Asus M50vc-As022c - nefunguje multimedia touchpad

notebooky Asus a vše kolem nich
Toncek
občas něco napíše

Příspěvekod Toncek » 30 pro 2008 18:27

Dobrý den, před pár měsíci jsem si koupil nový notebook. Notebook má multimedia touchpad (touchpad s možností přepnutí na dotyková tlačítka ovládající hlasitost apod.). Bohužel mi přestal fungovat. :? Vždy když fungoval tak vpravo na liště byla malá ikona se zelenou tečkou, která se pohybovala stejně jako prst na touchpadu. A ted tam ta ikona není. Je pravda že touchpad mohu používat, ale nejde přepnout na multimediální dotyková tlačítka. Přepínal se v pravém horním rohu touchpadu.Jestli se někdo setkal s tímto problémem a nebo ví jak to opravit,poraďte prosím. Nejdřív jsem si myslel, že je v počítači nějaký vir, ale antivir nic nenašel. Předem díky za radu.

Amra

Příspěvekod Amra » 01 led 2009 15:33

Zdravim, pravděpodobně jste nějakým způsobem odstranil ovladače na touchpad, které tuto funkci zajišťovali. Dají se stáhnout zde:
http://www.synaptics.com/support/drivers
Pokud by multimediální touchpad ani potom nefungoval tak se musí do nastavení ovladačů a povolit ho:
poklepat na ikonu ovladačů u hodin -> záložka device settings -> settings -> tapping -> dual mode -> zatrhnout první zatržítko

Pokud u hodin ikona není tam se do nastavení ovladačů dá dostat ještě přes ovládací panely -> myš

Toncek
občas něco napíše

Příspěvekod Toncek » 01 led 2009 22:55

Díky moc. Ikona tam je zpátky a touchpad funguje (tedy rolování). Nejde mi pořád zapnout multimediální režim na ovládání media player a dalších věcí jako je třeba světelnost LCD. Zapínalo se to právě v pravém horním rohu touchpadu. Na touchpadu se poté podsvítila tlačítka s ovládání již zmiňovaných funkcí. Jestli víš/víte poraďte. Jinak ale díky moc za ten odkaz na ovladač!

Amra

Příspěvekod Amra » 02 led 2009 00:17

Ano, povolení multimediálního touchpadu jsem popisoval v druhé části příspěvku. Zkopíruji to sem:

poklepat na ikonu ovladačů u hodin -> záložka device settings -> settings -> tapping -> dual mode -> zatrhnout první zatržítko

Pokud by tam položka "dual mode" nebyla, tak je možné, že je jen v ovladačích které poskytuje asus, ale to jen hádám... V tom případě by se museli stáhnout z jejich webu, nebo možná z nějakého cd přiloženého k notebooku.

Zpět na „notebooky Asus“