Notebook do školy

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 08 úno 2009 16:01

Ke studiu klidndě ano, ale ne na to ho používat při vyučování s odůvodněním, že si člověk potřebuje psát poznámky ve wordu, protože mu klasické sešity nevyhovují. lehce se to totiž zvrhne k tomu, že při vyzčování budou žáci sledovat filmy, hrát hry nebo surfovat na netu apodobně. Tohle snad musíš uznat. O přestávce ať si žáci notebook klidně vytáhnou, když bez těch her nevydrží, ale ne při vyučování...

Kvakunek: budeša se divit,ale já taky ještě pořád chodím do školy...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 08 úno 2009 16:23

sirius1983 píše:lehce se to totiž zvrhne k tomu, že při vyzčování budou žáci sledovat filmy, hrát hry nebo surfovat na netu apodobně. Tohle snad musíš uznat.

to je fantazie,u žádného solidnějšího učitele ti neprojde sledovat filmy na noutu nebo ho dokonce mít vytáhlý na stole,nevím na jakou střední jsi chodil ty,ale na mojí škole takové zoufalce co sledují filmy nebo fanaticky paří hry v hodinách řádné výuky nemáme
ACER Aspire 6920G-582G32MN

hookec
občas něco napíše

Příspěvekod hookec » 08 úno 2009 16:43

Jesli not na střední školu patří,nebo nepatří o tom rozhoduje škola.
Kvakounek má pravdu o hodine se člověk učí a to co dělá a s čím o přestávkách je jen jeho věc.A věřte mi že po nejaké chvíli vám to nebude připadat jako největší priorita(pařit,pařit,pařit).A když sem na soukromé škole tak mi nepříjde nejlepší nedávat pozor!Sem tam abych se neco naučil a pařit CoD to určitě nebude.Doufám že ste to všichni pochopili...

MSI da za fajne cenu fajne výkon a žádnou kvalitu
ASUS ------------ // ------------

nikomu neberu že DELL je sakra fajne značka a že opravdu je.Ovšem za fajne vykon je taky potřeba fajne zaplatit

Obrátil jsem se sem aby jste mi poholi ve výběru nota. A nejsem o moc chytřejší ani rozhodnutější :lol: :lol: :lol:

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 08 úno 2009 16:45

ondrejzakopal píše:Podívejte se, já jdu na střední školu do Brna (Olomoucká 61). Tam mi řekli, že NB nebo PC je ke studiu podmínkou...

Ano, ale to neznamená tahání notebooku do školy. Já si vždy vystačil s flashkou - prezentace, referáty nebo když nám učitelé kopírovali materiály na semináře. A ještě minulý rok jsem chodil na gympl, takže vím o čem mluvím. Vytáhnout si při hodině notebook je prostě vrchol neslušnosti.

Takže bych ti radil ten notebook ještě jednou zvážit. Jestli teď teprve jdeš na střední, tak si kup PC, které ti na hraní poslouží lépe a za 4 roky se případně můžeš kouknout po nějakém lehkém a kvalitním notebooku na VŠ + investovat do upgradu PC. Vyjde to levněji než kupovat 2 notebooky - teď a za 4 roky znovu a hraní si užiješ lépe.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 08 úno 2009 16:49

Kvakunek: když jsem já chodil na střední tak byly notebooky ještě záležitostí skoro výhradně manažerskou... :lol:
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

ondrejzakopal
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ondrejzakopal » 08 úno 2009 17:05

nene, já jdu na IT, víte, v té škole nevedou vůbec žádné sešity - vše je v elektronické verzi. při vyučování dokonce MUSÍSÍ být zaplý NB! navíc v každé učebně maj taky stolák PC s připojením na net...
Chytrým patří svět, blbým lopata...
Intel Celeron 534 Mhz, 320 RAM, 64 ATI grafárna, 80MB HDD :D

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 08 úno 2009 17:13

Tak jestli si chceš i něco zahrát, tak máš v podstatě 2 možnosti:

Toshiba Tecra: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61011

Asus N80: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61367

Vzhledem k tomu, že ho budeš přenášet denně bych volil spíš tu Tecru, ale ten Asus jsem slyšel taky není konstrukčně špatný, ale radši si to nech potvrdit.

Jinak nejlepší řešení by podle mě bylo nějaký levný HP Compaq 6730s nebo Asus EEE + pořádné PC na doma.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

polo

Příspěvekod polo » 08 úno 2009 18:37

Kdyz ja sem chodil na stredni tak sem tam paril W3 na noutu :lol: Vtedi ma filmi este nebavili velmi :D

Ale inac je to iba na studentoch verim ,ze aj ked som mal 16( a prvy svoj nout na stredni) vydrzal som ho pouzivat k uceniu... Skor teraz po rokoch s tym mam problem :)

Inac ten asus je na tom spracovanim aj dizajnom dobre Ale Tecra bude lepsia(o dost ) sam som nad nou rozmyslal ale vyhral R400...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“