Příspěvekod fkfany » 08 led 2009 21:50
Mám ho od vánoc. V oblasti PC jsem poměrně zdatný uživatel, ač jsem v důchodovém věku. Čtyřikrát do roka s kamarády pořádáme výjezd s PC, kde děti paří a my starší se snažíme udělat pořádek v PC. Plkáme o všem možném a mimoděk si předáváme zkušenosti z IT technologie. O Koupi jsem neuvažoval. Chtěl jsem spíše velký NTB (15"), už u mne odpadlo nadšení stavět nové PC a přeprava počítačů na společné seance už mě také lezla na nervy, neboť jsem přepravoval i tři počítače. Sbalit-vybalit-sbalit-vybalit a to během víkendu. Kolega minule přijel s EEE PC 100H a já zahořel nadšením pro něj jako doplněk k desktopu a nebo NTB. Vnukovi jsem koupil na vánoce výkonný notebook a já si nadělil EEE a wifi router. Teď používám eee u televize pro info přes WWW, jako mp3 přehrávač, video, e-maily, prohlížení foto atd. aniž bych rušil manželku, případně někoho z rodiny. Zároveň zajímavosti, na které narazím při brouzdání po netu mohu ihned ukázat manželce, což dříve bylo asi takto " Honem pojdˇse podívat to je zajímavé. Tak kde seš už jdeš" ." Nojo dyť už jdu". Takto probíhala konverzace z mé pracovny od klasického PC. 10" eee na stolku v obýváku nijak neruší a nezabírá místo proti 15" Asusu. To už mám vyzkoušeno. Osvědčil se při větší sešlosti lidí, kdy při rozhovorech jsme si eee předávali z ruky do ruky a předávali si info i dělili se o zážitky.Mapy,dovolená,divadlo,filmy,nákup,děti,nemoce,technika,zahrada atd. atd. Moje dcera, která má státnice s psaní na psacím stroji na něm psala naprosto normálně a nebrblala. Jak ji znám tak by se ozvala. Ostatně moje hornické tlapy nemají problém se psaním tohoto příspěvku. Na touchpad si zvykám a překvapila mě jeho citlivost a velmi milá je jeho iteligence. myš už nepoužívám, cením si totiž mobility a bezdrátovosti okolo počítače. Nic mi u něj nechybí, protože externí HDD připojím přes USB adaptér. Rovněž tak DVD mechaniku což momentálně nevyužívám, neboť kapacita disku zatím je dostatečná (160GB). Na cestách mi bude a už i byl dobrým společníkem, naproti PDA, které teď používám jako navigaci. Závěrem - vyhovuje mi a používám ho na to pro co byl koncipován. Nevymýšlím jestli na něm pojede MS OFF a podobně. Programy vybírám FREE a aby nezatěžovali procesor. Toť vše zdravím uživatele EEE PC.