Vykonný herni notebook do 50K

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Kadera.J
občas něco napíše
Příspěvky: 24
Registrován: 29 led 2009 20:09

Příspěvekod Kadera.J » 02 bře 2009 08:28

Ahoj, tento notebook jsem zavrhl zpocatku. Neni herni, ma totiz Quadro grafiku, ta neni optimalizovana na hry a ve srovnani s tou GTS by ve hrach byla mene vykonna, mozna zanedbatelne ale chci neco z rady 9800M (je jedno uz jakou) a hlave je to 17 palcu :-) Kdybych chtel 17 tak si vyberu vykonejsi stroj nez tohle, jsou 17ky s good grafikama ale malokdo nacpal tyto silne komponenty do 15ky. Navic ma pouze 2GB ram.

Ten upgrade zaruky neresim. Nepotrpim su na zadne NBD a jine blbosti.
Takovy herni notebook s NBD by stal asi 70K :-D

Pokud si myslis ze je to sunka, coz podle recenzi nevypada, tak mi hod nejaky dukaz. Pokud uvidim negativni zkusenost, pujdu do neceho slabsiho :( Nejsem sebevrah abych si koupil sunku, ale rekni mi duvod nebo hod link proc si to myslis. Ja chapu ze to je v CR neznama znacka, ale to ze jsme zaopicem neznamena za ze v americe jsou taky.

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 02 bře 2009 10:45

NVidie 9800 v 15" notebooku,to je záruka večerů strávených v teploučku,ty upgrady jsou totální nesmysl,ovladače ani nemluvím,jeden kec za druhým a recenze ti neřekne skoro nic,jen stav notebooku během testování.A když 15" a výkonní,tak tím spíše bys měl hledat profi grafiku a stroj,tam je záruka dobrého chlazení.Co z toho že budeš mít výkon a nebudeš ho moct naplno využít?
když tak si kup něco takovéto,i s pětiletou zárukou a výměnou klávesnice tě vyjde na cca 40 tisíc a máš cos chtěl https://www.notebook.de/msi-gt627-8647v ... z-p-18585/

http://www.svethardware.cz/art_doc-2C17 ... FCC07.html
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10676
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 02 bře 2009 11:11

Kadera.J píše:http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=31229 tady jsme diskutovali, ted doufam ze neporusuji pravidla.

Pokud jde o highend, tak konkretne tento model Goldmax Storm je nejvykonejsi 15" notebook na svete!V teto kategorii uz neni nic na svete vic, pokud je to pravda. Takze nejake MSI se s nim jaksi nemuze rovnat. Kdyz delaj jen high endove notebooky (a tento je nejlevnejsi podle konfiguratoru) tak se to snad da nazvat highendou znackou. Nevsiml sem si zadne midrange konfigurace...

Podivej se prosimte co nabizeji za konfigurace a rekni mi kdo jiny takovy ulet krome alienware ma.

Chapu ze obhajujes svuj MSI ale to je jina liga. Ja jsem se stale nerozhodl, jelikoz nemam nejake zkusenosti uzivatelu z cr (jeden je na foru a pry super) ale z recenzi ktere jsou na webu goldmaxu, na notebookreview a notebookcheck to vypada na very good masinku.
O svém MSI jsem se vůbec nezmiňoval(to je klasická průměrná spotřebka).Ale označení High-end je jen pro výrobky nejvyšší kategorie.Namátkou třeba značky Mark Levinson,Runco,Accuphase apod.(nejsou to samozřejmě notebooky).Ani jeden notebook dneška se nedá označit jako výrobek kategorie High-end.Maximálně jako High-tech.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 02 bře 2009 11:27

jj,High-end - nejvalitnější součástky,materiály,zlacené konektory,nejlepší služby... toto je jen nabušená mašina průměrné kvality...já nejsem žádný zastánce značky MSI,ale v tomto případě bych rozhodně volil raději to MSIčko
a ještě třeba vzít v úvahu že u tohoto stroje se jedná asi o doprodej,každou chvilku se mají do herních a multim.notesů začít sázet nVidie 260 resp 280 které budou v některých hrách o 50% výkonnější než 9800M GTX
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Kadera.J
občas něco napíše
Příspěvky: 24
Registrován: 29 led 2009 20:09

Příspěvekod Kadera.J » 02 bře 2009 13:12

Tak dnes tohle forum meni cely svet. Pokud tento notebook , ktery je nejvykonejsi 15palcovy notebook na svete, a vyrobky ktere eurocom oznacüje high endovy notebooky nejsou vlastne high-end, tak to je cely internet asi spatne. Nevim o notebooky ktery ma pozlacene kontektory jak high-end zesilovac :-D

bude to MSI v CR? Z nemecka kupovat nic nebudu. Damanius mi tady na tomto foru potvrdil, ze ty upgrady grafiky jsou mozne. Upgrady CPU nejsou myslim az tak z jineho sveta, nevim co je na tom teda blbost. Prosim aby ste mi hodili nejaka fakta nebo nejake odkazdy, nikdo z vas o te znacce asi nikdy neslysel a nema zadne zkusenosti. Pokud mi technik nebo kdo to byl rekl ze muzu vymenit v budnoucnu cpu za Quad core a nebo na lepsi grafiku, tak to asi bude pravda nemyslis?

Co se tyce chlazeni, ten notebook muze mit jeste vykonejsi 9800M gt, takze tam je jista rezerva. Kolik 15" notebooku na svete ma 9800M GT? Ja vim jen o tomto a mozna nejaky alienware. Pokud do nej mohu zvolit CPu ktere ma TDP44W, Intel Extreme X9100 3,06GHz tak tam opet musi byt rezerva na muj T9500 s TDP 35W. Takze jednoduchou dedukci ziskavam jakousi rezervu co se tyce vykonu me konfigurace. V recenzich je hodnoceno chlazeni jako vyborne a prehrivani tam neni. Dnes jsem googloval a nasel jsem hodne informaci o tomto notebooku v zahranici.

A jeste stovky stranek na foru venujicich se tomuto modelu a uzivatelskym recenzim. Nikdo si nestezuje, tak pokud amici jsou spokojeni, ja bych mel byt taky :-)

Ja jim asi jeste napisu a reknu jim ze vse co mi rekl je pry podle uzivatelu na foru blbost. Zajimalo by me jak se k tomu postavi.

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 02 bře 2009 14:01

teď nevím jestli ses právě narodil,anebo jsi z jiného světa...každá firma která přichází na trh vykřikuje do světa velkohubá prohlášení o tom jako její výrobek,když je srovnatelný s konkurencí,je právě ten nejvýkonnější a nejhigh-endovatější na světě a samozřejmě se najde pár jedinců kteří tomu uvěří,jinak by to nedělali,že?
S upgradem grafiky,to je k smíchu,grafárnu si vyměníš i na Aceru za 15 tisíc pokud tě MXM "pustí",CPU ani nemluvím,ale to není podstatné,podstatné je to,že komponenty do notebooků jsou cca 3 až 5 x dražší než do desktopů...už vidím jak si běžíš sehnat extrémní čtyřjádro za 35 tisíc nebo grafárnu za 28 tisíc...jen o tom to je,ne že by to nešlo...zas jen marketing a lidi co na to skáčou.
a pokud to není tajemství,prozraď jak dlouho se tyto konfigurace prodávají,3 měsíce? Tak to je vážně doba na základě které se dá o něčem říct ,ža je to super high extra mega top one

a když čtu o tom chlazení,ty si myslíš že osazují jen jedno referenční a že když stačí na extrém,bude i na tvůj??? Tak si to mysli,oni mají sestavy i za 180 tisíc a silně pochybuji,že to chlazení bude stejné,tak abys nebyl pak překvapený,že ti to někdo neřekl
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Kadera.J
občas něco napíše
Příspěvky: 24
Registrován: 29 led 2009 20:09

Příspěvekod Kadera.J » 02 bře 2009 14:46

Takže jsem kontaktoval technika a polozil mu par otazek:

Tento notebook pouziva chlazeni, ktere je velmi vykonne a v pohode pry uchladi i prave tyto vykonejsi soucastky ktere jsem zminoval.
Notebooky nejsou “strojově” vyráběny jak tomu dnes bývá,ale každy kus je unikátně postaven dle zákaznických potřeb. Takze pry je minimalni poruchovost, jelikoz se kazdy system testuje. Konkretne je to napsane tady. "Poté každý systém projde 72-ti hodinovým stress-testem. Pouze takto je zajištěna dlouhodobá stabilita našich produktů. " Pokud tedy notebook obsahuje nejakou vadnou soucastku, ktera se nadmerne zahriva nebo nefunguje na 100%, technici ji v Eurocomu nepouziji. Takze nedochazi k zahrivani graficke karty na 100C pri pul hodinove zatezi jak tomu byva ve "standartnich hernich noteboocich" ve sptrebitelskem segmentu.
Jednotlivé součástky a komponenty jsou těmi nejkvalitnejšími na trhu. jelikož je to potřeba pro uspokojení potřeb nejnáročnějších klientů,
mezi které patří velké korporace, výrobní závody, výuková centra, univerzity a také domácnosti. To je citace z webovych stranek a k tomu mi dodal, ze tyto notebooky nejsou primarne urceny pro domacnosti, jez od ntoebooku neocekavaji vykon desktopoveho pocitace ale do profesionalniho segmentu.

Na MXM a Upgrade moznosti mi akorat rekl to, ze to ze cesti uzivatele neznaji moznosti, ktere jim tady doposud nebyly umozneny a to ze nemaji pristup k MXM technologiim neznamena ze Eurocom jako leader v tomto odvetvi je take nema. Eurocom nabizi pry i jine reseni nez high-endove notebooky, nicmene goldmax nabizi pouze naprosty highend, ktery v cr nema konkurenci a proto se bude postupne rozrustat do cele evropy. Sasi jsou od jednoho z nejvetsich vyrobcu CLEVO, soucastky a zpracovani se ale pak lisi, a pry nikdo krome nich nenabizi prave nejvykonejsi reseni jako Eurocom. K upgradu na jakykoli cpu pry neni zapotreba zadneho vetsiho zasahu do hw, pokud to bude Quad core, tak bude potreba hw uprava kterou provede Goldmax- to se tyka ale jen storma. U jinych modelu bude upgrade mozny bez hw uprav, jelikoz jako prvni vyrobce a zaroven jediny bude v tomto 15 palcovem notebooku nabizet prave Quad core.
MXM moduly ma vice vyrobcu, ale pouze oni nabizeji upgrade, a pry drtiva vetsina pouziva MXM I nebo II, kde cela vymena postrada smysl jelikoz highendove herni a profesionalni grafiky delaji pouze v MXM typu III a IV. Takze nejaky acer si tam zadnou lepsi grafiku ani neda.

To je myslim vycerpavajici odpoved a nevidim duvod proc neverit tomu co rika :-) Doufam ze sem nic nepopletl.

mivlak
guru
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 02 bře 2009 15:18

Kadera.J: :lol: koukám, že jsi jim na ten marketing skočil...

prý velké korporace, univerzity atd., ty požadují NBD a ne takovou šunku...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

polo

Příspěvekod polo » 02 bře 2009 16:08

To su strasne zvasty napchal by som to skade to prislo...

Hadam tomu nikto nevery...

Gogo
guru
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 02 bře 2009 16:41

a co si myslíš že já mám v Aceru,jaký slot MXM? Je až směšné čím se tady snažíš oponovat,argumenty čuráčka který byl na společném předprodejním školení Eurocomu v Polsku a musí říkat to co říká,jinak "býval jejich externím zaměstnancem" :roll: fakt zajímavé, jak jsou lidi dneska hloupí a čemu všemu uvěří...to je už ale spíš k pláči :cry:

a tobě ten "pseudomanager" slíbíl zdarma pouzdro na myšku když jim uděláš zdarma reklamu na notebookfóru? :lol: jsi už vlastně dávno rozhodnutý,takže nechápu co tady řešíš
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

onne
guru
Příspěvky: 1766
Registrován: 01 úno 2008 10:27
Bydliště: Opava

Příspěvekod onne » 02 bře 2009 16:52

Kadera.J píše:Ahoj, tento notebook jsem zavrhl zpocatku. Neni herni, ma totiz Quadro grafiku, ta neni optimalizovana na hry a ve srovnani s tou GTS by ve hrach byla mene vykonna, mozna zanedbatelne ale chci neco z rady 9800M ......................


Asi jsi nikdy neviděl ovladače a podporu pro Intel karty.

Jinak jestli hodláš vyhodit 50 tisíc za kupu plastu co slepil nějaký vietnamec sekunďákem, tak prosím.. Nikdo ti nebrání.. Jen pak budeš mlátit hlavou o zeď, když zjistíš, že jsi vyhodil tolik peněz za odpad.

Raději si kup pořádný pracovní notebook za 50K s pracovní grafikou, která má o 5% nižší výkon, ale kvalitní záruku a zpracování.
ThinkPad T420

polo

Příspěvekod polo » 02 bře 2009 16:55

Quadro grafika a nizsy vykon :lol: staci nahrat upraveny driver a je z toho obycajni Geforce...

onne
guru
Příspěvky: 1766
Registrován: 01 úno 2008 10:27
Bydliště: Opava

Příspěvekod onne » 02 bře 2009 16:57

Vista a Hewlett-Packard :lol: Tam není zrovna moc snadné nahrát upravené ovladače na grafiku :)
ThinkPad T420

mivlak
guru
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 02 bře 2009 17:15

však má k tomu i XP, ne?
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

onne
guru
Příspěvky: 1766
Registrován: 01 úno 2008 10:27
Bydliště: Opava

Příspěvekod onne » 02 bře 2009 17:37

Myslel jsem tím přímo dodávaný OS. Je nějak upravený a Vista odmítá instalovat jiné ovladače než ty od HP. Jestli by downgrade s dodaným CD od HP byla nějaká výhra, to netuším :shock:
ThinkPad T420


Zpět na „Jaký vybrat notebook“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 99 hostů