Vidíš, o tom, že notebooky koupené v Česku mají IWS záruku jsem nevěděl
Příště se polepším. Ono to byla trochu jiná situace. Odletěl jsem do států, přes léto mi vrátili peníze za starý notebook (chronicky padlý na hlavu.. hihi) a já chtěl v létě ťukat. Takže jsem koupil v USA thinkpad. T500 se v té době nepodávala a T61 tady stála 45 tis. Vzhledem k tehdejšímu kurzu dolaru (16kč) mě ten thinkpad stál asi 29 i s rozšířenou zárukou (skoro k ničemu).
Jinak k tomu formuláři. Tak lehce jsem se právě odbýt nedal. Přesně jsme mu říkal, co exstuje za problém, že na informace na webu se nedá spolehnout a že pokud tam zadám české modely, tak že ani neexistuje. On mě pověděl, že o tom ví, že na to opravdu není spoleh a že mají k dispozici jinou databázi. Přesně věděl, během pár vteřin, kdy jsem notebook koupil, jak je sestaven a jaká je kde záruka. Podle toho jak do toho ťukal, tak jsem usoudil, že se díval na dva různé systémy.
Denska nevím jak bych postupoval. Hlavně po lapáliích s ovládači, vistou a podobně bych již koupil něco staršího /netbook/, a k tomu desktop.
Ono s novými modely hlavně lenovo v česku docela v zlevnilo a kurz dolaru by se taky pohnul, takže dneska by to již tak rentabilní nebylo. Já doufám, že mi ta krabička vydrží aspoň do konce studií bez servisu (rok a půl) a pak se uvidí...
Ještě koketují s myšlenkou jej v létě pustit na americký ebay a koupit si refurbished X61 (snad nějakou se zárukou v česku)...
..
a vůbec, proč se sakra nedá koupit refurbished lenovo v česku ? :'( .
Chjo, zase ten malej trh...