Dobrý den,
konečně jsem se rozhoupal ke koupi nového, rychlejšího a většího pevného disku, na který chci překopírovat disk původní a následně jej vyměnit.
Nový disk (ND) mám vložen v externím boxu a naformátovaný na dva oddíly - systémový s 20GB a datový s necelými 300GB. Chystám se na něj překopírovat (naklonovat) komplet celý starý disk (SD) pomocí programu Acronis True Image. Nicméně nevím, co všechno mám na systémový disk překopírovat (naklonovat).
Mohl by mi někdo poradit?
Pokud máte někdo již zkušenosti s naklonováním pevného disku pomocí tohoto programu (přesněji jeho shareware verzí => [ODKAZ]) mohli byste sem napsat podrobnější postup?
Doporučujete nějaký jiný, jednodušší, způsob, jak překopírovat (naklonovat) celý disk?
Předem děkuji všem za pomoc!
Výměna pevného disku - co vše dát na systémový disk?
Tak ja som kopiroval cez ten isty program, ibaze vo verzii 11, 160GB na 320GB (oba 5400-otackove). Stary disk som nakopiroval presne 1:1 na novy a volne miesto som si potom vo Viste uz rozdelil ako som potreboval. (Nechal som si skopirovat aj skrytu recovery particiu, aby som mal moznost obnovy systemu.) Je to asi najpoholdnejsie riesenie, kedze netreba preinstalovavat system.
Jedine, co sa mi popritom pokazilo bolo nastavnie Comodo Firewallu, ktory zo zahadnych pricin prestal fungovat a bolo nutne ho preinstalovat a znova vsetkemu naucit. Doteraz netusim, co sa mu nepacilo...
Ten 320GB disk som predtym vobec nerozdeloval, pretoze Acronis si to cele zariadil sam, jedine co bolo treba urobit bolo naformatovanie noveho disku. Kopirovalo sa to priblizne 2,5 hodiny cez USB.
Jedine, co sa mi popritom pokazilo bolo nastavnie Comodo Firewallu, ktory zo zahadnych pricin prestal fungovat a bolo nutne ho preinstalovat a znova vsetkemu naucit. Doteraz netusim, co sa mu nepacilo...

Ten 320GB disk som predtym vobec nerozdeloval, pretoze Acronis si to cele zariadil sam, jedine co bolo treba urobit bolo naformatovanie noveho disku. Kopirovalo sa to priblizne 2,5 hodiny cez USB.
Tak jsem dal včera v noci disk překopírovat, načež to chtělo před zahájením klonování disku restart, tak jsem restartoval a od té doby je na notebooku pouze černá obrazovka (zaplá) a ač se oba pevné disky točí, tak LEDka označující práci disku nijak nebliká. Nechal jsem to běžet přes noc (tj. už přes 9 hodin) a stále je na notebooku pouze černá obrazovka (zaplá) a notebook nereaguje na stisknutí klávesnice.
Je možné aby se cca 100GB kopírovalo přes USB tak dlouho?
Mohu již notebook restartovat "na tvrdo" (pomocí stisknutí zapínacího tlačítka) či mám ještě počkat?
Předem děkuji za pomoc!
Je možné aby se cca 100GB kopírovalo přes USB tak dlouho?
Mohu již notebook restartovat "na tvrdo" (pomocí stisknutí zapínacího tlačítka) či mám ještě počkat?
Předem děkuji za pomoc!
Tak za 2,5 hodiny sa prekopiroval komplet cely 160GB disk. Asi sa tam nieco stalo ked mas len ciernu obrazovku, pretoze po restarte mi tam na tej ciernej obrazovke ukazovalo v % priebeh kopirovania. Pri tom tvrdom restarte bud radsej opatrny, aby si neprisiel o data... No, ale ak to stoji uz niekolko hodin tak asi uz nemas na vyber.
Co sa tyka typu dat, ktore mam na C, tak to ti nepoviem, lebo ja som daval kopiu 1:1 takze tam na vyber nebolo. Aj keby bolo, nechal by som vsetko, ako bolo predtym.
Onne: Ano, cista instalacia by bola fajn, ale nasledne doinstalovavanie programov a ich nastavovanie by zabralo ovela viac casu. Nehovoriac o instalacii multifunkcneho zariadenia od HP, ktora sama o sebe trva znacnu dobu. Plus este mam stale k dispozicii recovery particiu
EDIT: Este som objavil toto: http://www.acronis.com/homecomputing/do ... index.html
Co sa tyka typu dat, ktore mam na C, tak to ti nepoviem, lebo ja som daval kopiu 1:1 takze tam na vyber nebolo. Aj keby bolo, nechal by som vsetko, ako bolo predtym.
Onne: Ano, cista instalacia by bola fajn, ale nasledne doinstalovavanie programov a ich nastavovanie by zabralo ovela viac casu. Nehovoriac o instalacii multifunkcneho zariadenia od HP, ktora sama o sebe trva znacnu dobu. Plus este mam stale k dispozicii recovery particiu

EDIT: Este som objavil toto: http://www.acronis.com/homecomputing/do ... index.html