Recovery disk PROSIM POMOC

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Peter007
občas něco napíše

Recovery disk PROSIM POMOC

Příspěvek od Peter007 »

Dobrý den borci.No ja mam takýto problém. Ja som si kupil pred pár mesiacmi notebook Dell XPS a potom som chcel pomocou Partition magicu rozdelit disky ale bola tam nainstalovana VISTA a tak sa to secko pokazilo. Ked som chcel vratit notebook do stavu ako od vyrobcu tak uz sa nedalo lebo recovery disk bol v haji. Ja by som sa ale chcel spytat ako alebo aky program potrebujem na to aby som si raz urobil taky disk a aby som mohol notebook pomocou neho hocikedy obnovit do povodneho stavu. Ja by som si to predstavoval asi tak ze raz nainstalujem Vistu a ovlôadace potom ten program a potom ked sa to pokazi tak to len tak pri starte len tak cez F8 spustim a ono to urobi vsetko samo ako keby to bolo nove a oreginal. Je to mozne???? Poradte mi ako na to a ci sa to da a co k tomu treba. Moc vam predom dakujem
krejcca

Příspěvek od krejcca »

Visty to uměj samy o sobě. Sice nevim jestli se to dá dělat, tak aby si při startu mohl zmáčknout f8 a hotovo, ale dokážou udělat kompletní obraz disku, kterej ty si někam uložíš, klidně i na externí disk, pak si k tomu vypálíš recovery disk (cd) a z toho když nabootuješ, tak budeš moct nahrát ten původní obraz disku, to se jen překopíruje a vše zase funguje. Mám to odzkoušeno na win 7, ale de to i na vistách.
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

Aha a nevies ako sa to tam da spustit alebo co? Lebo ja spoznam iba centrum obnovya zaalohovania to je ono?
krejcca

Příspěvek od krejcca »

Nevim jak se to přesně jmenuje česky, protože mám anglický win 7, tak ti to napíšu anglicky. Control Panel - System and Security - Backup and Restore a tam vlevo je Create an image backup. Tam pak zvolíš kam chceš nahrát ten image, pak ze kterých disků chceš udělat image, a pak už by to mělo bejt hotový. Po dokončení mi to rovnou nabídlo vytvoření toho recovery disku, pro nabootování. Snad to z toho najdeš.
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

a myslis ze to ma aj vista standardne?
krejcca

Příspěvek od krejcca »

Jo má, jen sem to na ní nedělal, kámoš jo, Boužel teď nemám po ruce žádnej komp s vistama, že bych tě navigoval česky, ale někde to tam je. Teda na enterprise, takže to bude určitě na ultimate a myslim že by to mělo bejt i na business, nevim jak na home premium, s těma namám zkušenost. Co máš ty visty?
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

Aha ja mám vista Home premium. ale neviem kde to tam je alebo tak ak sa ti da tak mi napis nekjaky postup ako na to. Dakujem
krejcca

Příspěvek od krejcca »

Tak sem dneska zjistil, že je ta záloha jako image disku je opravdu jen v ve vistách business a ultimate. Takže s home premium ti nezbude nic jinýho než se poohlídnout po jinym softwaru. Například jsem slyšel chválu na tento: Acronis True Image, je to ale placený software, což je škoda. Nemám to teda osobně odzkoušený, ale prý je dobrý.
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

dakujem aj tak za radu.Caff
slade01
občas něco napíše

Příspěvek od slade01 »

No, jak tak pozoruju, tak celkem nic moc rada. . . :roll:
Já osobně používám na zálohy disků program "GHOST". Je to takovej malinkej prográmek, kterej ti udělá kdykoliv obraz celého disku HDD a uloží na druhý disk, nebo na DVD (CD). Pak to v případě potřeby jenom nabootuju z toho CD s Ghostem, obnovím celou partition a mám opět nainstalovanej systém během cca. třech minut. Je to jen na tobě, co si z toho vybereš. Jestli chceš, napiš mi SZ a pošlu ti odkaz na stáhnutí image souboru s tím Ghostem. Je to ale v angličtině, takže se s tím budeš muset trošku poprat.
stavač
guru

Re: Recovery disk PROSIM POMOC

Příspěvek od stavač »

Peter007 píše:Dobrý den borci.No ja mam takýto problém. Ja som si kupil pred pár mesiacmi notebook Dell XPS a potom som chcel pomocou Partition magicu rozdelit disky ale bola tam nainstalovana VISTA a tak sa to secko pokazilo. Ked som chcel vratit notebook do stavu ako od vyrobcu tak uz sa nedalo lebo recovery disk bol v haji. Ja by som sa ale chcel spytat ako alebo aky program potrebujem na to aby som si raz urobil taky disk a aby som mohol notebook pomocou neho hocikedy obnovit do povodneho stavu. Ja by som si to predstavoval asi tak ze raz nainstalujem Vistu a ovlôadace potom ten program a potom ked sa to pokazi tak to len tak pri starte len tak cez F8 spustim a ono to urobi vsetko samo ako keby to bolo nove a oreginal. Je to mozne???? Poradte mi ako na to a ci sa to da a co k tomu treba. Moc vam predom dakujem

Ked si to pokazil s maricom tak to sa da obnovit z reconveryFAT a znova maš povodny system,potom sy vytvoriš DVDrecovery bud na dvd alebo USB kluč na možeš to znova nabotovat
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

To uz sa neda lebo som musel zmazat recovery disk
stavač
guru

particia

Příspěvek od stavač »

Peter007 píše:To uz sa neda lebo som musel zmazat recovery disk

Assi si ma nepochopil, to neznamena že ked si to zmazal a pripadne sformatoval že sa to neda obnovit-recovery FAT je software a s tim sa to da obnovit a preto disky z pc bank a štatnich firiem sa rozbijaju aby sa z nich nedali vytiahnut data
slade01
občas něco napíše

Re: particia

Příspěvek od slade01 »

stavač píše:
Peter007 píše:To uz sa neda lebo som musel zmazat recovery disk

Assi si ma nepochopil, to neznamena že ked si to zmazal a pripadne sformatoval že sa to neda obnovit-recovery FAT je software a s tim sa to da obnovit a preto disky z pc bank a štatnich firiem sa rozbijaju aby sa z nich nedali vytiahnut data

A mas ten recovery-FAT? Mam podobny problem a nevim, jak to dostat zpet. Kdyztak napis SZ. Diky
HP Pavilion DV5 1150EC
AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 2.20 GHz, 3GB DDR RAM, ATI Mobility Radeon HD 3450, Validity Sensor . . .
Peter007
občas něco napíše

Příspěvek od Peter007 »

aha a tak by si mni mohol poradit ako na to?