Mizení místa na disku
Mizení místa na disku
Zdravím, Mám R61 asi 3 měsíce, ale najednou se mi nějak na disku ztratilo míslo... Mám 160 GB (takže na zápis asi 142 GB) ALE když sečtu data na C: tak tam mám asi 70 GB a ukazuje mi to 4 GB volného místa, nevíte někdo KAM se mohlo zbylých 65 GB ztratit? Dík Honza
Nebudou to zalohy Rescue&Recovery? http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=8562
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Měl jsem podobný problém, na R61 mi chybělo asi 50GB, což mě teda opravdu štvalo. Zapátral jsem čím to je, a ten důvod je skutečně Rescue&Recovery. Jedna záloha systému činí několik GB, klidně i přes10GB (u mě největší měla 13GB a měl jsem celkem 6 záloh).
Řešení pro uvolnění místa je smazat nepotřebné zálohy - v advanced módu to najdeš nahoře v menu "delete backups". Někdy se to nedá smazat všechno najednou, musí se postupně, a mě to třeba nešlo smazat vůbec. Potom je nutné R&R odinstalovat - zálohy se odinstalují taky - a znova nainstalovat a správně nastavit: automaticky zálohovat např. jen jednou měsíčně, hlásit když velikost záloh překročí určitou zadanou velikost, maximální počet záloh atd.
Mnoho zdaru!
V.K.
Řešení pro uvolnění místa je smazat nepotřebné zálohy - v advanced módu to najdeš nahoře v menu "delete backups". Někdy se to nedá smazat všechno najednou, musí se postupně, a mě to třeba nešlo smazat vůbec. Potom je nutné R&R odinstalovat - zálohy se odinstalují taky - a znova nainstalovat a správně nastavit: automaticky zálohovat např. jen jednou měsíčně, hlásit když velikost záloh překročí určitou zadanou velikost, maximální počet záloh atd.
Mnoho zdaru!
V.K.
Lenovo ThinkPad W500, Win 7 64bit
Lenovo ThinkPad R61 - mrtvá grafika
HP Compaq 6735s, Win 7 Pro
Lenovo ThinkPad R61 - mrtvá grafika
HP Compaq 6735s, Win 7 Pro
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“