Výměna pevného disku - co vše dát na systémový disk?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Lockhard
píše často

Výměna pevného disku - co vše dát na systémový disk?

Příspěvekod Lockhard » 18 zář 2008 13:47

Dobrý den,
konečně jsem se rozhoupal ke koupi nového, rychlejšího a většího pevného disku, na který chci překopírovat disk původní a následně jej vyměnit.

Nový disk (ND) mám vložen v externím boxu a naformátovaný na dva oddíly - systémový s 20GB a datový s necelými 300GB. Chystám se na něj překopírovat (naklonovat) komplet celý starý disk (SD) pomocí programu Acronis True Image. Nicméně nevím, co všechno mám na systémový disk překopírovat (naklonovat).

Mohl by mi někdo poradit?

Pokud máte někdo již zkušenosti s naklonováním pevného disku pomocí tohoto programu (přesněji jeho shareware verzí => [ODKAZ]) mohli byste sem napsat podrobnější postup?

Doporučujete nějaký jiný, jednodušší, způsob, jak překopírovat (naklonovat) celý disk?

Předem děkuji všem za pomoc!

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 18 zář 2008 17:05

Tak ja som kopiroval cez ten isty program, ibaze vo verzii 11, 160GB na 320GB (oba 5400-otackove). Stary disk som nakopiroval presne 1:1 na novy a volne miesto som si potom vo Viste uz rozdelil ako som potreboval. (Nechal som si skopirovat aj skrytu recovery particiu, aby som mal moznost obnovy systemu.) Je to asi najpoholdnejsie riesenie, kedze netreba preinstalovavat system.
Jedine, co sa mi popritom pokazilo bolo nastavnie Comodo Firewallu, ktory zo zahadnych pricin prestal fungovat a bolo nutne ho preinstalovat a znova vsetkemu naucit. Doteraz netusim, co sa mu nepacilo... :roll:

Ten 320GB disk som predtym vobec nerozdeloval, pretoze Acronis si to cele zariadil sam, jedine co bolo treba urobit bolo naformatovanie noveho disku. Kopirovalo sa to priblizne 2,5 hodiny cez USB.

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 18 zář 2008 22:07

Díky za cenné informace!

Za 2,5 hodiny jsi překopíroval kolik GB? Komplet 160GB?

Co vše máš tedy v systémové části disku (abych věděl, co vše tam mám překopírovat)? Mám sice XPčka, ale myslím, že by to mohlo být podobné.

Předem díky moc!

onne
guru

Příspěvekod onne » 19 zář 2008 07:39

Mě by teda takové kopčení systémů nebavilo. Raději si udělám čistou instalaci OS na tom novém disku a zkopíruji si pak jen ty data co potřebuji. Stačí si na to vyhradit 3-4 hodinky a vše jede jak po másle :)
ThinkPad T420

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 19 zář 2008 09:14

onne: To bych ale musel mít instalační CD alespoň na jeden z OS. Jelikož mám ale OEM verzi a instalační CD doma nemáme, tak mi tento způsob připadá značně jednodušší. :wink:

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 20 zář 2008 11:27

Tak jsem dal včera v noci disk překopírovat, načež to chtělo před zahájením klonování disku restart, tak jsem restartoval a od té doby je na notebooku pouze černá obrazovka (zaplá) a ač se oba pevné disky točí, tak LEDka označující práci disku nijak nebliká. Nechal jsem to běžet přes noc (tj. už přes 9 hodin) a stále je na notebooku pouze černá obrazovka (zaplá) a notebook nereaguje na stisknutí klávesnice.

Je možné aby se cca 100GB kopírovalo přes USB tak dlouho?

Mohu již notebook restartovat "na tvrdo" (pomocí stisknutí zapínacího tlačítka) či mám ještě počkat?

Předem děkuji za pomoc!

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 20 zář 2008 23:51

Tak za 2,5 hodiny sa prekopiroval komplet cely 160GB disk. Asi sa tam nieco stalo ked mas len ciernu obrazovku, pretoze po restarte mi tam na tej ciernej obrazovke ukazovalo v % priebeh kopirovania. Pri tom tvrdom restarte bud radsej opatrny, aby si neprisiel o data... No, ale ak to stoji uz niekolko hodin tak asi uz nemas na vyber.

Co sa tyka typu dat, ktore mam na C, tak to ti nepoviem, lebo ja som daval kopiu 1:1 takze tam na vyber nebolo. Aj keby bolo, nechal by som vsetko, ako bolo predtym.

Onne: Ano, cista instalacia by bola fajn, ale nasledne doinstalovavanie programov a ich nastavovanie by zabralo ovela viac casu. Nehovoriac o instalacii multifunkcneho zariadenia od HP, ktora sama o sebe trva znacnu dobu. Plus este mam stale k dispozicii recovery particiu :wink:

EDIT: Este som objavil toto: http://www.acronis.com/homecomputing/do ... index.html

Zpět na „Hardware“