Recovery disk PROSIM POMOC
Recovery disk PROSIM POMOC
Dobrý den borci.No ja mam takýto problém. Ja som si kupil pred pár mesiacmi notebook Dell XPS a potom som chcel pomocou Partition magicu rozdelit disky ale bola tam nainstalovana VISTA a tak sa to secko pokazilo. Ked som chcel vratit notebook do stavu ako od vyrobcu tak uz sa nedalo lebo recovery disk bol v haji. Ja by som sa ale chcel spytat ako alebo aky program potrebujem na to aby som si raz urobil taky disk a aby som mohol notebook pomocou neho hocikedy obnovit do povodneho stavu. Ja by som si to predstavoval asi tak ze raz nainstalujem Vistu a ovlôadace potom ten program a potom ked sa to pokazi tak to len tak pri starte len tak cez F8 spustim a ono to urobi vsetko samo ako keby to bolo nove a oreginal. Je to mozne???? Poradte mi ako na to a ci sa to da a co k tomu treba. Moc vam predom dakujem
Visty to uměj samy o sobě. Sice nevim jestli se to dá dělat, tak aby si při startu mohl zmáčknout f8 a hotovo, ale dokážou udělat kompletní obraz disku, kterej ty si někam uložíš, klidně i na externí disk, pak si k tomu vypálíš recovery disk (cd) a z toho když nabootuješ, tak budeš moct nahrát ten původní obraz disku, to se jen překopíruje a vše zase funguje. Mám to odzkoušeno na win 7, ale de to i na vistách.
Nevim jak se to přesně jmenuje česky, protože mám anglický win 7, tak ti to napíšu anglicky. Control Panel - System and Security - Backup and Restore a tam vlevo je Create an image backup. Tam pak zvolíš kam chceš nahrát ten image, pak ze kterých disků chceš udělat image, a pak už by to mělo bejt hotový. Po dokončení mi to rovnou nabídlo vytvoření toho recovery disku, pro nabootování. Snad to z toho najdeš.
Jo má, jen sem to na ní nedělal, kámoš jo, Boužel teď nemám po ruce žádnej komp s vistama, že bych tě navigoval česky, ale někde to tam je. Teda na enterprise, takže to bude určitě na ultimate a myslim že by to mělo bejt i na business, nevim jak na home premium, s těma namám zkušenost. Co máš ty visty?
Tak sem dneska zjistil, že je ta záloha jako image disku je opravdu jen v ve vistách business a ultimate. Takže s home premium ti nezbude nic jinýho než se poohlídnout po jinym softwaru. Například jsem slyšel chválu na tento: Acronis True Image, je to ale placený software, což je škoda. Nemám to teda osobně odzkoušený, ale prý je dobrý.
No, jak tak pozoruju, tak celkem nic moc rada. . .
Já osobně používám na zálohy disků program "GHOST". Je to takovej malinkej prográmek, kterej ti udělá kdykoliv obraz celého disku HDD a uloží na druhý disk, nebo na DVD (CD). Pak to v případě potřeby jenom nabootuju z toho CD s Ghostem, obnovím celou partition a mám opět nainstalovanej systém během cca. třech minut. Je to jen na tobě, co si z toho vybereš. Jestli chceš, napiš mi SZ a pošlu ti odkaz na stáhnutí image souboru s tím Ghostem. Je to ale v angličtině, takže se s tím budeš muset trošku poprat.
Já osobně používám na zálohy disků program "GHOST". Je to takovej malinkej prográmek, kterej ti udělá kdykoliv obraz celého disku HDD a uloží na druhý disk, nebo na DVD (CD). Pak to v případě potřeby jenom nabootuju z toho CD s Ghostem, obnovím celou partition a mám opět nainstalovanej systém během cca. třech minut. Je to jen na tobě, co si z toho vybereš. Jestli chceš, napiš mi SZ a pošlu ti odkaz na stáhnutí image souboru s tím Ghostem. Je to ale v angličtině, takže se s tím budeš muset trošku poprat.
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recovery disk PROSIM POMOC
Peter007 píše:Dobrý den borci.No ja mam takýto problém. Ja som si kupil pred pár mesiacmi notebook Dell XPS a potom som chcel pomocou Partition magicu rozdelit disky ale bola tam nainstalovana VISTA a tak sa to secko pokazilo. Ked som chcel vratit notebook do stavu ako od vyrobcu tak uz sa nedalo lebo recovery disk bol v haji. Ja by som sa ale chcel spytat ako alebo aky program potrebujem na to aby som si raz urobil taky disk a aby som mohol notebook pomocou neho hocikedy obnovit do povodneho stavu. Ja by som si to predstavoval asi tak ze raz nainstalujem Vistu a ovlôadace potom ten program a potom ked sa to pokazi tak to len tak pri starte len tak cez F8 spustim a ono to urobi vsetko samo ako keby to bolo nove a oreginal. Je to mozne???? Poradte mi ako na to a ci sa to da a co k tomu treba. Moc vam predom dakujem
Ked si to pokazil s maricom tak to sa da obnovit z reconveryFAT a znova maš povodny system,potom sy vytvoriš DVDrecovery bud na dvd alebo USB kluč na možeš to znova nabotovat
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
particia
Peter007 píše:To uz sa neda lebo som musel zmazat recovery disk
Assi si ma nepochopil, to neznamena že ked si to zmazal a pripadne sformatoval že sa to neda obnovit-recovery FAT je software a s tim sa to da obnovit a preto disky z pc bank a štatnich firiem sa rozbijaju aby sa z nich nedali vytiahnut data
Re: particia
stavač píše:Peter007 píše:To uz sa neda lebo som musel zmazat recovery disk
Assi si ma nepochopil, to neznamena že ked si to zmazal a pripadne sformatoval že sa to neda obnovit-recovery FAT je software a s tim sa to da obnovit a preto disky z pc bank a štatnich firiem sa rozbijaju aby sa z nich nedali vytiahnut data
A mas ten recovery-FAT? Mam podobny problem a nevim, jak to dostat zpet. Kdyztak napis SZ. Diky
HP Pavilion DV5 1150EC
AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 2.20 GHz, 3GB DDR RAM, ATI Mobility Radeon HD 3450, Validity Sensor . . .
AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 2.20 GHz, 3GB DDR RAM, ATI Mobility Radeon HD 3450, Validity Sensor . . .
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“