pravdepodobne nebude.. tady ti uznaji jen next business day.. je tam slovicko ltd, tudiz limited..

kenas
občas něco napíše

Příspěvekod kenas » 31 črc 2008 12:28

tak to je spatny, ja jsem totiz pocital s tim, ze bude mezinarodni, jak to byva u DELLu :(

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 31 črc 2008 12:45

Jinak nechápu, na co to tu řešíš a čekáš hodiny na příspěvky. Zavolej si na Dell a tam Ti to řeknou...lol
Asus ROG Strix G18

kenas
občas něco napíše

Příspěvekod kenas » 31 črc 2008 14:02

lol, volal jsi tam nekdy? Kdyz ti tam baba rekne, ze o tomhle nic nevi, a ze to ma nastarosti pan Kral, ktery je zrovna na dovolene, tak co chces.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 31 črc 2008 14:55

Tak pockaj na pana XYZ.
Finta je v tom, ze podmienky sa priebezne menia. Takze to, co platilo pred mesiacom moze byt dnes presne opacne. A najblizsia cesta bude pres oneho pana XYZ...

C

Koudy

Příspěvekod Koudy » 31 črc 2008 15:01

kenas píše:tak to je spatny, ja jsem totiz pocital s tim, ze bude mezinarodni, jak to byva u DELLu :(

mezinarodni zaruka u dellu je..ale pouze na radu Latitude...a u novych Ecek nebude uz ani na radu latitude..Kvuli "obchodni" valce mezi EU a USA...to bude rozdelene uz tvrde regionalne.

NuSuey
občas něco napíše

Příspěvekod NuSuey » 03 srp 2008 15:12

no ja rozmyslam nad kupou notebooku Dell z ebayu ..

pise tam :
LIMITED STOCK VERY HIGH SPEC WITH AWARD WINNING 3 YEAR NEXT BUSINESS DAY WARRANTY AND ON-SITE SUPPORTNext Business Day On-Site Service can place a Dell-certified technician at your location the following business day, if necessary, following phone-based troubleshooting. It is included with select service plans in all model lines.

ide o firmicku s 14.000 feedbackmi..Positive Feedback: 97.4%

zaujimalo by ma ako to je s tou zarukou - da sa teda nejako preniest, alebo .. odkedy vlastne zacne platit ta zaruka - a plati na toho kto si to objednal ..alebo?
proste dajte nejake info ak mozte..

ponuka tie booky v krabiciach - teda nove..

Lukes
občas něco napíše

Příspěvekod Lukes » 03 srp 2008 16:13

posli odkaz at se na to podivame

NuSuey
občas něco napíše

Příspěvekod NuSuey » 04 srp 2008 15:51

Lukes
občas něco napíše

Příspěvekod Lukes » 04 srp 2008 17:23

zaruka se da prenest pomoci weboveho rozhrani dellu nekde tu byl odkaz tak zkus hledat a na tu platnost se musis zeptat prodejce

Zpět na „notebooky DELL“