Asus M50vc-As022c - nefunguje multimedia touchpad
Dobrý den, před pár měsíci jsem si koupil nový notebook. Notebook má multimedia touchpad (touchpad s možností přepnutí na dotyková tlačítka ovládající hlasitost apod.). Bohužel mi přestal fungovat.
Vždy když fungoval tak vpravo na liště byla malá ikona se zelenou tečkou, která se pohybovala stejně jako prst na touchpadu. A ted tam ta ikona není. Je pravda že touchpad mohu používat, ale nejde přepnout na multimediální dotyková tlačítka. Přepínal se v pravém horním rohu touchpadu.Jestli se někdo setkal s tímto problémem a nebo ví jak to opravit,poraďte prosím. Nejdřív jsem si myslel, že je v počítači nějaký vir, ale antivir nic nenašel. Předem díky za radu.

Zdravim, pravděpodobně jste nějakým způsobem odstranil ovladače na touchpad, které tuto funkci zajišťovali. Dají se stáhnout zde:
http://www.synaptics.com/support/drivers
Pokud by multimediální touchpad ani potom nefungoval tak se musí do nastavení ovladačů a povolit ho:
poklepat na ikonu ovladačů u hodin -> záložka device settings -> settings -> tapping -> dual mode -> zatrhnout první zatržítko
Pokud u hodin ikona není tam se do nastavení ovladačů dá dostat ještě přes ovládací panely -> myš
http://www.synaptics.com/support/drivers
Pokud by multimediální touchpad ani potom nefungoval tak se musí do nastavení ovladačů a povolit ho:
poklepat na ikonu ovladačů u hodin -> záložka device settings -> settings -> tapping -> dual mode -> zatrhnout první zatržítko
Pokud u hodin ikona není tam se do nastavení ovladačů dá dostat ještě přes ovládací panely -> myš
Díky moc. Ikona tam je zpátky a touchpad funguje (tedy rolování). Nejde mi pořád zapnout multimediální režim na ovládání media player a dalších věcí jako je třeba světelnost LCD. Zapínalo se to právě v pravém horním rohu touchpadu. Na touchpadu se poté podsvítila tlačítka s ovládání již zmiňovaných funkcí. Jestli víš/víte poraďte. Jinak ale díky moc za ten odkaz na ovladač!
Ano, povolení multimediálního touchpadu jsem popisoval v druhé části příspěvku. Zkopíruji to sem:
Pokud by tam položka "dual mode" nebyla, tak je možné, že je jen v ovladačích které poskytuje asus, ale to jen hádám... V tom případě by se museli stáhnout z jejich webu, nebo možná z nějakého cd přiloženého k notebooku.
Pokud by tam položka "dual mode" nebyla, tak je možné, že je jen v ovladačích které poskytuje asus, ale to jen hádám... V tom případě by se museli stáhnout z jejich webu, nebo možná z nějakého cd přiloženého k notebooku.