Jj - je to pravda. Musel bys rozdelit USB klic nejakym programkem na dve partice a jednu nechat nealokovanou. A system - Vistu - nemuzes mit na MFT formatovane jednotce..to mas na oddilu, kde je klasicke NTFS. Ja mam na system vyhrazeno 25GB a temp files, swap a odkladaci soubor programu na MFT partici.
Jinak je jasne, ze OS bootuje z USB rychleji - tam jde predevsim o pristupovou dobu. Ale pokud by ti na tom bezel OS, ktery sem tam potrebuje na disk i zapisovat, mohl by nastat problem. Vsak zkus na to USB neco kopirovat a zaroven z nej neco cist.
Zkusenost s USB klicem ale nemam, takze ti nezbude nic jineho, nez byt prukopnik
Jinak navod mas prave na tom OCZ foru. Ja teda Vistu nainstaloval normalne (vytvoril jsem si ten 25GB oddil), protoze ta narozdil od XP uz s SSD pocita - nekde to tam pisi.
Pak jsem udelal vsechny popsane tweaky,nainstaloval programy. Pote nainstaloval MFT - podle navodu na EasyCo jsem naformatoval zbytek na MFT volume. Pak jsem presunul temp, swap a veskera ulozna mista na MFT cast. Nasledne nainstaloval RAMDisk a na nej hodil Cache Firefoxu a Internet Exploreru. Jeste jsem si stahnul procmon a sledoval co zpusobuje sahani na disk, ktere muze SSD zpomalovat. Jeden pracovni programek si taky ukladal cache na syst.disk, tak jsem ho take nasmeroval na MFT. A ted je system bleskovy a bez lagu.
Jelikoz nedelam zadnou supernarocnou praci, tak zapis na disk je u me minimalni a vyuziju naplno rychlost cteni SSD - cili vsechno co chci otevrit je otazka par vterin - nektere programy (Mozilla, GOM player, IE, MediaPLayer a mensi wordacke dokumenty) naskoci okamzite a to praci opravdu zprijemni.
Cas bootovani jsem treba neresil, protoze vetsinou zapnu notas a jdu si delat kafe. A kdyz ho vypinam, tak ho zavru a hodim do brasny - on se vypne az v ni a je mi jedno, jak dlouho mu to trva.
Ja to mam vlastne jen kvuli tichu a instatnimu spousteni aplikaci.