WiFi - akej router?
Tak ako si na tom s tym Belkinom?
Ja som uz z toho vsetkeho pomerne strateny. Zistil som, ze najviac mi zalezi, aby router mal moznost vytvorenia viacerych nezavislych wifi sieti, ale hlavne aby zvladal vyssie rychlosti. USB a gigabitovy ethernet budu uz len take drobnosti navyse.
Uz sa mi zacal pozdavat aj Airlive WN-300R, ale ten prave v jednej recenzii zniesli pod ciernu zem za vykon. aj preto asi stoji len polovicu.
Potom sa mi zapacil D-link DIR-855, ale len kym som nevidel jeho cenu. Od tejto firmy sa mi este ako tak pozdava DIR-655 (3 anteny) a DIR-825 (2 anteny). Teoreticky by mal mat pri wifi N a pouziti MIMO lepsie vlastnosti ten DIR-655 vdaka 3x3 MIMO, avsak podla testov je na tom lepsie ten DIR-825.
Potom ma este zaujali kusky od Linksysu (Cisco), ktore je ale v nasich koncinach tazsie zohnat.Jedna sa konkretne o WRT610N, pripadne WRT320N. Maju integrovane anteny, coho sa trosku bojim. Parametrami nie su na tom az tak zle.
Zatial som asi najviac nakloneny tomu D-linku DIR-825. Nemate ho niekto, ze by ste popisali vlastne skusenosti, pripadne iny z vyssie uvedenych?
Ja som uz z toho vsetkeho pomerne strateny. Zistil som, ze najviac mi zalezi, aby router mal moznost vytvorenia viacerych nezavislych wifi sieti, ale hlavne aby zvladal vyssie rychlosti. USB a gigabitovy ethernet budu uz len take drobnosti navyse.
Uz sa mi zacal pozdavat aj Airlive WN-300R, ale ten prave v jednej recenzii zniesli pod ciernu zem za vykon. aj preto asi stoji len polovicu.
Potom sa mi zapacil D-link DIR-855, ale len kym som nevidel jeho cenu. Od tejto firmy sa mi este ako tak pozdava DIR-655 (3 anteny) a DIR-825 (2 anteny). Teoreticky by mal mat pri wifi N a pouziti MIMO lepsie vlastnosti ten DIR-655 vdaka 3x3 MIMO, avsak podla testov je na tom lepsie ten DIR-825.
Potom ma este zaujali kusky od Linksysu (Cisco), ktore je ale v nasich koncinach tazsie zohnat.Jedna sa konkretne o WRT610N, pripadne WRT320N. Maju integrovane anteny, coho sa trosku bojim. Parametrami nie su na tom az tak zle.
Zatial som asi najviac nakloneny tomu D-linku DIR-825. Nemate ho niekto, ze by ste popisali vlastne skusenosti, pripadne iny z vyssie uvedenych?
Jsem opravdu spokojený, byla to dobrá volba ... Rovněž jsem přemýšlel o Linksysu, D-linku nebo Zywelu, ale recenzi, kterou jsem četl na tohoto Belkina mě přesvědčila ... USB disk je zapojený, rychlost je velmi dobrá, teď jsem zkušebně přesouval x desítek GB ve filmech, abych ho pořádně prohnal a pro normální úkony, kdy člověk nebude počítat každý Mbit/s je naprosto dostačující ... Musím si ještě pohrát s multicastingem přes VLC Player, až se mi to podaří rozchodit (doufám ), budu mít vše, kvůli čemu jsem ten router kupoval ...
No tak nakoniec som trosku "prihodil" a kupil som za 129€ (eBay) Linksys WRT610n Multiple SSID sa s firmwarom od vyrobcu kona iba 2x. Jedna siet moze byt na 2,4GHz a druha na 5GHz. S DDWRT firmwarom by sa toto mohlo zlepsit (dufam) ale zatial nie je finalny, tak cakam na ten. Zatial som vsak s nim celkom spokojny az na to, ze sa mi este nepodarilo rozchodit pripojeny USB kluc...
luck.up píše:nejlepsi koupe jsou TP-linky maji obrovsky dosah a nejsou vubec drahe
tenhle typ se i dokaze pripojit na wifi a pracovat jako zesilovac
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000GG7
a tenhle klasicky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000FHJ
oba dva typy maji sqely dosah
Jo mohu potvrdit, ten druhej mám v mezonetovém bytě a na min výkon - max spokojenost, nastavení jednoduché, šifrování i přes WPA2 bez problémů - na rozdíl třeba od jistého modelu D-link, kde nebylo možno dosáhnout spojení s lepším zabezpečením jak WEP (možná chyba určitého kusu-neměl jsem možnost vyzkoušet druhý - byl kamoša).
Acer Aspire 5520