Notebook na běžné užívání

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Miluna
občas něco napíše

Notebook na běžné užívání

Příspěvekod Miluna » 29 srp 2009 20:44

Prosím poraďte jaký koupit.Jedná se mi o internet, fotky, jednoduché hry typu The Sims.Na občasné převážení, cena kolem 15000,. Děkuji všem za rady.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 srp 2009 20:46

V této cenové hladině třeba nějaký Asus řady K.(dobré LCDčko, výkon a konektivita)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Miluna
občas něco napíše

Příspěvekod Miluna » 29 srp 2009 20:52

hlavně, aby to moc nehřálo, máme doma jeden Acer a pálí to prsty :D

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 srp 2009 21:03

Právě že tato řada od Asusu má velmi dobře vyřešené chlazení.Bez obav.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV

CeCo

Příspěvekod CeCo » 29 srp 2009 21:11

"K" akoze ta value rada, ktoru ASUSaci tlacia do predaja ako to len ide?

C

Enrique

Příspěvekod Enrique » 31 srp 2009 13:04

No nevím jestli je Asus řady K nějaká moc velká výhra. První jejich velkou nevýhodou je, že postrádají hodně věcí, které by v dané ceně již mohly být - např. HDMI. Pevnost těžko podle vzhledu posoudit. Chlazení je jejich chlouba, ale dejte chlazení nějaký název, udělejete z toho propagandu a máte hned reklamu o dobrém chlazení, i když je dle mého názoru stejně řešené jako u starších Asusů. Nejlepší bude asi přímo někde si NB zkusit, protože podle názorů majitelů se často vybírat nedá. :wink:

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 srp 2009 19:09

O Asusu bych tedy neuvažoval, raději mrkni na nějaký levný compaq nebo probook, to bude lepší volba...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Enrique

Příspěvekod Enrique » 31 srp 2009 19:33

Probook mi nepřipadá, že by měl nějak dobře řešené chlazení. Dokonce jsem zde na foru četl dnes, že se nepříjemně přehřívá, ale těžko říci do jaké míry to brát jako objektivní fakt. :wink:

:idea: Dodržuj základní pravidla fora a necituj bezprostředně předchozí příspěvek! Děkuji. Sirius 1983

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 srp 2009 19:39

ano, probooky mají skutečně potíže s teplotami, ale i tak je to z mého pohledu lepší volba než ešus...
T420, X31

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 31 srp 2009 19:44

To bude rozhodně horší volba.Okolo 15k bych šel do Asusu.To HPčko je mírně řečeno šmejd.

:idea: Dodržuj základní pravidla fora a necituj bezprostředně předchozí příspěvek! Děkuji. Sirius 1983

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 srp 2009 19:50

Tak si holt koupíme každý něco jiného... :wink:
T420, X31

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 31 srp 2009 19:56

Ono za tyhle penize neni z ceho moc vybirat,mozna jeste nejaky aspire nebo tm bez os s hd4570,ten asus nevim ale mam doma xko a pekne huci a hreje tak nwm co v techto relacich poradit,ale za me nejaky aspire(pisu z mobilu jinak bych hodil odkaz)
MSI GT735

Enrique

Příspěvekod Enrique » 31 srp 2009 19:58

2 roman2277: A měl jsi ho v rukách? Vlastníš Probook nebo z čeho usuzuješ, že je to takový šmejd? Nechci tímto nijak chránit HP a už vůbec ne řadu Probook (nelíbí se mi např. že spodní strana nemá žádné výfuky-zde je možná důvod přehřívání s dedikovanou kartou), ale pokud někdo napíše takový názor jen z doslechu jedna paní povídala, tak to pro mne moc objektivní názor není.
Osobně si myslím, že mezi lowend řadou K od Asusu a řadou Probook nebude velký rozdíl v konstrukci, hlučnost si netroufnu říci, ale pro ty co jim hluk nevadí a to vše lesklé (čehož já bych se trochu asi děsil) tak proč ho nevzít? Oproti řadě K má vše co má Notebook mít a povedlo se HP do něj nacpat věci o kterých si u K series můžeš nechat znát (např. HDMI). Také asi mnoho lidí potěší, že lze sehnat za tak dobrou cenu s 500gb diskem, 4gb ram, dedikovanou grafikou a 8 článkovou baterií - otázka je na úkor čeho, ale to zde v těchto lowendech asi nemá cenu řešit. :wink:
Osobně mi třeba připadá lepší než oba tyto modely Lenovo SL500. Je to sice SL řada, ale přeci jen když se člověk podívá, tak v ten notebook má hned z prvního pohledu větší důvěru.
Jinak ty věci jako není to na denní nošení atd. těm se lehce směji. Sestra má již myslím 3 roky Toshibu Sattelite A100, který cestuje hodně často do školy a zpět a stále panty i celá konstrukce drží velice pevně a to je tato řada brána také jako nepříliš pevná, takže dle mého názoru je to hlavně o zacházení k danému NB. Pokud s ním budu házet všude kde přijdu a budu se ke svému NB chovat jako barbar nepomohou mi ani veškeré výztuhy u Lenova řady R nebo T. :wink:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 31 srp 2009 20:08

Enrique:
btw. SL thinkpady jsou navrzene od asusaku, upravene tak, aby pasovaly do porfolia lenova, to jen na okraj :)

jinak bych dal SL500 ale take prednost, HDMI, moznost wsxga+, moznost NBD zaruky, slusna klavesnice,...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 31 srp 2009 20:20

Enrique píše:2 roman2277: A měl jsi ho v rukách? Vlastníš Probook nebo z čeho usuzuješ, že je to takový šmejd? Nechci tímto nijak chránit HP a už vůbec ne řadu Probook (nelíbí se mi např. že spodní strana nemá žádné výfuky-zde je možná důvod přehřívání s dedikovanou kartou), ale pokud někdo napíše takový názor jen z doslechu jedna paní povídala, tak to pro mne moc objektivní názor není.
Osobně si myslím, že mezi lowend řadou K od Asusu a řadou Probook nebude velký rozdíl v konstrukci, hlučnost si netroufnu říci, ale pro ty co jim hluk nevadí a to vše lesklé (čehož já bych se trochu asi děsil) tak proč ho nevzít? Oproti řadě K má vše co má Notebook mít a povedlo se HP do něj nacpat věci o kterých si u K series můžeš nechat znát (např. HDMI). Také asi mnoho lidí potěší, že lze sehnat za tak dobrou cenu s 500gb diskem, 4gb ram, dedikovanou grafikou a 8 článkovou baterií - otázka je na úkor čeho, ale to zde v těchto lowendech asi nemá cenu řešit. :wink:
Osobně mi třeba připadá lepší než oba tyto modely Lenovo SL500. Je to sice SL řada, ale přeci jen když se člověk podívá, tak v ten notebook má hned z prvního pohledu větší důvěru.
Jinak ty věci jako není to na denní nošení atd. těm se lehce směji. Sestra má již myslím 3 roky Toshibu Sattelite A100, který cestuje hodně často do školy a zpět a stále panty i celá konstrukce drží velice pevně a to je tato řada brána také jako nepříliš pevná, takže dle mého názoru je to hlavně o zacházení k danému NB. Pokud s ním budu házet všude kde přijdu a budu se ke svému NB chovat jako barbar nepomohou mi ani veškeré výztuhy u Lenova řady R nebo T. :wink:
Nikdy nepíši o něčem s čím nemám vlastní zkušenost.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“