WiFi - akej router?

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
rorda8
občas něco napíše

Příspěvekod rorda8 » 10 čer 2009 10:21

Já pořídil Belkin N+ Wifi Router, ten by mohl splňovat tvé podmínky ... Zatím jsem ve fázi testů, různě zkouším nastavení a firmwary, ale co se týče připojení, samozřejmě naprosto bez problémů. Jsem zvědavý, jak se bude chovat ten USB disk, kvůli čemu jsem to také kupoval.

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 15 čer 2009 22:15

Tak ako si na tom s tym Belkinom?

Ja som uz z toho vsetkeho pomerne strateny. Zistil som, ze najviac mi zalezi, aby router mal moznost vytvorenia viacerych nezavislych wifi sieti, ale hlavne aby zvladal vyssie rychlosti. USB a gigabitovy ethernet budu uz len take drobnosti navyse.

Uz sa mi zacal pozdavat aj Airlive WN-300R, ale ten prave v jednej recenzii zniesli pod ciernu zem za vykon. aj preto asi stoji len polovicu.

Potom sa mi zapacil D-link DIR-855, ale len kym som nevidel jeho cenu. Od tejto firmy sa mi este ako tak pozdava DIR-655 (3 anteny) a DIR-825 (2 anteny). Teoreticky by mal mat pri wifi N a pouziti MIMO lepsie vlastnosti ten DIR-655 vdaka 3x3 MIMO, avsak podla testov je na tom lepsie ten DIR-825.

Potom ma este zaujali kusky od Linksysu (Cisco), ktore je ale v nasich koncinach tazsie zohnat.Jedna sa konkretne o WRT610N, pripadne WRT320N. Maju integrovane anteny, coho sa trosku bojim. Parametrami nie su na tom az tak zle.

Zatial som asi najviac nakloneny tomu D-linku DIR-825. Nemate ho niekto, ze by ste popisali vlastne skusenosti, pripadne iny z vyssie uvedenych? :roll:

rorda8
občas něco napíše

Příspěvekod rorda8 » 15 čer 2009 23:09

Jsem opravdu spokojený, byla to dobrá volba ... Rovněž jsem přemýšlel o Linksysu, D-linku nebo Zywelu, ale recenzi, kterou jsem četl na tohoto Belkina mě přesvědčila ... USB disk je zapojený, rychlost je velmi dobrá, teď jsem zkušebně přesouval x desítek GB ve filmech, abych ho pořádně prohnal a pro normální úkony, kdy člověk nebude počítat každý Mbit/s je naprosto dostačující ... Musím si ještě pohrát s multicastingem přes VLC Player, až se mi to podaří rozchodit (doufám :) ), budu mít vše, kvůli čemu jsem ten router kupoval ...

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 16 čer 2009 21:34

A podporuje ten Belkin multiple SSID (=viacero nezavislych wifi sieti naraz)?

rorda8
občas něco napíše

Příspěvekod rorda8 » 22 čer 2009 10:59

Nepodporuje, to podporuje např. BELKIN N1 Wireless Vision Router ...

Do dnešního dne se mi nepodařilo rozchodit ten streaming před VLC Player, už jsem nad tím strávil hodně času ... Jsem zvědavý, jestli to vůbec půjde ...

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 11 srp 2009 22:33

No tak nakoniec som trosku "prihodil" a kupil som za 129€ (eBay) Linksys WRT610n :roll: Multiple SSID sa s firmwarom od vyrobcu kona iba 2x. Jedna siet moze byt na 2,4GHz a druha na 5GHz. S DDWRT firmwarom by sa toto mohlo zlepsit (dufam) ale zatial nie je finalny, tak cakam na ten. Zatial som vsak s nim celkom spokojny az na to, ze sa mi este nepodarilo rozchodit pripojeny USB kluc... :roll:

siky99
občas něco napíše

Příspěvekod siky99 » 19 srp 2009 14:44

luck.up píše:nejlepsi koupe jsou TP-linky maji obrovsky dosah a nejsou vubec drahe
tenhle typ se i dokaze pripojit na wifi a pracovat jako zesilovac
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000GG7

a tenhle klasicky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000FHJ

oba dva typy maji sqely dosah

Jo mohu potvrdit, ten druhej mám v mezonetovém bytě a na min výkon - max spokojenost, nastavení jednoduché, šifrování i přes WPA2 bez problémů - na rozdíl třeba od jistého modelu D-link, kde nebylo možno dosáhnout spojení s lepším zabezpečením jak WEP (možná chyba určitého kusu-neměl jsem možnost vyzkoušet druhý - byl kamoša). :roll:
Acer Aspire 5520

Zpět na „Příslušenství“